Alliansmaffian och Politiken – En Skröna (Part 3)

(Fortsätt från del 1 och 2 så du fattar…..)

——————————

”Du ser för jävlig ut. Sover du aldrig? Är du förkyld? Du snorar ju hela tiden. Sluta torka näsan hela tiden, din snuskhummer. Du kan väl i alla fall använda en näsduk, inte kavajärmen”, sa Freddan strängt till Andreas Borgström som var kritvit i ansiktet.

(Andreas Borgström skulle klockan 5.30 samma morgon just träffa sin ‘pusher’ på en sidogata till Stureplan när polisen dök upp och haffade mannen. Som tur var hade de inte sammanstrålat, bara gett ett tecken åt varandra över Humlegårdsgatan. Så det blev inga varor och  nu mådde han INTE bra.)

”Jag har höjt skatten igen för de lata arbetslösa och de där fusksjukskrivna. Vi som arbetar måste ju få våra extra hundringar varje månad”, snörvlade han.

”Det är bra, helt ok. Men gå hem nu och krya på dej, men kom tillbaks i morgon. Stick nu”, sa Freddan barskt och Borgström troppade lättad iväg.

”Han drar ju smitta över oss alla”, pep socialminister Gert Bagglund, ”jag vill inte bli sjuk. Det räckte med det där jävl…ursäkta, förfärliga vattnet jag drack från brunnen på mitt sommarställe. Fick sitta på muggen ett helt dygn, ju.”

Freddan vred sej otåligt i fåtöljen  och speglade sej i kaffet.

”Jag skiter i ditt torrdass och dina magproblem. Kom med lite info, om du har nån”, muttrade han och tog en klunk ur den med Djurgårdens fotbollslagsemblemet dekorerade kaffekoppen.

”Jag har ju pratat om de äldre, lovat att de ska få bättre och mer kontinuerlig vård. Flera privata aktörer. Så jag….”

”De äldre???sa Freddan. De har ju för fan slutat jobba och är enbart tärande på samhällsapparaten. Du ska inte lova så mycket som vi inte kan hålla. Men ok. Vi kör det  racet fram till valet. Sen höjer vi deras skatt i stället – och tar bort högkostnadsskyddet på läkemedel och läkarbesök. De där gamlingarna gör ju inget annat än att springa hos doktorn. Fattar inte vad det är för fel på dem. Har de inget annat för sej? Nästa!”

Freddan vände sej mot Jarl Stildt, utrikesministern, som var en av hans favoriter. En kunnig man med hårda nypor och ett vokabulär som var halare än en tvål i ett badkar.

Jarl Stildt petade upp glasögonen där de skulle sitta. Det var varmt och svetten porlade i hans panna och fick brillorna att ideligen halka ner till nästippen.

”Jo, jag har haft lite samtal med några av republikanerna i USA om att gräva djupare efter skandaler hos Obama för att få bort honom”, skorrade han på sin fula dialekt (som Freddan tyckte). ”Men det är inte lätt. Sen har vi den där skiten med Sudan. Bara för att jag var styrelseordförande i Sundin Oil fram till 2007 så anklagas jag plötsligt för folkmord av några bad guys. Till och med krigsutbrottet i Kongo / Kinshasa skyller de på mej. Jag var ju inte ens där….just då. Det var militären i södra Sudan som hjälpte folket att flytta till bättre platser, för vi behövde ju borra efter olja där de bodde. Nu heter det att 10.000 pers, minst, blev mördade för att de inte VILLE flytta. Så jävla dumt. Jag har inte sett nåt, inte hört nåt. Inte en bloddroppe har jag sett. Jag menar: när man får ny, bördig mark GRATIS så flyttar man väl?”

Freddan viftade avvärjande med handen, som vart ett tecken på tystnad och Jarl Stildt tystnade. Han petade återigen upp glasögonen på plats och torkade pannan med en näsduk som hans fru hade broderat in hans initialer på. Så gulligt och omtänksamt. Freddan pekade på  Gaud ‘Måddan’ Johansson.

Som en ivrig bäver reste hon sej och gestikulerade och tog ett par danssteg. Den leende rosamålade munnen gick från öra till öra.

