Carl Bildt Har Blod På Sina Händer – Lundin Oil Skyldiga Till Krigsbrott

Det tjafsas om Toblerone och svart barnpassning. Det tjafsas alltid om små skitsaker. Politiker från båda lägren kastar skit på varandra. Än värre nu inför valet.

Men vem bryr sej om det som VERKLIGEN är stort, som är genomvidrigt? Människorna, som LUNDIN OIL genom hot och bortdrivning och mord åsamkat fruktansvärd skada i jakten på ”Det Svarta Guldet”?

HUR kunde Carl Bildt kliva direkt från styrelsestolen i Lundin oil till rollen som vår utrikesminister? Ofattbart med tanke på hur detta bolag misskötte sej, även under tiden C.B satt där. Efter allt blod bolaget lämnade efter sej? Detta visste man t.o.m när C.B tillsattes politiskt, men det tystades ner. Han sitter som i ‘orubbat bo’ och ingen ifrågasätter det han pysslat med.

Jo. European Coalition on Oil In Sudan menar att bolaget är skyldiga till KRIGSBROTT i landet och det var under den tiden C.B satt i styrelsen.

”Lundin Group och Tenke Mining (ägt av Lundin Oil sen 2007) står på FN:s lista över företag som direkt eller indirekt orsakat den konflikt som pågår i Kongo nu. Företaget har bidragit med pengar till kriminella närverk och därmed brott mot mänskliga räåttigheter”(Citat från AB ledarsida idag 14/6-10)

Läs i nedanstående länk vad Expressen skriver om detsamma:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2020115/carl-bildt-kan-atalas-for-brott-mot-folkrätten

(KListra in länken i webbläsaren om du inte kan klicka dej fram.)

Sverige blir mer och mer ökänt i världen för svinaktiga brott.

Inte minst BP:s styrelseordförande Carl-Henric Svanberg som åkte på semester med sin nya kvinna, just som det hade smällt i Mexikanska Golfen – men han åkte till Asien först. På semester…..

25 svar till “Carl Bildt Har Blod På Sina Händer – Lundin Oil Skyldiga Till Krigsbrott

 1. Jättebra skrivet Kao!!! Bra att du tar upp det!!! Men är det inte så med alla som varit något högre här i Sverige i alla fall inom regering, riksdag att dessa människor ALLTID får välbetalda och ofta mycket bättre jobb, men med ofta mycket mindre att göra??? Verkligen ett inlägg som lämnar mycket eftertanke !!! Återkommer kanske… känns som det! . angående det här ämnet, så nu pushar jag på det här!!! stora kramizen

  • Tack för kommentaren:-)Dessa personer anser att de arbetar 16 tim/dag men då inräknas långa affärsluncher och flygresor och oändliga möten i denna tid….Tänk att ha ett arbete som går ut på att dra in så mycket pengar som möjligt PÅ ANDRA MÄNNISKORS LIV och BEKOSTNAD!!! Man jagar helt enkelt bort dem för att komma åt deras mark, där man vill prospektera olja. De som inte flyttar på sej tillräckligt snabbt skjuter man skallen av – och / eller våldtar kvinnorna och barnen…..Tack för att du pushar på, det behövs. Varför vill folk hellre läsa om Tobleroneaffärer än om sånt som detta? Är det för stort och ogripbart? För långt bort? För obehagligt, så att man inte vill se sanningen?Bra att du tog dej tid att läsa detta.————-Klart du ska återkomma. Fattar inte varför du INTE skulle göra det… I alla fall är du välkommen precis som vanligt, om du inte har en bra förklaring till varför du är tveksam;)Kramarna till dejKao

 2. Tror att många herrar i sittande regering är ett gäng fifflare, Bildt bara en i raden. Klart deras världsbild måste vara skev eftersom de själva är ett gäng bedragare på olika nivåer, eller hur ?Huuu, man blir mörkrädd !Kramar

