Blodstelefoner, Apple, Kongo, Mineraler, I-Pod 4 och "Värre Än Våldtäkt = Vaginal Destruktion!"

Läser idag, 20/7, om bl.a Apples nya I-POD 4 som så många västerlänningar trånar efter. VILL HA!. Ska Köpa!  Bara MÅSTE ha!

Men innan du köper den: begrunda detta (delar av citat av artikel på ledarsidan i Aftonbladet idag 20/7):”I-Phone 4  kommer nu till Sverige”. Hurra!, tänker säkert många. Äntligen! Men …..

”…problemen med antennens mottagning har fått krigsrubriker: APPLEGATE och har vållat stor kris hos företaget”. Varför? Så här jävligt är det i mellanleden…läs och begrunda, innan du köper den I-Phone 4.

(Citatet fortsätter här):

”När vi köper telefonen bidrar vi indirekt till att morden och våldtäkterna i Kongo / Kinshasa fortsätter. I Demokratiska Republiken  Kongo beräknas  FYRA MILJONER MÄNNISKOR mist livet sedan 1998 (nästan halva Sveriges befolkning på 12 år = min anmärkning). Soldaterna letar inte efter militära mål längre, utan efter gruvor. Soldaterna blir rika, människor drivs på flykt, samhället slits isär.

VAR TREDJE KVINNA, EN DEL INTE ÄLDRE ÄN TRE ÅR(!!!), ANDRA SÅ GAMLA SOM SJUTTIOFEM HAR VÅLDTAGITS!!!  VÅLDET MOT KVINNOR ÄR SÅ BRUTALT ATT MAN SLUTAT PRATA OM VÅLDTÄKT. VAGINAL DESTRUKTION HETER DET OCH DÅ FÖR MAN UPP GEVÄRSKOLVAR I KVINNORS UNDERLIV, SKJUTER OCH LÅTER DEM SAKTA DÖ I HEMSKA PÅLÅGOR ! ELLER KÖR MED GLÖDANDE PINNAR ELLER ALLT ANNNAT JÄVELSKAP, ALLA ONDSKEFULLA HANDLINGAR MAN BARA KAN HITTA PÅ!

Landets rikedomar har alltid varit begärliga: Förr var det slavar, guld, elfenben, diamanter och gummi. Idag handlar det om mineraler  som går till den internationella elektronikindustrin: tenn, guld, coltan och volfram (coltan är en förkortning av columbu-tantalite, den rostar inte, tål höga temperaturer och kan  lagra och frigöra stora mängder elektricitet).

‘De stora elektronikbolagen har försäkrat att de inte använder olagligt material i sina produkter. Däremot kommer en del av de råvaror ,som UNDERLEVERANTÖRERNA utnyttjar, ursprungligen från krigets KONGO! Kedjan av mellanhänder är lång och svår att spåra, i.a.f enligt APPLES VD Steve Jobs.

Men vad Apple skulle kunna göra är att städa upp i sina leverantörskedjor. Själva anser de att det är omöjligt, men människorättsorganisationer och forskare är av annan åsikt…(Kanske handlar det om VILJAN att göra det = min anmärkning).

——————–‘

Som konsumenter har vi rätt att få veta om produkterna vi köper, I  NÅGON ENDA FAS, hara bidragit till detta horribla krig. Våldtäkterna och de övriga övergreppen i Kongo kan inte få fortsätta medan världen tittar på och småpratar i mobilen om annat.

Kampen om råvarorna är en av konflikten  och det besinningslösa våldet i Kongos främsta drivkrafter. Elektronikföretagen har ett ansvar att se till att man inte underblåser den.” (Slut Citat)

———————

Inte  så helt olikt det som händer bl.a i Sudan och Lundin Oil, som jag skrivit om tidigare…..

25 svar till “Blodstelefoner, Apple, Kongo, Mineraler, I-Pod 4 och "Värre Än Våldtäkt = Vaginal Destruktion!"

