Du Kan Också Bli Sjuk Och Fattig – Även Om Du Inte Tror Det Just Nu // KAO

Du kanske har hus, bil, båt, ett välbetalt arbete. Status. Du kanske t.o.m har pengar på banken och nu har du fått några hundralappar extra i plånboken per månad. Många har haft det lika bra. De röstar oftast blått.

Men sen slår olyckan till. Ingen går skadefri genom livet. Du blir sjuk och hamnar i samma sits som tiotusentals personer redan gjort.

Du får vänta i månader på ersättning från Försäkringskassan, om du ens får några pengar därifrån. De anser inte du är tillräckligt sjuk. Du får inte gå på Arbetsförmedlingen för de anser att du är för frisk. Kanske du tvingas in i åtgärder som ger dej en tiondel av vad du tjänade tidigare. Pengarna du har sparat genom livet går snabbt åt till avbetalningar , hyra, mat och andra räkningar.

Du kan hamna i samma sits som de här tiotusentals människorna gjort, som nu tvingats sälja allt av värde de skaffat sej under ett helt liv innan de ens kan få något från den sista utposten: Socialen. Har du läst om dem som tvingats sälja sina bostadsrätter, förr det räknas som förmögenhet? Var ska de bo, tror du?

Många har hamnat på gatan eller på usla vårdinrättningar. Har du läst om de som är så sjuka att de knappt kan röra sej, som måste ha morfin mot smärtorna?Ändå förväntas de arbeta. Vem anställer dem, tror du?

GLÖM ALDRIG ATT DET OCKSÅ KAN HÄNDA DEJ, ÄVEN OM DU INTE TROR DET  JUST NU NÄR ALLT SER LJUST UT FÖR DEJ OCH DIN EVENTUELLA FAMILJ.

RÖSTA RÖTT / RÖDGRÖNT FÖR ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE OCH GÅ INTE PÅ REINFELDTS ”SNÄLLA” ÖGON.

HÖGERN HAR ALLTID VARIT DE RIKAS OCH VÄLBESTÄLLDAS PARTI.  DET ÄR PRECIS LIKADANT NU. ”DET NYA ARBETARPARTIET MODERATERNA ÄR EN BLUFF.

22 svar till “Du Kan Också Bli Sjuk Och Fattig – Även Om Du Inte Tror Det Just Nu // KAO

 1. Det är hemskt att man ska behöva vädja till att ”det kan hända dig”…att människor alltid måste se till sig själva. Även om det inte händer dig, vad är det för fel på att hjälpa andra människor? Hoppas du förstår vad hur menar…Självklart lägger jag min röst på de röda!Tumme och ha en fin kväll!

  • Jag undrar också vad det är för fel på att ställa upp för de svagaste i samhället. De som har arbeten och pengar och de som är rika har ju redan sitt på det torra, men det ÄR ju så i livet att man sällan går skadefri genom det.Så vi röstar rött i morgon.Tack för tummen och ha en fin kväll du också.Kao

 2. Jag (utförsäkrad) sålde bilen i somras, hade inte råd med reparationerna längre… det var ingen fin dyr bil, men den rullade. Som ensamförsörjande mamma och dessutom sjuk 50% är det inte lätt… varit sjuk sen 2004 och nu vet jag inte alls hur det här ska sluta… hos socialförvaltningen kanske? Ja jag vet inte… oroande.Tack för dina bloggar, du skriver kloka saker. skönt att se att det finns kloka människor i vårt samhälle. Idag var jag och förtidsröstade, jag röstade på socialdemokraterna.

  • Tack för din berättelse. Det är många som har det så – eller ännu värre. Idag får man inte äga någonting om man haft oturen att bli sjuk.¨Så visst är framtiden mycket oroande för denna grupp (där jag hänger med på kanten själv) och det blir ju verkligen inte bättre av ALLIANSENs politik. Jag har aldrig nånsin röstat blått. Jag tänker alltid på de som har det sämre än jag själv. Trots att jag själv inte har ett överflöd med pengar. Verkligen inte.Tacksam att du gillar mina bloggar. Ska besöka dej också. Tycker du gjorde ett bra val idag. I morgon (sönd.19/9) ska jag och min 20-åriga dotter välja. Därefter ska vi gå ut och äta på restaurang och äta gott. Det gör vi ytterst sällan och då blir det en billig krog..Min dotter läste alla partiprogram och gjorde ett test. Det visade sej att hon sympatiserar med samma röda parti som jag. Trots att de flesta av hennes vänner antingen inte röstar eller också röstar blått – för i hennes kretsar anses (S) som töntar. Så du förstår. Hon är modig och står för vad hon tycker. Jag är jätteglad för det och stolt över henne.. Dessutom har hon ”tvingat” sin kille att tänka på politiken och ta ställning. Förmodligen röstar han också i morgon…Kao

  • Bryr de sej inte om de som har det sämre? Det är min fråga. Nu har vi svaret . . . hur folk tänker. I)nte är det en tanke på de som har det sillla, hemlösa, sjukskrivna, arbetslösa. Bara man nhar detr bra själv,….eller hur?Var finns solidariteten om de svagaste grupperna?KramKaoKramKao

 3. de är inte lätt i sverige idag,de är många som går på knäna för att få de att gå ihop. så de är dax att ta ställning till vad de är för land vi vill leva i.

  • Uppenbarligen är de flesta egoistiska och tänker bara på sej själva. Bara de får ett par hundringar extra i plånboken varje månad.Att andra har det för jävligt pga de skattesänkningar man gjort på de rfatttigaste bekostnad skiter man i. Bara man får dessa hundralappar som skulle hjälpa så många andra. Men sån är ju detr kapitalistiska tänknadeet. Vi får se hur folk tänker efter 4 år till med ALLIANSEN……kAO

  • Men det gick ej bra för oss. Nu får vi uppleva 4 år till med Alliansen. Mer blir det nog inte. Även medelklassen kan hamna i arbetslöshet och trubbel. Så vi får väl se,,,,KramKao

  • Det känns verkligen otryggt och trist. Jag begriper inte hur ett samhälle med ½ arbetare kan rösta så konstigt. Men det är ju deras demokratiska rättighet.Men kanske ser de sitt missstag under de kommande 4 åren….Kao

  • Det är iskallt och dessutom fick (SD) 26 platser i Riksdagen. Precis som det ser ut i resten av Europa. Det blir 4 mycket tuffa år för många människor. Hårt.

 4. Jag är redan sjuk och fattig…. Jag väntar bara på nu när dom blåa vann, att min tredje överklagan kommer med en hånande STORT avslag!!! Fy f-n att det blev såhär…Men svenskarna har gjort sitt val! kramizar och tumme för ett bra och viktigt inlägg!

  • Det är för jävligt, men man måste ju ändå respektera valresultatet i en demokrati. Hur hemskt det än är. Men det finns fortfarande en liten, liten chans att det blir omval… Vi får hänga kvar i det halmstrået.Jag fattar att du blir rädd och besviken. Kanske kan du få jobba hemifrån 25% på försök? Nåt jobb där du kan använda datorn?Massa kramar och värmeKao

  • Jo. Men jag vet inte hur man gör för att bjuda in nån…:( Har glömt bort det. Men jag har en sida med massor med bilder och annat 🙂 Vet du hur man gör, så får du gärna berätta.Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s