  • Men de tycker väl inte de har nån skuld. Kan tänka mej hur snacket gick, med sedelbuntar från ficka till ficka: ”Men ni ser v ältill att befolkningen som tvingas flytta får någon annanstans att bo”? Får de ett ”Ja” som svar så tycker de att de har gjort sitt. De blundar för verkligheten och har inte själva sett till att så verkligen har skett.Detta är en av anledningarna att jag också blir mörkrädd när såna där herrar är i farten. Pengarna är ALLT! Människoliv är inte mycket värda för dem. I synnerhet inte ”dom i Afrika”….Det är vad jag är bergsäker på.De börjar ju här också, med de sjukskrivna och arbetslösa…..Valet i september är superviktigt.Kramar t-baks.

  • Det blir jag glad över.Ska egentligen lägga in Peter Roths sista resebrev (nr 5) men det blir så konstigt. Se ett annat svar på kommentar här ovan, hur en beduinskola för små barn hotas på egen mark. Djuren har de inte ens kvar, eftersom dessa försvunnit med bosättarnas vägar och att de bygger ihop 2 bosättningar – mellan Jerusalem och Jeriko. Får se hur det går….Kramar

 3. Skitbra inlägg! (Tumme) Jag begriper inte heller hur en toblerone kan vara så förfärlig medan mord ses som bagateller. (Läste du Olle Svennings ledare om Carl Bildts enorma makt där han tillsätter kompisar på viktiga poster och sparkar dem om de inte gör som han vill?Svanberg är sinnebilden av en psykopat!Kramen frånSilverstare

  • Tackar.Jo, jag läste Svennings artikel. Det är ofattbart hur C.B får härja fritt.Håller med om Svanberg. Att inte röra en min när man utsätts för en störtflod av kritik, samt att säga fel saker som måste vara inövade, de kommer verkligen inte direkt från hjärtat. Ett annat exempel är förre Scandiachefen. Det finns fler såna. Man puffar upp psykopatiska personer till såna poster, eftersom de klarar av att stå emot kritik utan att röra en min.Kramen t-baks.

 4. Det är väl utmärkt att en förundersökning ska inledas så att vi möjligen kan få klarhet i detta istället för att Expressen och AB tar på sej rollen som dommare och åklagare.

  • Det blir alldeles utmärkt, om det blir en förundersökning som leder till åtal, så man får pröva ett sånt här mål.Självklart ska inte pressen eller enskilda individer vara domare, men man får ha en åsikt när man får ta del av vad som i realiten har hänt. Han VAR med i styrelsen när dessa ”folkomflyttningar”, som det hette, skedde. Han borde sett till att det gick rätt till. Man kan inte lita på såna länder. De som var satta att driva bort dessa människor kan lika gärna skjuta alla byborna bakom nån buske. Det var också vad som hände och det är klarlagt. Massor med människor dödades för att de protesterade mot att snabbt dra iväg från sina hem och odlingar och djur.Vad skulle du själv gjort om du plötsligt fördrevs från ditt hem och inte fick nåt annat i stället, eller sett dina närmaste våldtas och mördas.Det finns bevis för att detta har skett. Därför vill nu Sudan anmäla bl.a Bildt för brott mot mänskliga rättigheter.Jag har läst andra artiklar av jorunalister, som sett detta ske. Eller tycker du kanske att dessa människor inte var så mycket värda som du själv är?Kao

 5. Vi har i så fall blod på våra händer allihop. De flesta pensionspengarna sätts i fonder och där finns det alltid aktier,fonder och annat rart som är hur oetiskt som helst även om det kollas upp. Sedan undrar jag om du är psykiatriker eftersom du är så duktig på att se vilka toppledare som är psykopatger eller ej. Diagnosvägen är ganska lång faktiskt innan man får en sådan diagnos. Om det inte är så att du anser att politisk hemvist är en diagnosindikation.

