Alliansmaffian Och Politiken – En Skröna Part 1

Det är inte lätt att vara statsminister i  ett land och hålla reda på alla ministrarna, som ständigt hade lik i garderoben, konstaterade Freddan. Efter att ha rådfrågat sin läkare tolkade han det som att det ‘stärkande’ han skulle ta varje dag innan morgonsamlingen (som han avskydde), lika gärna kunde vara ett par tequila…eller helst tre stycken. Tack vare dessa starka drycker med  citron till och salt  i tumvecket stod han ut med just morgonsamlingarna.

Eftersom han hade ryggproblem satt han i Morgonrummet en röd sammetsfåtölj i Rosenbad, med ena benet över armstödet (doktorn hade ju sagt att han skulle sitta bekvämt och ändra ställning då och då). De övriga ministrarna fick sitta på tjusiga antika stolar  men fruktansvärt obekväma. Stolarna gnagde deras bakar och det var bra, ansåg Freddan. Då gick morgonmötena på max 30 minuter.

De viktigaste ministrarna fick sitta närmast honom, han talade alltid med dem först. De övriga, som kultur-, social- och några andra ministrar satt längst bort och han sällan tala under dessa 30 minuter. ”Bättre kan det inte bli”, tänkte Freddan och tittade ner i sin kaffekopp. ”Kolsvart”, tänkte han, ”lika kolsvart som våra lögner till Folket – och de går på det! Helt otroligt!”

”Bloggare är farligt folk”, pep den anemiske Bill Tobisson som just blivit arbetsmarknadsminister eftersom den förre hade avgått på grund av skumma affärer, men skyllde allt på sina barn – att han så gärna ville vara med dem. ”De skriver en massa skit om oss. Vi måste hålla reda på dem. Ta reda på vilka de är och stoppa dem!”

Svempa Klittorin var med denna dag, hans sista på sin post som nu gått till Tobisson. Han satt med ena knäet uppdraget en bit, stödde armbågen i knäet och ansiktet i handen.

”Lägg av nu, Svempa!” röt Freddan. Du ser ut som den där stayn av Rhodin – ‘Tänkaren’, eller va fan den nu heter. Inse att loppet är kört. Du har för många lik i garderoben, dörren har gått upp och de har ramlat ut framför dina fötter och jag har haft nog av struliga ministrar i början. Nu är det du också! Så gnäll inte!”

”Jag borde nog ha sagt nåt, sa Svempa, ”men ni vet ju att min förra kärring är tillsammans med en ekobrottsling och dessutom vill sno barnen från mej  och  jag har ju själv haft affärer med den jävla karln! Detta är inte bra”!”

Freddan bytte ställning i fåtöljen och drack en klunk av kaffet, som hade samma färg som hans ögon. Han tittade med outgrundlig blick på Svempa.

”Stick nu på en gång,”sa han  med eftertryck, ”det är snart val igen och det här ser ju inte bra ut”.

”Men vi är ju polare redan sen ungdomsförbundet då vi smidde våra ränker och startade våra tankesmedjor….ge mej nån landshövdingspost åtminstone”, sa Svempa med sprucken stämma, ”fan, jag mår skit!”

”Dra! Nu! Din garderoben är överfull och snart är det val igen. Jag har fixat en terapeut åtr dej – och en jävligt bra advokat. Det kommer du behöva, din idiot!” sa Feddan och viftade återigen med handen. Han tog en klunk kaffe till.”Ut!”  ‘Speglar kanske färgen på kaffet min moral’, tänkte han en aning nonchalant, ‘men man måste ju vara benhård som statsminister’.

Svempa Klittorin lämnade rummet med böjt huvud. Han var slut som artist, insåg han. Snart skulle allt avslöjas och han skulle stå där med ändan bar. Kanske var det inte rätt att skylla på att barnen var anledningen till att han slutade? Först skulle han gå och ta en rejäl fylla för att glömma allt.

