Påskupproret, Diakonerna, Utförsäljningarna Av Våra Gemnensamma Tillgångar Och UTBILDNING NU, tack!

Jag har under drygt 25 års tid haft nära kontakt med diakonin i min församling av både arbets- och privata skäl. Men inte de senaste 5-6 åren annat än per telefon. Diakonin gör ett hästjobb i det tysta, underkuvade som de varit av präster och biskopar som ska bestämma vad de ska säga, tycka och t.o.m tänka. Annars blir det någon form av straff, som kyrkan själv utmäter (Domkapitlet?)

Men diakonerna har struntat i sina chefer nu. De håller inte tyst längre och det är underbart att se och läsa om deras mod och starka tro. Deras kärlek till sina medmänniskor.
—————–
Det enda som hjälper de mest utsatta riktigt ordentligt är att ta tillbaks sjukförsäkringssystemet som det såg ut tidigare (möjligen med några små ändringar för det var INTE perfekt då heller).

Folk har jobbat 35-45 år och betalt skatt, bl.a för att ha denna försäkring om de blev sjuka eller arbetslösa. Då STJÄL Alliansen folkets pengar och ger dem till de rika och högavlönade i form av stora skattesänkningar!!!.

Dessutom säljer man hysteriskt fort ut våra gemensamma tillgångar för struntsummor – affärer som är irreparabla när de väl är genomförda.

Högern delar ut pengar till fel personer.Är detta vad som kallas ‘morötter’ så har väl de olycksaliga sjuka och ofrivilligt arbetslösa  i stället  fått tistlar – eller hundskit.

När vi har en lågkonjunktur, som vi hade tiigare, ska man satsa på infrastruktur, utbildning och sånt. När det är högkonjunktur kan folk börja konsumera igen och ta lån, om de nu behöver det. Men Alliansen gör tvärtom.

Hur ska vi nu få folk till de lediga jobb där det behövs specialutbildad personal när Jan ”Caligula” Björklund inte fattar att utbudet måste motsvara efterfrågan? Att man MÅSTE satsa på utbildning? Nu när 40-talisterna, den välutbildade stora gruppen går i pension så lämnar de också ett stort tomrum i kunskapslöshet efter sej.

Hur hade Alliansen tänkt lösa det, när de inte vill satsa pengar på utbildning, tro? De bara pratarpratarpratar.

Annonser

11 svar till “Påskupproret, Diakonerna, Utförsäljningarna Av Våra Gemnensamma Tillgångar Och UTBILDNING NU, tack!

  1. Mäster Skvitt har skrivit ett ypperligt inlägg på Solidaritetstanken som kan tjäna som svar på detta inlägg.Bra jobbat Kao och självklar Hemitumme!!

  2. tjao KAO NU RIMMAR LILLE JAG 🙂 TITTAR IN EN SNABBIS EFTER PÅSKEN SOM VAR KANON I NORRKÖPING.HAR INTE VARIT INLOGGAD PÅ AB BLOGG MAN TRÖTTNAR TVÄRNIT PÅ IDIOTER.SOM MÖDASEN NEE JA LÄSTE.JA KÖPTE SMYCKEN AV VIRKNÅLEN SKIT SNYGGA.HAR FLER VÄNNINOR SOM VILL BSTÄLLA AV DEN GOA MÄNNISKAN 🙂 HÅLLER PÅ FIXAR MED KISTAN LITE SEN STRESSIGT VÄRRE LIKSOM,SÅ ÄR JA TRÖTT PÅ ANONYMA DÅRAR SOM KOMMENST ATT DET SKULLE VARA LILLA JAG.DET FINNS INGEN JÄVEL SOM KAN HÄRMA MIG THEHE DOM STAVAR ÅT HELVETE FEL 🙂 SÅ ÅTER TILL DITT BLOGG ÄMNE DOM DÄR ÄR BRA ÄR MÅNGA SOM VÄLJER DIKISSAR I STÄLLET FÖR PSYKOLOG.FINNS MÅNGA ENSAMMA SAD SJÄLAR I SVERIGE FLER BLIR DET MED DEN HÄR JÄVLA MÅDERATS MED Å 🙂 SOM I MITT FÅTAS 🙂 HEJ HOPP DU GLADE HUR MÅR DU ? E DET SNYGGVE DU PÅ BILDEN 🙂 MEGE KRAM Zoomo FET TUMME HAPPY VALBORG 🙂

  3. MÅDERATER MED VERSAL Å DOM KRÄKS JA PÅ TVI.Zoomo SNÅLA I ARSLET ÄR DOM.DOM KNIPER NÄR DOM SKITER MED.

    • Nä, dom skriker när dom skiter…nu ska min dotter kolla TV, så jag kan inte sitta här. Hör av mej lite senare och svarar på dina kommentarer som är kvar.Kramar

  4. JA SÄGER DET DÅRAR 🙂 MED SOL FNIZZAR HÖGT 🙂 VI HÖRS MEGE KRAM Zoomo DATA IT SÅ JÄVLA BRA 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s