  • Visst. Tänk om man kunde gå in och ändra i pensionsfonderna. Jag valde inte alls och vet inte vad jag har för fonder där. Nej, jag är inte psykiater. Jag är psykoterapeut och har läst om personlighetsstörningar och diagnosticering och differentialdiagniostik under drygt 1 år av min utbildning.Klart det kanske är fel av mej att säga att den eller den beter sej som en psykopat. Men samtidigt har jag fått lära mej att många som sitter just som styrelseordföranden blir upputtade till den posten, eftersom de tar all kritik utan att röra en min. Utan att visa en enda känsla. Det är ingen dans på rosor att vara styrelseordförande i ett stort företag (se t.ex Scandia-skandalen för några år sen med Lars-Erik Peterson. Han rörde inte en min, endast lite svett på överläppen, om du minns det. Vem annan normal person som helst med vanliga känslor i kroppen skulle bli mer eller mindre knäckt av att få en så massiv kritik. Så det är klart jag misstänker att flera av de högsta ledarna är psykopater.) Men psykopati är ingen enskild diagnos. Det ligger oftast t.ex narcissistisk p-störning eller anti-social sådan bakom(den senare oftast kriminella)…med TILLÄGGET psykopati. Det är mycket noggranna utredningar och utgår inte alls från vad man själv tycker eller känner, när man arbetar med sånt. Det finns vissa ‘instrument’ man använder i jobbet. Kriterier för störningar och dessa måste uppfyllas innan man sätter en diagnos, efter att man gjort en s.k differentialdiagnos.Nu skriver jag INTE ALLS som yrkeskunnig här, eftersom jag inte ens har träffat de här personerna. Jag kan inte diagnosticera dem. Jag kan bara iaktta. Jag BLOGGAR och det är mina känslor som oftast styr över förnuftet när jag skriver sånt här. Jag kan inte sitta här och blogga utifrån mitt f.d yrke som nån expert och har heller aldrig utgett mej för att vara det.Dessutom är jag knappast ensam om att ha de här misstankarna gällande såna här personer inlägget handlar om.Politisk hemvist är för mej helt oväsentlig här och jag skriver vad jag vill, tycker och känner på min blogg. Utan att vara ”psykiater”. Det finns politiker och företagsledare i olika politisk hemvist. Det struntar jag i när jag skriver. Det är VAD DE GÖR som intresserar mej.Tråkigt att du är så hånfull, sarkastisk.Kao

 6. Hej! Tack för ditt svar som var uttömmande och bra. Nej jag var inte sarkastisk eller hånfull alls utan bara trött intill döden för överallt och vid de mest skiftande tillfällen så tar man gärna till diagnoser i tid och otid. Allra mest slår man till med att någon saknar empati sedan kommer psykopatbegreppet fram.Jag visste det du skrev genom mitt tidigare arbete och har en steg 1 utbildning för att kunna fungera som samtalspartner i psykiatrin där jag arbetade i 16 år. Ha en bra midsommar du med och som sagt var jag hånar dig inte bara tycker att man rent generellt stigmatiserar så många med diagnoser. Tack för ditt svar.

  • Hej ifgen.Blir glad för ditt svar. Kul att du också är kunnig inom området. Du har jobbat fler år än jag. Har jobbat med missbrukare i sammanlagt 10-12 år, men endast de 3 sista som ps.terapeut. KLart man kan tycka det är trist med alla psykopatdiagnoser som ställs på bloggarna. De flesta vet inte ens att det är en tilläggsdiagnos till en p-störning.Men det finns ju de (t.ex jag själv) som även ‘praktiserat’ med en psykopat som herre i huset. Värst för dem som har barn. De vet ju vissa kännetecken som de känner igen från sina förhållanden med psykopaten. Den stirrande tiomma blicken, händerna som öppnas och knyts, den ibland vita nästippen (vid upprördhet) och en MASSA andra saker.Så jag har både praktisk och teoretisk kunskap om psykopater, den jag hade var dessutom en kriminell sådan 🙂 Har skrivit en 3-delad berättelse om mina 1½ år med fanstyget som legat ute på bloggen.Har du läst den? Då var jag beh.assistent, men jobbade just då med annat inom vården. Där skriver jag bara rakt upp och ned vad som hände och vad jag kände och tänkte. Inget annat.Ha det gottKao

  • Jag måste tillägga: Jag är inte en sån som är långsint och harmar vidare. Bara så du vet det. Är ingen ryktesspridare som snackar skit om den jag tycker gett mej en tuff kommentar (men det finns en spammare jag bett inte återkomma hit, men det är ingen av de vanliga s.k ‘trollen. Dem kan jag hantera:).

