Polis, polis, potatismos / Alt. Bängen Trålar . Krav På Leg? // Kao

(Polisbil i Sthm. Bild:Bing)

Sirenerna ekar mellan husväggarna titt som tätt, där jag bor. Är det inte brandkåren eller ambulansen så är det polisen, ute på farligt uppdrag 😉 .De senaste dygnen har det varit ovanligt många tjutande polisbilar ute på gatorna (eller trottoarerna) och de verkar väldigt intresserade av just MIN gata. Kanske är de ute och tränar sina nya aspiranter på våra ungdomar, som stoppas titt som tätt?

Likt passlagarna i forna Sydafrika  tycks man nu vara tvungen att ha legitimation på sej när man går ut. Utanför huset snett emot stoppade de ett ungt par som kom gående i lugn och ro för några dagar sen. De avkrävdes leg efter att killen tvingats att bredbent ligga över fronten på polisbilen och muddrats på vapen. Vad som sades hördes inte, bara de barska polisrösterna. Paret släpptes och mannen borstade irriterad av sej smutsen från bilen.

Igår natt var det dags igen. Utanför ett annat hus 20 meter härifrån bromsade  två tjutande polisbilar in,som den på bilden, med saftblandaren på så ljuset flashade mellan husväggarna och in till de på nedersta våningarna, och störde de som satt hemma och tittade på TV. Denna gång var det tre unga killar, lite glada i hatten, som ganska bryskt skulle tryckas upp mot husväggen och muddras. Även denna gång hörde jag att leg avkrävdes.

Ibland tycker jag att polisen är ute och terroriserar folk, för om det var några som störde i natten så var det de själva.

Det vore bra om de kunde komma när det verkligen händer något, för det gör det ganska ofta här.

7 svar till “Polis, polis, potatismos / Alt. Bängen Trålar . Krav På Leg? // Kao

 1. BS:Det känns inget kul. Jag såg på Ab-bloggen att du sett framför dig hur jag såg ut exakt jag tyckte det lät jättekul att du har sett det. Flera stycken har sett mig som mörk 😛 .

  kramizar

 2. BS:Goa Kao jag ska försöka…..

  Gå in på Mitt konto på vänsersidan högst upp. Välj utseénde, sen widgets. Då kommer det fram på vänster sida lite längre ner en ruta där det står kontakter”. Den ”drar” du med musen till högersida där släpper du den när du ser att den ska lämnas där (det förändras i rutan) . Så står det ”kontakter” där. Sen går du till din blogg. Väljer mitt konto och ändra profil. Då finns det en ”kedja där det står länkar*”. Välj det och där kan du skriva i namnet och sen adressen. Jag får väl stå överst nu 😛 haha.. Kramizar o lycka till!

  • Tack jättegulligt av dej.

   Men jag hittar inte ”kontakter” efter jag klickat på Widget. Har sett de där grejerna man drar förut, men det har inte gått publicera dem på framsidan 😦 Får försöka i morgon igen….

   Kao

  • Jag ska försöka lite senare idag. Nu har jag lite att pyssla med och har nyss varit på sjukgympan. (Där tar jag ut mej ordetligt 2 ggr/vecka) så kroppen får sitt). Efteråt, framåt kvällen, får jag en jäkla träningsvärk, men det får man stå ut med.

   Här skiner solen och jag har nyss planterat en tomatplanta i en hink.

   Kaoskram

 3. Hade ju varit givande om en polis kunde ta sig för att kommentera inlägget, för det är ju falskt med en lag som inte kräver av medborgarna att de är legitlimerade samtidigt som den som inte bär leg behandlas som kriminell. Skulle varit bra att höra en snut om saken. Bra inlägg.

  • Det finns ingen lag som säger att vi medborgare måste ha leg på oss. Det är ren terrorisering av polisen när de gör så. För att inte tala om alla med utländskt utseende och vad DE råkar ut för om de inte kan visa upp pass eller leg…..
   Visst vore det bra om det fanns en polis här, som kunde legitimera detta beteende av polisen.Eller inte legitimera det. Vad polisen syssklar med bland ‘dräggen’ ska vi inte tala om…..

   Ciao
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s