 1. Är detta inlägg ointressant, för att det handlar om folk i Afrika?????Orkar vi inte bry oss? För så här har vi betett oss mot dem senn kolonialtiden och vi gör det fortfaranade. INSe orättvisorna och hur vi Eurpa och USA utnyttjar dem i Afrika (och andra länder som är fattiga) för VÅRT HÖGA NÖJES SKULL!!!VAKNA!Hälsningar från KAO’

 2. FY FAAN rent ut sagt!!!Afrikas folk lider,som vanligt………Men det finns ju ingen olja för USA eller nån annan att hämta där,såvem bryr sig?!?!Skitbra inlägg Kao!Tumme på det.Hoppas folk orkar bry sig och VAKNAR nån gång för allaorättvisor mot detta folk!!!Stoora kraamar/Pluppisen

  • Som vanligr så lider Afrikas folk, ja. Särskilt kvinnor och barn, som får stå för eländet, som vanligt. (Deras män vill inte ha dem efter en våldtäkt, ‘när det varit en annan man varit ‘ där*, som om det var kvinnans fel !!! Men sån är kulturen ‘där’, därför är dettA extra alLvarligt. Så härt krossar man en samhällsstruktur!). Man börjar med kvinnnor och barn!nDärefter dessutom bli förklarade som ‘persona on grata’ -.(kvinnorna), men ändå´överlever inte männen utan sina kvinnor, Vilket samhällstrauma!!Tack för tumme och din uppmärksamhet.Vi får hoppas opinionen via i.a.f de diplomatiska kanalerna funkar, till en början. Men det är dags vi alla börjar intressera oss fr AFRIKA.KramarKaoKram,arKao

  • Tack, kära du.Men jag tror ärligt talat att folk skiter i det afrikanska folket ( och kvinnorna), tyvärr.Bara de själva fpår sin I-Pode 4.Tråkihygt nog.Kramar för ditt engagemangKao

 3. Jag vet inte längre vad jag ska säga. Jag blänger meningslöst framför mig och önskar att jag vore övernaturlig trollkarl. Ja, ni vet hur det känns. Jag avstår från, i pod och mobil ( på allvar ) men unnar mig en macbook. deal?kram på er mina damer 😉

  • Klart man ska kunna köpa såna grejor, men i så fall från ett land som inte är som Kongo Kinshasa. Vi ska inte ha dealar med blodsländer. Men det är kanske billigast att handla med dem? Allt handlar ju om pengar :(En MacBook skulle jag också viklja ha, men vem vet vad det är för underleverantörer till det som finns i våra datorer? Förresten vet man inte vad det är för slaveri och jävelskap bakom nånting snart. I Kina lever ju folk som slavar på textilfabriker, t.ex.Kram, min herre;)

 4. Jag såg en dokumentär i våras tror jag det var, om alla våldtäkter och mord och dom intervjuade män i skogen och dom var så drogade så det är oklart om dom riktigt kan ha vetat vart dom befann sig.Dom fick frågor om just detta med våldtäkterna och deras svar var ungefär : Vi män har sånna behov och måste ju tillfredställa domoch sen kanske ”min” unge föds istället och då är det en mindre av”dom andra kräken”.Det var en misär utan like och teamet filmade bl.a en gammal kyrka(nu i ruiner” och jag vet inte hur många skelett och kroppar som fanns där inne =( men det är viktigt att våga se och titta på sånt här ochinte blunda för vad dessa stackars människor gå igenom.MED Världsamfundets goda minne!!!Kraamar i massor/Pluppisen

  • Usch vad ruggigt :(!När soldaterna och milisgrupperna rekryterar nya soldater kan de uppsöka en familj, våldta kvinnor och döttrar och tvinga sönerna / sonen se det. Därefter tvingas de att skjuta ihjäl sin pappa och småbröder. Sen rövas de bort, drogas ned och utbildas till barnsoldater och i mördandets ”ädla konst”. Med den ångest det innebär, den skuld de bär på, har de i det läget inte så mycket val och snart är de likadana som sina egna bödlar och tas upp i gemenskapen. Dessa bortrövade barnsoldater blir oftast de grymmaste…..Det är svårt att förstå den ofattbara grymhet och noll respekt för liv som finns i landet. Samt i andra länder i regionen och det är vi ”vita” som har sulden till att det är så, genom vårt beteende mot Afrikas befolkning sedan århundranden tillbaks. Hela kontinenten lider av att aldrig kunna resa sej ur askan och de bär på stora oläkbara själsliga sår.Även det med Världssamfundets goda minne.Kramar t-baksKao

 5. Det här drabbar säkert folk som vill stanna på sina urgamla platser och det drabbar de som flyr så ingen ska vända tillbaka. Vinstintressena kan försöka gömma sig bakom herr bildts bröstkorg, han är ju så insatt i varje konflikt och alltid så tvärsäker om att den kommenterade konlikten har pågått jättelänge och har ingen annan ingridiens än oförsonlighet och inte alls har med nuet och aktuella expropiering och exploateringar att göra….Man kan tvätta inte bara penningar utan också gärningar bara det finns politiker som vill ta sig en svängom.

