Fi Fan För FI Och Sveket Mot (V), Gudrun Schyman

gudrun schyman.jpg

Hur kunde denna kvinna lämna ett parti som därmed föll från ca 12 till 6 % i opinionsmätningarna. Då? För sin egen skull? Tycker det verkar så.

 Inte minst  var det den evigt smilande Lasse Ohly som envisades att kalla sej kommunist, som då fick (V) att rasa från 12 – ca 6 % då och nu strax runt 4%, som sabbade resten.

.Trots att hans ‘kommunism’ inte längre hade stöd i det folk som valde honom? Inte heller bland 75% av hans partyikamrater. De (vi) var verkligen inga KOMMUNISTER!!!  Några var det, men de flesta som röstade på partiet var med  på Schymans linje….och vad gör mänskan Schyman?

Hon kliver ur och går med i ledningen för FI-partiet, en samling intellektuella kärringar (främst) som inte har den minsta förankring hos folket. För de  talar inte ens samma språk som vi!

En arbetarkvinna kan inte känna tillhörighet hos en sån sido-nobless som hon tillhör. De har inte samma världsbild ens. Schyman klev över ansikten ( och trampade på dem)  i den stund hon flydde (V) till (FI). Hon skulle stannat kvar i (V) och kämpat. Men hon stack för sin egen bekvämlighets skull  –  och för att få sitta i finsofforna och diskutera teorier somn aldrig leder någonstans.

Usch, för såna förrädare som Schyman. Skäms, mänska! Det är inte för DIN skull åolitiken finns och är påverkbar. Du jobbade politiskt i (V) för att kunna PÅVERKA! Men du stack.

Det lilla positiva som ev.hänt kvinnor idag är inte och har aldrig varit Feministiskt Initiativs förtjänst. Det har arbetats upp nedifrån de arbetande kvinnornas och det lilla som finns kvar av LO:s led. 

FI har aldrig i realiteten tillfört ett enda dugg. Utom att slicka varandra och få medhåll.

Annonser

22 svar till “Fi Fan För FI Och Sveket Mot (V), Gudrun Schyman

 1. Många ser hennes lämnande som ett svek… så gör även jagFI är knappt något som jag kan identifiera mig med…

 2. jag håller självklart med. märkligt att skifta ställningstagande (bytt frågor) efter ett liv i v?men nu är hon rökt tycker jag. dvs ute, för fi är väl inte seriösa… ?? enligt min uppfattning

  • Hon kanske har kvar sina ideal nånstans, men tyckte det var mer intressant att sitta bland de intellektuella högdjuren och prata teorier.Tycker inte heller att FI är seriösa. Tänk dej de där donnorna i en regering? Hua!Undrar om Gudrun nånsin ångrat att hon lämnade (V)?

 3. Hon lärde sig väl av Marit Poulsen. Den kvinnan har väl bytt partifärg så det räcker.Men hon kom ju till Bryssel och det var det hon ville. För där finns pengar att tjäna.För övrigt kan jag hålla med om att Fi inte gjort ett handtag för kvinnornas jämställdhet

  • Ja, M.P var också en hoppjerka. Blev väldigt besviken på den gumman.FI är en samling intellektuella som inte har minsta förankring hos vanligt folk. Håller med.

  • Först var det tal om det, men hon fick bli kvar på nåder. Hon hade ju ställt till det när hon krökade för mycket, men sen slutade hon ju.Det passade väl inte damen att bli tillsagd.Hon skulle varit kvar och kämpat. Partiet var verkligen på rätt väg. Tänk om (V) hade haft de 12% hon med sin popularitet fick upp det till. Hon var ju väldigt folkkär och en mycket duktig politiker, dessutom.Då hade det röda blocket varit klart större än det blå.

