‘En Äkta Amerikansk Hjälte’? Bullshit!

Citat: ”Så som rubriken visar framställs general David Petreus, härförare i Irak och Afghanistan, när han framträder i Washington. ‘Iraks geostrategiska läge kan inte vara viktigare och bättre! Landet har den näst eller tredje största tillgångarna på olja i världen, kanske rent av den största. Det är mycket mycket glädjande’, säger Petreus. Han vill nu att landet släpper in de utländska oljebolagen.

Han uppges vara mycket belåten. Irak har idag ett ‘rimligt representativt styre’ och ‘informationsoperationerna har gett resultat‘, säger han. Pentagon byggde upp särskilda enheter för uppgiften och kontrakterade externa aktörer för att ge en positiv bild av ockupationen och svartmåla motståndet.

Motbilderna har trängts ut i marginalen”, berättat Aftonbladets Mikael Nyberg på ledarsidan idag. Han fortsätter:
 

”Jag hittar snuttar på nätet från FN:s Råd För Mänskliga Rättigheter. Kvinnoaktivisten Malak Hamdan talar om hur 600 medlemmar av Iraks kvinnofederation mördats, om tortyr och våldtäkter i fängelser och om barns lidande. Läget är t.o.m värre nu än under sanktionerna mot landet, som kostade över ½ miljon barn livet!  Allt fler föds med missbildningar, över hälften av alla cancerpatienter är idag yngre än 5 år och 3 miljoner barn är föräldralösa!

Många av dem sitter i fängelse eller köps och säljs som handelsvaror.

Det är nu 7 år sedan USA lade Irak under sej, det alltför betydelsefulla landet.” (SLUT CITAT)

—————————

Hade någon trott det fanns någon annan anledning till att USA ville lägga Irak och även Afghanistan under sej? Att vara schyssta mot civilbefolkningen som led  under en diktatur? Befia kvinnorna? Finns det fortfarande någon som tror det?

I så fall kunde ju USA åkt till t.ex Darfur och befriat kvinnorna där. Men det är klart: där finns inga naturtillgångar de kan lägga beslag på…

Fy fan för imperialism. Hur kan man mosa ett toppmodernt land som Irak tillbaks till stenåldern och att föra krig i Afghanistan och hålla  DEM kvar på stenåldersnivå? Vem kan försvara ett sånt krig?

Fred till alla jordens folk.

12 svar till “‘En Äkta Amerikansk Hjälte’? Bullshit!

 1. Där oljan rinner till, rinner vettet ut…Sa verkligen generalen att han ville att ”utländska” oljebolag skulle släppas in i Irak? Han måste väl ändå ha menat ”Amerikanska” oljebolag?

  • Bra och sant ordspråk :)Han sa ‘utländska’ men menade givetvis amerikanska. Pentagon lägger knappast upp planer för andra länders oljeintressenter 😉

 2. Efter vad Naomi Klein skrev i sin bok Chockdoktrinen så lämnades i Irak inte mycket slumpen. Här försvinner varenda dollar intjänad på olja ut ur landet. Sart sagt varenda jobb erhålls av inhyrd arbetskraft. Hugo Chaves kallas diktator för han förstatligade oljebolagen och ville att vinsterna skulle komma landet till del. Uppochnervändavärlden!Om fred ändå vore lönsamt…

  • Har inte läst Chockdoktrinen, men har läst mycket OM boken i en lång recension i AB för ett bra tag sen.Hugo Chavez gjorde helt rätt, i mina ögon. Varför ska Venezuela låta utländska bolag ha gruvor vars avkastning inte kommer landet och medborgarna till del?Önskar att det blev fred i Irak (och Afghanistan) och att de sen kastade ut utlänningarna från oljan.Fred ÄR lönsamt. Men inte för vapen- och krigsindustrin…

 3. ”Fred ÄR lönsamt. Men inte för vapen- och krigsindustrin”. Precis vad jag ville ha sagt, men du satte det på pränt.Venezuelas gruvindustri var det, mitt minne har inte förbättrats med åren.:) Bra att nån är på alerten!!!

  • Vill minnas det var diamant- och andra gruvor. Minns en strejk som slogs ner i en av dem under USA:s överhöghet :(Jag var i Venezuela när H.Chavez kom till makten. Det sjöd av både förväntningar, skepsis och glädje i landet. Jag brukar verkligen inte vara särskilt alert…:)

 4. -Ändå får man fortfarande höra då och då lögnen om att det var ett krig mot terrorism som drev USA att krossa Irak och döda hundratusentals irakier. Liksom nu vad gäller Afghanistan. USAs general ska ha cred för en sak: Han ljuger inte om orsakerna till det kriminella angreppskriget. Men inför domstol skulle han stå, med Blair och Bush och de andra förbrytarna.

  • Undrar om fortfarande någon tror att det var orsaken till kriget…i IRak….liksom det i Afghanistan (ett land som sitter på massor av ‘outnyttjade’ naturtillgångar.Visst. Generalen var väl den första som egentligen talade klarspråk. Undrar vad han fick för straff för det..rent militärt?Sen att få se USA och de övriga inför Internationell Domstol tror jag vi blir tvungna att se i periferin efter. Det blir nväl en story som kommer upp om 75 år som en slags samvetesgrej, likt så många andra. Men som inte leder till att någon får stå till svars.(Kan bara hoppas att västvärlden tar efter sydamerikas syrävanden mot socialism. ((INTE kommunism!)) KLart det ska fungera. Bara vi får bort de största bromsklossarna))Ciao!Kao

 5. man vet var oljan finns.där amerikanarna är.varför genomsyras helanobelfesten i oslo avamericanare och inte isverige.

  • Tack för dikten :o)Den borde läsas av fler.Undrar varför inte fler bloggare orkat sej igeno9m denna enkla text? Kanske man känner man borde agera och inte har ‘tid’..?

 6. Spana in föredraget i tre delar med länkar på min sida: ”Confessions of an Economic Hitman/ Carl Perkins”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s