Till Dej Som Är Historieintresserad – "Krigsmyter" (LÄNK) //Kao

Jag har hittills  fått 7 mycket intressanta delar av Per-Anders, som jobbar på SMB = Svenska Militärhistoriska Biblioteket.
 
Det är gratis att få mail från honom och han blir mycket glad över respons. Det är inte alls för långa tradiga texter – det är kort och koncist.
 
Det är mycket som inte står rätt till i vår historieundervisning i skolan. Det har jag fattat nu….särskilt om ANDRA VÄRLDSKRIGET.
 
Vissa saker är förskönade, andra är förvrängda av det vi fått veta. Men P-A arbetar där och har tillgång till SANNINGEN.
 
 

10 svar till “Till Dej Som Är Historieintresserad – "Krigsmyter" (LÄNK) //Kao

 1. Den är intressant, helt klartSenaste jag läste var om hur sverige hjälpte de allierade att få hem flygare, rätt många blev det trots allt genom åren…

  • Visst är det så.Nu har jag fått 7 delar av Per-Anders’ krigsmyter – lä’ttläst och snyggt formulerat. Inte för långt. Ge honom gärna lite cred, om du går med. Det är han verkligen värd och blir jätteglad när han får det.Kao

  • Jag förstod att du skulle bli intresserad. Historia är ju din grej (också). Per-Anders blev mycket glad åt det stora intresse folk visat. Jag har vidarebefordrat länken till bekanta som också är intresserade – så att det sprider sej 🙂 Sanningen kan aldrig vara fel och det är mycket vi inte fått veta. Förrän nu.Kaoskram till dej

 2. Sonja 88 år 13 febr 2011 kl 5:14Jag kommer ihåg när tyskarna anföll Danmark och Norge. Jag cyklade förbi Bulltofta flygfält. Hangaren var delvis nedbränd. Det skulle visa sig vara en nacist som försökt bränna ned den. Men alla flygmaskinerna stod ute på Fältet. Jag vet inte om möjligen tyskarna trodde att vi var mer rustade än vi var., för de anföll aldrig Sverige. Men däremot gick permitenttågen med tyska soldater genom Sverige till Norge.

  • Hej Sonja.Mina försäldrar, som nu är döda men annars skulle varit 90 och 97 år gamla om de levt, flyttade till Sverige från Norge 1947. De har verkligen varit med om mycket. Särskilt pappa.Intressant det där med hangaren – och att svenskarna lät tyskarna åka genom vårt land (av ren feghet) för att anfalla vårt broderland Norge, är ju en stor skandal. Det var väl P.Å. Hansson som var statsminister då?Om du går in på Per-Anders länk http://www.krigsmyter.se så får du läsa saker ur ett nytt perspektiv. Sånt som inte kom ut förr. Men Per-Anders jobbar på just SvenskaMilitärhistoriska Biblioteket och har mycket intressant att berätta (se länken i inlägget och klicka dej fram till honom.Mina föräldrar hade inte gott att säga om att Sverige var ett transitland för tyskarna för att med sina vapen nå Norge landvägen. Det var en stor skandal.Men som Per-Anders berättar i ”Krigsmyter” så var det på håret att vi också hamnade i kriget. Hitler hade en plan för Sverige. Men som genom ett under glömde han visst bort oss…. Varför står att läsa i länken.Du bör ju ha en hel del minnen från den tiden. Det finns inte så många kvar som personligen kan vittna om 2:a världskriget.Tack för din kommentar.Kao

  • …och ja. Det fanns gott om särskilt förmögna svenskar som hade bilder på Hitler hemma, men plockade bort dem och ersatte med bilder på Churchhill när det närmade sej slutet av kriget…..Vi måste varit ett mycjket undfallande och räddhågat folk, jag skäms å deras vägnar. Den där räddhågsenheten sitter ju fortfarande i.

 3. Hej, jag ber Dig om det är möjligt att redigera bort den sista ofullbordade meningen annars radera inläggetJag fick ett mellankommande samtal och blev okoncentrerad.Jag ber om Ditt överseende.

  • Synd att du ville det, för det stod så mycket annat i kommentaren som andra skulle haft glädje av också. (Jag vet dessutom inte hur man raderar delar av en kommentar.)Tack för länken till din blogg:-)Kao

  • Hej. Jag kommer ingenstans när jag klickar på ”min blogg lennarterik” här ovan. Har du en hemsida eller en blogg någon annanstans än på Aftonbladet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s