 4. Jag har haft en diskussion med henne och hon verkade inte inse hur verkligheten såg ut, det gällde rymdindustrin och jag påpekade att det var tack vare rymdindustrin som vi har internet som förenklar vardagslivet och forskningen. Först var hon ju emot rymdindustrin, men hon höll ju iaf med mig om att det har givit positiva effekter i samhället. Det var angående hennes debattartikel om rymdindustrin. Fast alla vet att det finns dem som använder internet i mindre ädla syften. Visst föredrar man en civil forskning, men samhället får ju ta del av den militära forskningen efter ett tag. Det finns mycket att ta hänsyn till. KramKram

  • Har inte läst så mycket om just rymdindustrin. Är inte så insatt, så tack för info.Jag har också träffat Schyman, t.o.m badat i hennes badkar en gång för 100 år sen. Åkt buss med henne i Skåne när jag bodde och arbetade tillfälligt där 🙂 Hon är jättetrevlig privat. Men att hon lämnade (V) är oförlåtligt.Kramar

 5. som gammal vänsterpartist kan jag inte annat än hålla med dig. Hon hade behövts i de röda leden nu. Hur hon kan liera sig med såna som kallar män för djur och annat ointelligent är för mig obegripligt…

  • Javisst är det obegripligt? Man kan tro hon hämnas på partikamraterna men det slår i stället mot väljarna och hela vänsterblocket.Ha en fin midsommarCiaoKao

 6. varför kritiserar du Ohly? jag uppfattar honom som både karaktärsfast och kunnig…jag kan inte heller förstå Gudruns handling och måste uppfatta det som hon tar hand om Nr 1, dvs sig själv…Hemikramar!

  • Är inte särskilt förtjust i hans uttalande en vecka före valet att han var kommunist. Det förstörde mycket för partiet, där minst 75% INTE är kommunister. Det uppfattades troligtvis av många V-väljare att hela partitoppen var kommunister. Jag ANTAR det, eftersom opinionssiffrorna rasade ner i botten efter det.Han är verkligen prin´cipfast, den mannen. Ibland går det nästan till överdrift. Det är min åsikt. Men han är säkert en trevlig person i övrigt. (Jag har röstat på (V) så gott som hela mitt liv, men måste inte nödvändigtvis gilla just honom för det). Jag gillade bättre den linjen partiet hade under Schymans tid, men hennes handlande är obegripligt och ser ut som en personlig hämnd på partitoppen som därmed drabbade hela partiet och opinionssiffrorna. Kramar

 7. Men igen – det var väl inte krökandet som var anledningen utan några skatteaffärer som ledde till hennes petning? Jag är inte noga insatt så jag kan ha fel.

  • Men hon gick frivilligt. Det är rätt, var inte pga kröken även om det var nära efter återfallet hon tog efter ett år, men det var nåt annat. Kanske var det skatteaffärer som du skriver?Hon blev vä’l kanske stött över att återigen bli granskad och ifrågasatt.Nej, petad blev hon inte. Man petar inte en som fördubblar partiets siffror. ”Övertalades att avgå”?? Nej, hon såg (FI) som det viktigaste eftersom de drev de för henne viktigaste frågorna.

 8. Ok, då förstår jag och jag accepterar till fullo din förklaring och ståndpunkt. Själv gillar jag honom, sedan ett halvår tillbaka kanske, då jag började sätta mig in i politiken igen efter nederlaget vid EU omröstningen och det jag läst om honom och det jag sett på TV sedan dess och FRAMFÖRALLT det faktum att han tackade nej till bröllopet, fick mig att ge honom mitt stöd och röst…Ha en trevlig midsommar du med och vi syns!!Hemikramar!

  • Jag träffade honom t.o.m på tidningen Flammans 100-årsfest. Han är trevlig privat. Kort i rocken, vilket jag inte hade trott.Har badat i Gudruns badkar i Skåne en gång och druckit vin i hennes trädgård. Hon är trevlig och generös. Privat…. På den tiden jobbade jag och arbetade i den landsändan, periodvis. Länge sen. Det är ju en historia för sej….:DNu ska jag ner till parken och låta solen steka min arma lekamen. I morgon grillpartaj i smma park.Kramar t-baks.

 9. Även om jag förstår vad du menar känns det som om du på något vis talar emot dig själv. Förlorade partiet hälften av sina anhängare för att en person avgick vari satt då anledningen till rösterna? Ska ett parti väljas för sin ideologi eller för sin ledare? Självklart är det viktigt med ett karismatiskt ansikte utåt för vilken förening som helst men om Schyman nu inte längre kunde stå för det partiet gjorde och tyckte, skulle hon ändå stannat för röstantalets skull?

 10. Jag är ju tacksam att hon lämnade Vänstern. Men gissar att det är av helt motsatt anledning till vad du tycker.//Herr S

  • Det stämmer.Jag är klart misnöjd över att hpon lämnade partiet ” i sticket”.Trevlig helg, ni bådaKoa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s