Reinfeldt Erkände i SVT: De Tänker Regera Med SD. Allt För Att Vinna Valet!! Läs Mer Här: //Kao

Reinfeldt hade svårt att hålla masken och hade svåra problem att förklara sej i SVT igår under utfrågningen av Anna Hedenmos och Mats Knutssons spikraka frågor.

Han var undvikande i svaren angående skattefinansiering, klimatfrågor och utanförskapet, som eskalerat otroligt.

Men en sak stod klart:HAN TÄNKER REGERA TILLSAMMANS MED SVERIGEDEMOKRATERNA  och använda deras stöd för att vinna valet!

34 miljarder har A-kassan och sjukförsärkringssystemet dränerats på, av Alliansen! Reinfeldt orkade inte ens ta ansvaret för de politiska konsekvenserna som det får för tusentals sjuka och utförsäkrade. Han sa: ”Reformer bärs av myndigheter”, men vad hjälper det om man dränerar dem på pengar och möjligheter att hjälpa de värst utsatta? Och vart har de där 34 miljarderna hamnat? Har de finansierat skattesänkningarna för de rika och välavlönade???

Den urgamla moderata politiken visar sitt fula tryne genom att visa att den moderata viljan och färdriktningen = Samma nedbantning av välfärden som vi varit vana att se den.

Nu har Reinfeldt fått sin chans att ”överge den generella välfärdspolitiken” som han drömde om då han skrev sin naiva skrift ”Det sovande folket” som 28-årig riksdagsman ( se www.alliansfrittsverige.nu) . Där sätter han gränsen vid rena svälten, ”men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras”.

Det är helt otroligt hur han kan medvetet vill sänka ett välfärdsland till ett U-land  –   för de som inte är ‘arbetsdugliga’. De får alltså skylla sej själva. Även om det är just deras arbete som gjort dem sjuka, eller  ‘arbetsodugliga’ som Alliansen kallar dessa människor……och socialförsäkringssystemet står i vägen för Alliansens arbetslinje.

Tidigare tyckte många att det var svårt att se skillnad på De Rödgrönas och Alliansens alternativ, men efter SVT:s utfrågning av Reinfeldt tappade han nästan sin lugna framtoning. Nu ser man den klart – skillnaden!

Alliansens (och då främst Moderaternas) väg är som sagt sen länge utstakad:

* arbetslinjen

* ytterligare försämringar i A-kassan

* en åtstrypt sjukförsäkring

* framtida långa köer till låglönejobb

Vill du se vårt samhälle försämras ytterligare? För under 4 ytterligare år hinner Alliansen komma långt för att realisera sina planerEller är det bara dej själv du tänker på?

(Källa: Delvis Kenneth Andreasson@aftonbladet.se , ledarsidan i AB 3/9. Dels mina egna funderingar kring detta)

25 svar till “Reinfeldt Erkände i SVT: De Tänker Regera Med SD. Allt För Att Vinna Valet!! Läs Mer Här: //Kao

 1. Nej jag tänker inte alls på mig själv eller min make – jag tänker på barn och barnbarn och det är därför jag röstar moderat. Jag är en arbetarunge och invandrarunge uppväxt på en bruksort där Jantelagen gällde och där man uteslöts ur gemenskapen om man ifrågasatte facket och socialdemokratin. Jag är en fri fattig moderat som ägs av ingen.

  • Jag är också arbetarbarn och ser en enorm skillnad i samhället idag mot för 4-5 år sedan. Klart att de som kan jobba också ska göra det. När det gäller ungdomarna (jag har en 20-åring hemma) så kan de ju inte flytta hemifrån. Det finns inga små, billiga hyresrättslägenheter. De unga kräver inget stort, lyxigt förstaboende. 25kvm, kokvrå och dusch skulle göra vilken ungdom som helst överlycklig och hyran behöver inte alls bli hög, om man som sagt gör det enkelt. och de unga får oftast jobb som är på lösa grunder, timanställning upp till 50-75%. Anställningstryggheten måste bli bättre och man ska ha en vanlig ingångslön när man börjar arbeta.Kanske Jantelagen gällde där du är uppväxt, men jag har aldrig tagit den till mej, trott på den, brytt mej om dess innebörd. Jag känner mitt egenvärde och har alltid gjort det. Vad jag vet har båda mina föräldrar känt en stor trygghet i fackföreningsrörelsen. Jag också.Jag röstar rödgrönt eftersom jag tänker även på dem som har det sämre än jag själv: arbetslösa, bostadslösa (hemlösa), långtidssjukskrivna. Tycker sjukskrivningsreglerna är omänskliga och vill INTE ha ett samhälle som ser ut som Moderaternas ideal.Inte heller jag ägs av någon och äger heller ingenting utanför mitt hem. Det är också frihet.Kao

 2. Det var illa. I det längsta hade jag hoppats på att Reinfeldt skulle för en gångs skull stå upp för dem svaga. Att han inte bryr sig om de sjuka är känt för alla.Har du länken till inslaget?