”Jag var i Rosengård i Malmö och talade härom dagen”, fortsatte Bill Tobisson djärvt, trots att han hörde hur Freddan suckade. ” Jag hade mina livakter och ett par ur militären med mej, för säkerhets skull. Folk började gapa om att de inte hade jobb och att husen de bor i  var eftersatta och fulla av mögel och ohyra. Då sa jag till dem att det var klart de inte kunde få jobb när de hette Ali Muhammed och sånt. ‘Byt namn till Lars Svensson eller nåt så kommer det gå bra’, sa jag till dem i mikrofonen. Men då klev det fram ett par som inte alls verkade fatta vitsen. Läget blev hotfullt och jag gav mina män en gest att rädda mej från fysiska påhopp. Så en av dem sköt ett par salvor rakt in i publikhavet. Det råkade visst stå nån unge och en kärring i huckle i vägen för kulorna….och det vart knappt vi kom därifrån. Folk är ju för tusan galna och nu är det fullt uppror i Rosengård!”

Freddan gav lille Bill Tobisson en mörk blick,men sa inget. Han tyckte det var bra att alla minstrar nu hade två kritstrecksrandiga livvakter var. PLUS att man numera hade fördubblat polisstyrkan och dessutom tagit in militären för att skydda Alliansens intressen. Det fanns numera militärer i vartenda gathörn i alla större städer som skulle hålla ordning på pöbeln….eh….folket. Dessutom hade antalet kameror i gallerior och parker fördubblats.

(Fortsättning följer om intresse finns)

Annonser

20 svar till “Alliansmaffian Och Politiken – En Skröna Part 1

  • Tack du vännen.’Kan inte sägan när nästa del kommer, men den finns i mitt huv ud,.,..ja….du vet vad jag menar. …eh….den kommer snart, Vad nu snart är…;)>Kramar t-.-baksKao

  • Det kommer såklart en fortsättning.. Ideerna till en fortsättning finns ju verlkigen i min skalle. Det är vädret som e så vackert att jag har svårt att avstå det :-)Men del 2 kommer snart. Innan måndag, för fr,o.m det har jag ingen dator på flera dar. Så 2:an får bli så förskräcklig som jag tänkt mej,….som den var då jag skrev originalet för 4 år sen….Kram, Kao

  • Kul att du tycker detrSka försöka hinna med del 2 innan jag drar till datorlöst land 4 dar fr.o.m måndag. Men självklart kommer en fortsättning efter detta….och den blir knappast ‘vänligare’ än så här, det är ju en skröna för fan!. Allt finns redan färdigt i mitt huvud :-)Kao

  • T%ack för det! KLart du ska få mera. Måste bara hinna (och ha inspiration) till mer innan måndag, då jag försvinner ut i obygden 4 dar utan dator <<<<<<<<<<:-) Fan va skönt detr ska bli…Men ett avsnitt till ska jag nog hinna med innan dess….hähä.Önskar dej en minst lika härlig helgKramar från Kao

  • För fan. man! Follow me! :DEtt avsnitt till innan måndag ska jag väl hinna med ….,. sen blir det Sthlms skärgård utan dator 4 dar…innan 3an kommer. You know…det finns mycket att skriva om detta….-.CiaoYours Kao

 1. Svempa KLITTORIN!!! *ASGARVAR!!*störtskön läsning! Du måste fortsätta!! Fan trot om det inte är sanningen också!Hemikramar!!

  • Nock är det kanske en bit av sanningen…läs nu vidare. Del 2 ligger ute nu och den är etter värre än del ett.Du ska inte tro jag blir vänligare och vänligare. Här händer det grejor!Politiker är ju inte mer än människor och har man sena vanor kan vad fan somhrelst hända (sde del2(. Blev så entusiasmerad.*Ler fromt*KramarKao

  • Någonting ditåt….vet inte hur detta ska sluta, men det är fler som ska få sin släng av sleven ;-)adios amiga

  • Kul att du gillar storyn….men även de rödgröna ska få sina fiskar varma. De är inga änglar de heller, alltid ;)Kram

 2. Fånigt, fånigt, fånigt. I själva verket heter en av Sveriges absolut mest lovande yngre medicinska forskare just Mohammad Alimohammadi. Så vem har egentligen svårt att undertrycka sina fula racistiska tankar undrar jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s