 7. Om det ändå vore så att han och oljebolaget ställdes till svars, så skulle det sända signaler som i grunden skakade verksamheter av liknande slag. Man kan ju drömma om det. Finns det en kwast som bara sopar där det syns?Bildts roll är ju klarlagd såsom han själv berätta. Hans roll som fredsivrare i en konflikt som ”pågått i 50 år” har ju inga nutida orsaker, iaf tror ju han det och en ypperlig täckmantel för bolagets roll i spelet.

  • De puttar bara upp en ny på tronen…Nu har de ju lovat att ge hela årets avkastning som aktieägarna skulle haft, plus en hel del pengar till för att starta en fond för de drabbade utmed kusterna, som ska drivas av oberoende styrelse.och dessutom göra allt för att stoppa läckan i Golfen, där det tydligen spyr ut mkt mker olja än de sa först :(.—————–Visst. Det är ju redan klart vilken roll Bildt hade. Jag är själv mycket skeptisk till hans roller som fredsduva även på Balkan. det finns tveksamheter där också. Klart att han kommer kunna snacka sej ur det där! Annars är ju ”brott mot folkrätten” det allra grövsta brottet, värre än mord (medn det har ju inneburit mord). Att sitta i en sån position när sånt händer och välja att inte se är helt obegripligt.Ha en fin Midsommar (om vi inte ses här innan).Kao

 8. Brister i perseptionsförmågan kan vara en merit. I Bosnien nog en av den traktens märkligaste fåglar, ej att förglömma, så även i den svenska faunan. Med en FN-ring om halsen har många invånare säkert undrat vad dess sång eg innebar. Temat var ju även då ett uråldrigt krig… Man kan kanske undgå verkligheten på ett enastående radikalt sätt med sådana föresatser.Ha en jättefin Midsommar Kao / nenne

  • Jo. Han måste haft dubbla solglasögon, öronproppar och klädnypa i näsan för att undgå att se något. Både i Bosnien och Sudan. Bland annat.Han ser det han vill se och hör det han vill höra, den mannen. Han har inte gjort nåt fel………..han var väl inte ens där……Ha en toppenmidsommar du också!Kao

 9. Ha som sagt en riktigt bra midsommar! Känner igen allt du skriver och du har så rätt om diagnoser och delar av symtom och även hur omgivningen kan utnyttjas av de individer med dessa ”signaler” så väl i den privata såväl som arbetsmiljön.. Bloggtrollen som gör inhop under stulen identitet tror jag kommer att spricka i solen under midsommar. Ha det bra.

  • Hoppas du också får en finfin midsommarhelg. Skönt att du ser att jag inte bara kastar ur mej saker utan grund. Du ska veta att jag fått mycket pisk från båda sidor i pedofildebatten, bara för att jag skrivit om vad en pedofil egentligen är för filurer. Att jag vill de ska få vård i fängelset, när andra tycker de ska kastreras, kastas i fängelsehålor och nyckeln ska kastas….ojojoj. Så även gällande t.ex psykopater tidigare. Men det är inte så farligt. Bloggtrollen? Ja, kanske de spricker när termometern överstiger 20 grader under en längre tid;-). Men jag har inte sett några på ett tag nu. Jag spekulerar aldrig över vem eller vilka som kan ligga bakom de anonyma kommentarerna eftersom jag inte VET. Det kan skapa obehag för oskyldiga. Sånt har hänt förr.Dessutom har jag inte alls åsikter om allt, vilket några tycks anse. Hehe.Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s