Alliansens Torpeder = Jobbcoacher // Kao

Det är som att Alliansen beställt en slags torpeder ( särskilt de s.k jobbcoacherna) för att jävlas med de utförsäkrade och dessutom tjäna pengar på deras öde.
————————–
De tjänar dessutom multum, dessa coacher. UTAN att ens behöva uppvisa vettiga resultat av sina uppdrag belönas de på andras bekostnad MED VÅRA SKATTEPENGAR! Det är ju fullständigt snurrigt och dessutom OANSTÄNDIGT!
————————–
Hur tänker egentligen Alliansen? De kan knappast vara medvetna om vad de sysslar med. I så fall är de fasansfullt hjärtlösa allihop och det har jag svårt att tro….men deras ambitioner att skapa sitt ‘drömsamhälle’ har gjort dem blinda för hur verkligheten ser ut.
————————-
En person måste alltså först göra slut på och / eller sälja allt de äger och har innan de får hjälp från socialen, när de bara får 5000:-/ månad i ”slasken Fas 3” och behöver få ihop till hyra och mat?
————————–
Så allt en person arbetat för hela sitt liv ska alltså säljas och levas upp först? Som straff för att de blivit arbetslösa eler haft oförskämdheten att bli långtidssjuka? Sommarstugan, bilen? DATORN??? Allt ska först säljas innan det blir någon ytterligare hjälp.
————————–
Priser på mat och el stiger men Alliansens 2/3-samhälle kommer allt närmare.

10 svar till “Alliansens Torpeder = Jobbcoacher // Kao

  • Vet inte. Men hoppas dessa tas bort. Tydligen har de bara hjälpt 17%. Av dessa har de flesta gått till praktikplatser.Grejen är att dessa coacher inte har någon ordentlig utbildning för det de sysslar med. Coacherna är folk som (precis som i alla såna lägen, de med vassaste armbågarna) tar chansen att tjäna pengar på andras olycka. Säkert har de pengarna i kikarsiktet och startar inte upp som coacher för att jävlas med folk. Men de har inget vettigt att erbjuda. HUR GÖR MAN FÖR ATT SKAFFA JOBB? Det är den viktiga frågan. Men man tycks förutsätta att alla arbetslösa eller långtidssjukskrivna är folk som inte kan agera eller begripa saker själva. Problemet idag är ju att få jobb, eller att bli arbetslös. Det är det knappast nån som vill, av egen fri vilja.Kao

 1. Ja nu är det ju som det är, alliansen väljer att ge bidrag åt näringslivet, arbetsgivarna, för att de anställer Fas 3-folket… ca 5000kr ska gå till dem som sponsrat alliansens valkampanj, givetvis vill de få nåt tillbaka. Och nu får de det… folket själva ska sälja sina ägodelar eftersom deras inkomster nu inte räcker till då arbetsgivarna ska ha halva kakan. Hm en 50-50 situation där… fördelningen av pengarna. Ganska grymt, när man ser det så… urk, mår lite illa när jag tänker på saken.

  • Det är fruktansvärt att våra skattepengar ska gå till företag och s.k jobbcoacher. Utan förbehåll.Det är inte bara GANSKA grymt. Jag tycker det är JÄVLIGT grymt. Man sänker ju folks initiativkraft och gör dem deprimerade med såna metoder. Hur kul är det att sälja allt man jobbat för i hela sitt liv för att införskaffa och tvingas leva upp pengarna innan man får hjälp, särskilt för de äldre som oförskyllt blivit utan jobb pga indragningar och konkurser, sjukdom eller annat? Ingen vill väl vara arbetslös och leva på samhället? Det är ett ovärdigt liv, vilken politik som än förs.Jag mår också illa och känner största empati för de som hamnat i en fälla som FAS3.Kao

 2. Har reagerat länge på jobbcoacher och eländet kring den ruljansen. Såg just på tv att de själva sa: hade vi inte haft detta så hade vi också varit arbetslösa.!!!???Hur jäkligt måste det vara innan något förändras? Och fas 3 gynnar arbetsgivaren, knappast den som befinner sig i fasen…De känner sig som hjon. Arbetslös – ett gissel – oavsett vilken poitik som bedrivs.Hej och tack för inlägget.

  • Hej.Verkar som just jobbcoacherna själva är den % som ”fått arbete” och därför hänvisas till statistiken som ”minskad arbetslöshet”…..Jag AVSKYR att behöva betala skatt för sånt, samt till de rikaste som har råd med RUT-avdrag för att kunna främja sina egna karriärer! (För vem städar hos RUT?)Min dotter jobbade tidigare som praktikant, för 4900:-/mån före skatt, på en stor svensk klädbutik (de har butiker över hela landet). Nu har hon tack och lov ett annat jobb, som dessutom är fast! Även om inte lönen är avtalsenlig så är den i.a.f acceptabel för en 21-åring idag. Tur hon är ganska driftig.Fler än hälften av personalen på klädesbutiken hade liknande ‘anställningsformer’ och det var gratis arbetskraft! Det är sanslöst att facken inte protesterat HÖGLJUTT över sånt skit som praktikantlön och FAS3. Att det inte sker en stordemonstration mot dessa förnedrande arbetsformer att sätta vuxna i FAS3.Ha en bra dag :-)Kao

 3. I vanliga fall är det medlemmarna som är facket, man säger så iallafall. Men när medlemmarna brukar protestera DÅ brukar FACKET inte vilja ställa upp, för då är det en s.k vild strejk. FACKET VEM ÄR DET ???? Vad jag förstår så representerar dom arbetsgivarna, eller är jag helt ute och cyklar ?

  • Du är verkligen INTE är UTE OCH CYKLAR:Jag känner igen allt det där,men visste oftast inte VAR de spelade…men jag lyssnade mest på just de som spelade. Alla har gjorts rädda,som slavar under ett imperium där C.Bildt håller hov för den som vill höra på…..och Högern kommer in från andra sidan och säljer sej till eländet för en handfull dollar.*Suck*KaoDe flesta människor ätr ju lika. De som inte utgör normen för bekantskapelser har synnerligen dålig empati.

 4. Hjärtlösa?Jo, det har jag lätt att tro! Jag vill påstå att det till och med gränsar till vetskap!/Skvitt

  • Håller med.Dessutom verkar ju samhället / politiken styras av ett gäng teknokrater, utan minsta känsla för de människor som har det allra sämst. Många av dessa människor har lurats att tro på den egna plånbokens logik och har faktiskt sett till att Alliansen sitter i regeringsställning.Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s