  • Saken var ju också den att de fördrevs ut till ett stort Ingenting. De fick inga ersättningsmarker eller pengar för att de ‘tvingades flytta’. De fördrevs och mördades.Stenhjärtat Bildt skiter väl i såna petitesser som 10.000 mördade afrikaner och det tredubbla som nu finns i flyktingläger och i städernas slumområden.Han är mycket tvärsäker, herr Bildt och hånar sina motståndare på ett sätt som får mej att se honom som en jävla fegis, som inte står för vad han gjort. Han varken hör eller ser…..Men han är lika skyldig som de soldater och milis som mördade och fördrev dessa personer, men han tycks ha ett sätt att tänka där han förtränger och förvrider fakta. ”De sa ju att…”, o.s.v. Jag ger mej tusan på att han kommer frias från alla anklagelser – precis som han brukar.Ut med hela Alliansen! De har samma människosyn de flesta av dem.Ha en bra kväll.Kao

 6. Jag såg en dokumentär om Kongo/Kinshasa och våldtäkterna. Jag tyckte det var hemskt, vidrigt och märkligt att det kan fortgå. Att inte FN gör något, men det kanske dom försöker att göra, men tänk att som kvinna bli född i det landet?Nej, en Ipod-4 står inte högst upp på min önskelista.Ibland är världen för sorglig…(Hoppas du har haft en fin sommar hittills:-)

  • Klart man skulle kunna göra något åt saken. Men det är inte inbtressant nog för Världssamfundet när det gäller ett afrikanskt land, uppenbarligen 😦 Tänk vilket liv det skulle blivit om det hade skett i ett europeiskt Land! Det är tydligen skillnad på folk och folk…..Lundin Oil har stor skuld till både krigsutbrottet i Kongo / Kinshasa och eländet i Sudan – och därmed också Carl Bildt, som varken såg eller hörde nåt när han var styrelseordförande där t.o.m 2007. Han är anmäld för Folkrättsbrott, som du kanske vet.(Jag har skrivit om det ganska nyligen).Jag skiter också i I-Pod. Är ingen prylmänniska.Hoppas du också haft det bra i sommar, so far.CiaoKao

 7. Oj, det är mycket jag inte vet nåt om känner jag.Hoppas du har det bättre nu när det blivit svalare.Kram

  • …..men det är viktigt att veta detta. Bra att du läste.—————-Jag älskar sån där värme, men INTE att ha den i sovrummet….Värme är bra mot fibrovärken ;)Kram

 8. Jag läste om detta i tidningen och är tyvärr inte förvånad…Däremot restriktiv emot all form av överkonsumtion!!Hemikramar!

  • Samma här. Är en ickematerialist och har alltid varit. Äger inte en pryl som jag inte verkligen behöver. Shopping är inte min grej heller. Vare sej jag har råd eller ej. Blir bara svettig av att gå in i en affär…——–Men det är många saker vi inte borde köpa, egentligen. Kläder från H&M:s vidriga fabriker i Kina, där de arbetar tills de stupar för en skitlön och bor i eländiga ruckel på arbetsplatsen. Som dessutom är omgärdad av taggtrådsstängsel.——————Tack gode Gud att man föddes i Sverige, trots allt.Kramar

 9. Bra skrivet. Får nog försöka komma ut med ett inlägg innehållande något om situationen i Kongo så småningom. Kommer dock inte hinna med det idag. Det här avslöjandet från Wikileaks tar ju enormt mycket tid.

  • Du gör ett bra jobb. Fortsätt.Vi ska avslöja dem allihop. Att folk inte vet om de här sakerna förvånar mej. Läser man inte tidningen längre?Ha det braKao

 10. Hallå alla vänstertomtar som kämpar mot världens orättvisor. För det första att bara citera en tidning gör dig knappast till en expert på området. För det andra att anklaga ett enskilt företag utan att ha bevis är förtal.Det gör dig/er till lika bra kålsupare som diktatorerna i dessa länder.Eftersom ni verkar ha så mycket fritid. Använd den på ett vettigare sätt för att få slut på alla världens orättvisor än att spela experter på en tidningsbloggg.Inte en sekund försvarar jag någon diktatur eller annat förtryck av mänskligheten. Men jag uttalar mig inte heller om något jag inte vet tillräckligt om.