  • Moderaterna har en långtgående tradition att INTE ställa upp för de svaga och det har de verkligen visat under de 4 år de suttit. Att de kommer bjuda in SD om de ligger under i opinionsmätningarna inför valet säger en hel del…..det är ett skräckscenario i mina ögon.Som källhänvisning i inlägget har jag lämnat namn och mailadress till den reporter som skrev artikeln, det var i pappersupplagan av Aftonbladet.Kolla där.Ha en fin helgKao

 3. Intressesant är att inget parti har sunda ideér rakt igenom,det tycker jag är beundrandsvärt att man misslyckas med det.entreprenörsskap kombinerat med sunda mänskliga värderingar tycks vara oerhört svårtvarför?En rolig sak är att blocken är inte intresserade att diskutera med SD men säger ändå att dem för en öppen invandringspolitik??, likaså är man beredd att regera med SD om det går så långt.man kan säga att man går över lik (strunta i sina egna värderingar) för att sitta kvar vid makten.deras egna värderingar tycker jag inte är öppna man diskuterar inte invadringspolitik för man är rädd att man forlorar röster.pga efteråt eller under valkampanjen kommer dem brännmärkas med att det var M som rörde om i grytan….det det kommer dem förlora på nu……fast flera år senare när diskutionen fått tid på sig att mogna så var det nyttigt och vettigt att göra så…fast det ser dem inte nuSann demokrati är att folket aktiveras med en jäkla massa frågor och diskussioner för att göra det rätta…nu är det inte så, man mörkar för man är rädd att förlora makten…..och med det tänket så vet dem med sig att vi inte lever i en demokrati…och dem vill inte ha det heller

  • Det tycker jag också är väldigt märkligt. Att starta ett litet företag är förenat med enorma utgifter och pappersarbete. Jag var på gång att starta ett enmansföretag inom mitt yrke, men det var stört omöjligt när jag såg hur mycket jag måste debitera mina klienter för att det skulle gå ihop för mej. Både när de röda och Alliansen regerade.Att Alliansen skulle slå sej ihop med SD vid underläge i valet förvånar mej inte det minsta, men gör mej förbannad. Som du säger: allt för att vara kvar vid makten. Det är ruskigt. 4 år till med Alliansen kommer göra Sverige till ett mycket segregerat land med fattiga och rika. Enligt Reinfeldts lilla bok ”Det sovande folket” har han varit i ett afrikanskt land och sett var svältgränsen går och han jämför detta land med Sverige.!!!Nej, de vill inte ha demokrati, det stör deras planer. Demokratin naggas alltmer i kanterna, våra fri- och rättigheter.Jag antar att du har läst om Bilderberggruppen.se och Illuminati.se. Där kan man se vad de har för planer för oss som ny världsordning…Tack för din kommentar.Kao

  • Det var ruskigt.Han ser sej nog som en vinnare i valet och tyvärr tror jag det blir så också. Jag fattar inte hur vanligt folk tänker. Det kan ju hända vem som helst att de blir sjuka och av med sitt arbete. Eller är det bara då det är intressant att eventuellt byta parti, frågar jag mej. Ska titta in till dej lite senare.KramKao

  • De måste ut – för alla arbetslösas, sjukskrivnas och lågavlönades skull. (S) vill i.a.f göra det bättre och de rikaste och mest högavlönade överlever nog utan sina skattesänkningar. De bör man lägga på dem som har det svårast.KramKao

  • Har läst massor av H.Alexandersson. Han är en av de upplysta som borde läsas av flera…….och visst hade Orwell rätt. Han hade mer rätt än vad han kunde ana.Nu är det Bilderberggruppen som bestämmer i världen och 60% av alla beslut rörande svenskarna och svenska förhållanden tas i EU, i Brysssel. Hur många svenskar känner till det, tro?

  • Har haft internetpaj i 4 dagar och precis kopplat upp mej. Hittade nyss sladden.Ska kolla dina bilder sen, sis.Kram från öst

 4. Är någon förvånad? ärligt talat? Det har jag sagt redan från början. Om något block viker sig och sammarbetar med SD för att få sitta vid makten kommer det vara Alliansen. Helt i deras stil. Nu ska jag gå och gräva ner mig tror jag och börja försöka fundera på hur man ska kunna klara sig igenom fyra år till med de där idiotierna vid makten..STOR tumme och kram för ett toppeninlägg!

  • Tack för din kommentar, Faye.Hoppas du hade det fint på Island:-)Ja, vad gör man om Alliansen vinner igen? Gräva ner sej hjälper ju inte. Man får försöka genomlida de åren och hoppas de inte kommer på något annat sätt att sno från de fattiga och ge till de rika, som de brukar.Tack för tummen och stor kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s