Alliansmaffian och Politiken – En Skröna (part 5)

Nyheten gick som en löpeld om händelsen på BRIS’ barnläger och den förestående attacken mot KRIS’ lokaler runt om i landet, som tack och lov aldrig hann genomföras. Inte bara  tidningarna hade skrivit om det, utan också hos oppositionen, som nu gnuggade händerna av förtjusning där de satt och smidde planer för framtiden och framförallt det stundande valet.

– Vilka jääääävla idioter, kraxade Fiåna Brodin, den Tobleroneälskande (S)-ledaren, där hon satt nedsjunken i en fåtölj på Spa-hotellet utanför Visby, där De Röda hade samlats.’Nu ryker väl justitieministern också, kan man håååppas’.

De andra kunde inte mer än instämma.

– …och så gnäller de på dej för att du köpte en chokladbit och ett paket blöjor på regeringskortet för en massa år sen, skrattade f.d justitieministern och advokaten Flodström  och tog en klunk rödvin.

– Jaja, men du är ju en jävla paranoid dåre som  såpade banan för Alliansen med ditt FRA-snack. Så du ska hålla käften, tycker jag, sa (MP:s) Sofia Netterstrand och skakade ut sitt mörka hår. ‘Vad är väl en Toblerone mot skitiga oljeaffärer i Sudan och en hel drös av brottsliga ministrar som hoppat av från Alliansen? Sen alla militärer de placerat ut i alla gathörn. Det börjar lukta skit om Alliansen, den saken är klar.’

Flodström tittade buttert ner i bordet och tog en klunk rödvin till, för att släta ut känslan av förnedring.  Han tyckte inte om när hans entusiastiska planer och funderingar ifrågasattes, men kunde inte annat än hålla käften eftersom demokratins grundvalar trots allt var viktigast. Även om han själv varit med om att inskränka ett par av dem.

– Sluta klia dej i skägget hela tiden, för bövelen! Har du skabb eller vad är det för fel?,muttrade Fohly (V) till (MP:s) med åttadagars skäggstubb prydde Svenne Brode’n, som satt  och stirrade i taket.

Denne gav Fohly en mörk blick.

– Jag gör så här när jag tänker, precis som du gör med din barnrumperakade haka ibland. Jag har inte skabb. Vad är det nu du har antytt? Att (V) för EU och att NATO kan få vara en stödkompis åt landet??? Har du helt tappat hjärncellerna och koncepterna och dina  partikamraters åsikter? Eller är det bara du som bestämmer i ditt parti och de där gamla stötarna som finns kvar?

– Man måste se verkligheten för vad den är, svarade Fohly ilsket. Klart vi är emot både EU och NATO. Men när vi nu ändå är med i skiten och Alliansen tillåter NATOstyrkorna att träna i Norrland, så får man gå folk till mötes. Förresten har vi en hel del nyrekryteringar i partiet, inte alls bara gamlingar på fallrepet. Många ungdomar har…

– Fååålk?avbröt  Fiåna Brodin spydigt, vilka fååålk e de ‘ ru snackar om? Norrlänningarna? Eller HELA svenska fåååålket? Tror knappast de har nån lust att ha NATO tränandens här. Inte ens alla som röstar på Alliansen vill ha’rom här, för fäen. Men nu, gott folk så korkar vi upp ett par pavor rödvin till och snackar ihop oss inför valet så vi i alla fall är eniga utåt. Sen hååååpppas ja’ att Alliansen gör bårt sej lite till, så har vi ännu större chans att vinna valet. Skål, gott folk! Här  –  jag har ett par Toblerone vi kan ha till vinet.

Hon plockade fram 3  paket som hon slängde på bordet. De övriga tittade fåraktigt på chokladpaketen. Sen på Fiåna.

– E’re nån som behöver blöjor så har jag ett par kvar i väskan sen mitt yngsta barn använde såna och det är väl några år sen. Tio, kanske.Har inte haft tid att städa väskan sen dess. Men nu ska vi snacka allvar, gott folk. I sann demokratisk anda. Nu är det frihet, jämlikhet och broderskap. Systerskap och solidaritet som gäller. Gamla röda takter. Nån såååm har nåååt åååå invända mot dessa självklarheter?

Ingen sa något. Alla ruskade bara på huvudet. Detta var man i alla fall överens om.

——————

Om det finns intresse fortsätter jag gärna skriva den här storyn.

Observera att detta är en skröna – som en saga. Inte förtal.

10 svar till “Alliansmaffian och Politiken – En Skröna (part 5)

 1. Roligt!Tur att du håller igen lite, för det är väl värre i verkligheten… antar jag. 🙂 Kommer ofta att tänka på filmen Ondskan…Ser fram mot nästa del.Ha det!/ L

 2. Kul att du gillar läsningen. Du väl började väl med del ett, antar jag? Klart man måste hålla igen (eller måste man det?): Men i.o.m att storyn heter ”…. – en skröna” så kan det ju inte kallas förtal. Det är en slags satir och det är ju tillåtet. Fattar bara inte hur jag ska kunna begränsa mej.Jag tittade på Ondskan igår (igen). Boken orkade jag knappt läsa. Han är suverän, Guillou. Huvudrollsinnehavaren gör en mycket bra insats. Övriga också. Har hört att skådisar i allmänhet gillar att få göra ondskefulla persongestalter :-)Del 6 finns klar i mitt huvud. Får se om jag skriver ner den idag. Ha det gott du också.Kao

  • Kul att du gillar den och jag hoppas att du även läst del 1-4…så du får sammanhanget.Tack för tummen, Elin.Kram

 3. Det är ju f*****n att jag inte har sett detta förän nu…men jag var ju tvungen att reka läget hela helgen inför Ättestupekalaset…har en handfull säkra kandidater redan nu! Lyyyyysande del den här med! =)Ser fram emot nästa med stoooor spänning! må gott och hoppas att du kan sova bättre nu! Kram!

  • Har du läst delarna innan, del 1-4?Ättestupekalaset låter MYCKET intressant och jag måste in till dej o kolla vad du skrivit.——–Ska först skriva om ”Blodstelefoner / I-phones”. Sen del 6. Men det är för fint väder för att sitta vid datorn för mycket.Lovar dej att del 6 redan finns klar i mitt huvud ;)—————-Aningen svalare är det just nu och jag sov hyfsat gott inatt och hoppas du gör detsamma. (DEssutom åkte min 20-åring till Gotland i morse för att festa på sthlms-veckan, så jag får vara själv utan tjafs och bråk tills söndag 😀 )Kram

  • Först ska jag skriva om ”Blodstelefoner”. Läs det! Del 6 av min story finns redan klar i skallen. Den kommer sen.Tack för din omtanke. Jag överlever det mesta och vet att även DU gör det.Allt det bästa till dej, vännen :-)….och kramar t-baks.

 4. Jag tyckte boken Ondskan var många gånger bättre än filmen eftersom Eriks argumentering inom sig blir mer tydlig…Hemikramar och keep up the good work!!

  • Visst var den det, men den var fruktansvärt obehaglig.Keep up the good work yourself. Här har inte skrivits blogg på en vecka. Håller på med annat, ju…..;)Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s