  • Gosh! Det finns massor med vittnesmål från Kongo / Kinshasa – om du nu tror att jag endast läst detta.Dessutom är det ju lustigt att bli kallad ‘vänstertomte’ och att man inte har annat för sej på dagarna än att skriva om sånt här – det bevisar din empati i fråga om andra människor. I andra delar av världen. Jag betvivlar att enbart vänsterfolk ogillar det som sker där.Med det du skriver märks det på en gång att du just skiter i andra än dej själv. Sen må du vara höger eller vänster. För mej handlar det inte om det.Väx upp känslomässigt, din tönt!

 11. Kao min vän,Läs vad jag skrev igen. Läs hela texten och inte bara det du vill läsa. Denna blogg går ut på att klanka ner på Apple. Jag vet inte om Apple har material från Kongo eller inte. Men i så fall är dom inte de enda (vilket inte försvarar dem).Jag försvarar inte Kongo eller Apple. Men det bara lyser att denna blogg inte handlar om Kongo, utan är en ”hata Apple” kampanj. Först kanske vi ska städa framför egen dörr. Eller är du så dum att du tror att inga Svenska företag använder råvaror från Kongo?Jag är hyser fullt med empati för förtryckta och fattiga människor. Men en avsky mot hycklare som dig!

  • Hata Apple-kampanj??? Jag är inte så bevandrad i teknik och datorer att jag ens har reflekterat över det. Jag struntar fullkomligt i om det är Apple eller H&M eller vilka företag det än är.Vad jag reagerar starkt över är det jag läste i ovanstående text (av alla de texter jag läst om Kongo och hur läget är där) från AB:s ledarsida om hur vi i västvärlden utnyttjar de fattiga ländernas folk som arbetskraft, puffar undan dem från sina boplatser. Dödar (med hjälp av milis) för att komma åt deras naturtillgångar. För att få just det vi vill ha.Och att skriva med ”Kao min vän” för att sen sluta med ordet ”hycklare”, för att jag står upp för fattiga utnyttjade människor, är verkligen att håna och hyckla. Jag har arbetat med utsatta människor i hela mitt liv. Att du sen skriver att du ”avskyr” såna som mej visar också en hel del. Känner vi varandra? Hur man kan uppbåda en avsky för en person vars blogg man läst 1 eller kanske 2 gånger är makalöst. Men åt det kan jag bara le och skaka på huvudet.’ Har du läst något annat av vad jag skrivit? Men läs i så fall utan armarna i kors över bröstet och utan förutfattade meningar vad det kommer stå.Ge dej till känna med egen blogg eller hemsida så jag får se vem DU är. Jag gillar inte anonyma kommentarer.Kao

 12. Precis, det här våldet är ju så brutalt att man inte längre kan kalla det våldtäkt . För det här är ju något mycket värre .Jag tror faktiskt att förklaringen finns i grymheter som de här männen utsätta för som spädbarn,. inte minst den brutala oskärelsen.Så här star det om omskärelse (circumcision) i Birth & Origins of Violence:“One of the most violent routines associated with hospital birth in the 20th Century is the practice of male circumcision, a surgical alteration of the penis, in the past always performed without anesthetic, and at the present frequently performed without anesthetics. In my view, this physical and psychic trauma cannot possibly be justified for any of the ”medical” reasons which have been proposed over the last hundred years.Proving that circumcision is, in fact, a trauma with serious consequences should not be that difficult. First of all, a boy is permanently deprived of a functional part of his sexual anatomy. Is this not a serious long-term consequence? In my experience with clients, circumcision has sometimes been the origin of deep distrust between mother and son, or has left the victim with an unconscious impression there is something wrong with his penis. Harder to prove, but a hypothesis we must consider in this violent age, is that this sexual trauma contributes to sexual violence. Note well: prior to the operation, the penis is swabbed–often by a nurse–with disinfectant, creating an erection; then the penis is cut! Marilyn Milos states the problem concisely: ”Circumcision is where sex and violence meet for the first time.”http://www.birthpsychology.com/violence/chamberlain1.html

  • Mycket intressant läsning.Men då ställer jag mej frågan: Varför är då inte alla judar våldtäktsmän?Varför är de så otroligt omhuldade av sina mödrar, men döttrarna är det inte? Det mesta jag vet om judar och deras riter och omskärelse läste jag på 70-talet i Lenny Bruces självbiografi ”How to talk dirty and influence people”…;-) Han var nog en av de första stand up comedians.Det här ämnet tål att studeras närmare.Ha en fin helg.KramKao——-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s