Kao: Balkongblogg natten till 14/6-10. Städgata, Arga Bilister Och Andra Människor

DSC00159.JPG

Vanlig blomma på en vanlig balkong  –  min balkong. Under dagtid…Men nu är det natten mot måndag. KLockan är just nu ca 01.30

——————————–

Det händer mer än man kan tro, även om det är tillsynes tomt och just nu rätt tomt här ute på storstadsgatan – om man bara tittar. Men om man ger sej tid att SE också. Då händer saker.

Ursäkta om jag tjatar om detta mellan skillnaden titta och se, men för mej är det viktigt. Ja, det kan vara lika avgörande som att upptäcka ett ovanligt djur i regnskogen i tropikerna,,,där jag också varit. Tittar man bara så märker man inte det som VERKLIGEN händer.

Du kanske inte tycker det är viktigt och det kanske det inte är heller, men för mej är det avgörande för om min balkongplats, med ett skitfult hus mittemot, är viktigt eller ej. Så jag väljer att SE:

Det är alltid städgata natten till måndag här. Alla som bor här vet det. Ändå kommer de utspringande som ilskna tigrar när de ser saftblandaren på städbilen, men de mörker det när saftblandaren kastar sitt gula sken mellan husväggarna  –  och då är det redan för sent: de har fått kraftiga böter av ”Parkeringsbolaget”, som får stå för bilisternas ilska.

Eftersom jag röker på min balkong ser jag allting ‘live’ och det händer ju att jag röker…

”Jävla hora! Du borde ha på käften!” hörde jag nyss en utrusande bilist vråla åt en parkeringsdam (eller vad heter de?). Inte första gången jag hör det ¨skrikas ut. Bara 3 bilar felparkerade i kvarteret, varav alla hann få böter.

Man kan ju tycka vad man vill om det, men det finns anställda som har som uppgift att ta reda på skiten andra kastar kring sej, i.at.f att använda papperskorgarna som står uppställda med jämna mellanrum här. Städbilarna. Folk vill både ha rent och få slänga sopor på gatan så städbilen inte får göra sitt jobb. Vad är det för stil? På dem skälls det inte, men de som arbetar parallellt med dem för att hålla gatorna fria, de får flera tunnor skit över sej per  dygn. Taskigt, kan jag tycka.

Män och deras älskade bilar! Har märkt att män i allmänhet är mer angelägna om att deras bil inte ska få en repa än att deras kvinna inte ska få på käften av nån rabiat galning…..

Men det gick bra den här gången. En kanonfull karl stod förundrad, såg det hela  och pissade på tidningsutkörarlådan alldeles nedanför mitt fönster. Inte första gången nån kissar där och de är alltid lika omedvetna om att jag står  bara 2 våningar upp och ser deras allra heligaste.

 Det har aldrig hänt under de 4 år jag bott här att nån ens lyft blicken och sett mej. Ändå gör jag inget för att gömma mej. Varför skulle jag det? Jag bor ju här och står och röker. INte för att glo på folk. Men jag SER dem, som sagt 🙂

Ingen är den andre lik….och även tjejer som kissar i buskarna här nedanför. Särskilt nu i studenttider när de ska upp till parken och festa. Ibland tycks det vara svårt att hålla balansen. En och annan tappar balansen och ramlar in i buskarna med ändan i vädret. Jag tycker det är rätt skoj att beskåda. Tydligen tycker de själva och kompisarna det också. De brukar hjälpa varandra ur de obekväma buskarna, vare sej deras kopmpisar ramlat fram- eller baklänges in i vegetationen. Companionship. Friendship.

Det är helt enkelt ett JÄVLA LIV på min gata, ska jag erkänna. Dygnet runt, alla veckans dagar. Men jag struntar i det nu. Kul när folk har kul. Använder fläkt i.st.f att ha fönstret öppet i mitt sovrum.

Just nu är det lugnt……

……..men trafikljuset nere i hörnet vid stora gatan tickar på som vanligt från rött via gult till grönt och röd och grön gubbe – som om det vore rusningstrafik. Ingen skillnad.

Nu struntar jag i det här. Ska sova. Om jag kan.

 

2 svar till “Kao: Balkongblogg natten till 14/6-10. Städgata, Arga Bilister Och Andra Människor

  1. god natt kao och sov gott min vän- ville bara gå in och säga att man börjar tänka på sina vänner en sådan här dag…Hemikramar och jag tänker på dig…

    • Jag tänker på mina vänner varje dag. De få riktiga jag har kvar. De som inte höll måttet som ‘vän’ i ordets rätta bemärkelse, har jag ‘gjort slut’ med. Hellre äkthet än skitsnack och energiutsugare.KramarKao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s