”Vi har nu klart att bygga femton nya kärnkraftverk över landet så vi äntligen blir av med kol och andra snuskiga eller fula energikällor, som de kallar det småskaliga. Tjosan! Vi jämnar Slussen i Stockholm med marken och fyller upp med cementpelare så vi kan ha en sexfilig motorväg över vattnet, plus flera spår för fjärrtågen, pendeltågen och t-banan. Tjosan! De som tjafsar vill ju att samhällsutvecklingen ska avstanna, men vi kan inte leva på nostalgi. Fysan! Detsamma gäller Förbifart Stockholm och liknande projekt i Göteborg, Malmö och Sundsvall. Folk vill ju åka med sina bilar, inte med tåg. Så det är klart vi måste göra som de vill! Man köper ju inte en bil för 300.000 pix och sen parkerar den utanför stan för att sen åka t-bana. Det är ju fräckt! Jo, jag har ett förslag om uranbrytningen i Ranstad som nu kan komma igång igen. Vi behöver bara plocka bort några envisa sossar som sitter i kommunen där. PLus att täppa till truten på envisa bloggare, som inte tycker som vi. Jo, jag vill passa på att bjuda in er alla till min bygdegård på bastubad…….”

Freddan spände blicken i Måddan.

”Käften, nu. Bada bastu får du göra själv, din gamla häxa. Resten lät ju hyfsat, ska tänka på saken. Tack, nästa!”

Justitieminister Teresa Rask reste sej snabbt från den obekväma 1700-talsstolen och kände hur sittknölarna molvärkte.

”Det var det här med de lila kuverten till sexköparna….det kanske inte är så bra just nu när vi själva har en minister som misstänks för såna brott”.

Hon kastade en hastig blick på den tomma stolen där Svempa Klittorin hade suttit så sent som dagen innan.

”Vi HADE visst en minister som misstänktes för det, har  jag hört”, mumlade Freddan och tittade upp i taket. ”Var det något mer? Nehej, okej. Du kan skicka de där lila kuverten nu om du vill. Svempa är numera en ‘not existing person’ och han får reda sej själv. Så skicka ett  kuvert till honom också. Men nu vill jag få mer upplysningar om de här bloggarna som ständigt är på oss och hackar. De måste kunna stängas av, släckas ner. Tas fast och fängslas för förtal. Eller skyhöga böter för den skada de åsamkat oss. Du Jarl och de flesta av er andra har ju också bloggar, jag har ingen själv.Fattar inte riktigt  vitsen med det….. I morgon bitti ska våra dataexperter lägga papper på mitt bord med namn och adress på dessa filurer så de får stå till  svars. Sen tar vi in militären och haffar skurkarna! Stick iväg nu så jag får tänka”.

Alla lättade gladeligen från det plågsamma sittandet och försvann in i sina små egna högkvarter. Freddan satt kvar en stund och funderade. Sen gick han in på sitt rum och drog ett par tequila. Därefter åkte han till Smedsuddsbadet och badade och kollade på brudar i bikini.

 

 

 

 

12 svar till “Alliansmaffian och Politiken – En Skröna (Part 3)

  • Hmmm, jag fattar ju inte franska, men lite spanska. Med fantasins hjälp tror jag att jag fattar vad du menar och svarar:Ja, nåt åt det hållet kan man väl tro,va ;-)?Ha det gött

 1. Stackars stackars lille Freddan…han behöver verkligen bli entledigad till hösten så han kan dricka gott och spana på brudar hur mycket han vill!Lysande story Kao!!!!! du gjorde min kväll här nu. =)KRAM!ps. tumme på alla delarna såklart! ds.

  • Kul att du hade kul. Jag blir glad när jag kan roa andra.Men detta är inte alls slut ännu, kanske kommer det en del till på söndagen, sen åker jag till datorlöst land några dagar och du får bita på naglarna under tiden :-)Tack för tummarnaKramar

 2. Det var italienska och Cosa Nostra är en siciliansk maffia. Den äkta Cosa Nostra. Vilken maffia ?!

  • Italienska? Kan du det också? Latinska språkgruppen.Jo, jag känner mycket väl till Cosa Nostra, hehe. Man kan ju tycka att Freddan&Co beter sej lite så….Det kommer mer. Får se om jag har tid att skriva ett avsnitt till innan jag drar ut i det datorlösa landet. Annars en liten paus….Ciao bella!

  • Glad att ha kunnat göra dej glad, vännen:-)Får se om jag orkar skriva nåt idag. Mår inte alls bra och det har INTE med tequila att göra…..och nu vill sjukhuset att jag kommer till akuten (=ca 10-15 timmars väntetid där). Jag ska ju packa och åka till en ö i morgon”! Har redan betalt. Hmmm. Vad gör man?Kram t-baks

  • Kanske du måste vänta nån vecka på nästa. Kanske jag skriver ett nytt ikväll eller nåt. Men antingen ska jag till akutenb idag eller till min favorit-ö i morgon bitti. Så läget är inte så lustigt just nu. Mår pyton (obs! ej pga tequila;)Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s