Anna Nicole Smith I Mitt Kikarsikte //Kao

Nassau, Bahamas

Vi reste med båt från Miami

(Bilder: Bing. Föreställer en del av Nassau, en härlig stad  Samt Anna Nicole med DanielleLynn, tror jag hon döptes till)

——————-

Klockan var åtta på morgonen och vi skulle just lägga till i hamnen i Nassau på Bahamas. Det var i december 2007. Jag stod på övre däck med min kikare. På en långsträckt udde bor de rika. Jag såg en lyxig motorbåt med en man.Båten låg på redden utanför en brygga och såg ut att vänta på någon.

Plötsligt ser jag Anna Nicole Smith, klädd i rosa t-shirt och vita shorts. I famnen bär hon sin nyfödda baby. Hon har inte ens en väska eller kasse med sej. Hon kliver ombord på motorbåten och de åker utåt havet, där det finns flera öar.

Ett par månader  senare var hon död….

Det var en märklig känsla att ha sett henne så glasklart genom kikarsiktet. Jag har aldrig rynkat på näsan åt hennes utsvävningar för jag har förstått vilken ensam och olycklig person hon var.

Lite likt Marilyn Monroe och hennes olyckliga liv, där alla bara var ute efter hennes utseende. Man VILLE ha dessa kvinnor  som  slampor. Ingen var intresserade av deras inre liv, deras känslor och tankar. Vad de hade för inre kvaliteter.

Marilyn Monroe fick i alla fall visa lite av vad hon kunde bl.a i filmerna  ”I hetaste laget” och ”De Missanpassade”.. Anna Nicole Smith fick aldrig chansen att visa annat än sin kropp.

Båda dessa kvinnor  växte upp i fattigdom och utsattes för övergrepp. Hur rik och omsvärmad en sådan person än blir, så finns sorgen kvar inom dem. Särskilt när de märker att de även som rika och omsvärmade inte uppmärksammas för annat än sitt utseende.

.

21 svar till “Anna Nicole Smith I Mitt Kikarsikte //Kao

 1. Jättebra skrivet , jag tycker det var en sorglig historia det där =(

  Spekulerades det inte ett tag i om hon blivit mördad också ?

  Usch !! SYnd på någon så vacker !

  Kraaam

 2. Hennes vuxna son, som dog inne på hennes rum på bb, var ju missbrukare, men han var också hennes största stöd i livet. När han dog tror jag hon tog för mycket tabletter och alkohol som hon brukade göra när hon inte kunde hantera livet, men jag tror inte hon hade för avsikt att dö. Hon var ju så lycklig över sin baby.

  Jag vet inte ens vem som fick vårdnaden om babyn, tror det var barnets far. Babyn hade ju en enorm förmögenhet att ärva, eftersom Anna Nicole ärvde allt efter gubben hon var gift med. Hans son blev ju vansinnig, men förlorade i rätten om tillgången till det jättestora arvet.

  Men det som JAG tycker är det intressanta är hur man kan göra en ‘sugar babe’ av en flicka som är vacker men olycklig. Hon är knappast den enda som råkat yut för det. //Kao

  Kao

  • Ja just det hennes son dog ju ,, men fy vad hemskt =(
   Det hade jag förträngt faktiskt !

   Nej det är märkligt alltihopa och sorgligt !!

   Det är skönt att läsa att någon har skrivit fint om henne annars hör man ju mest skit och det är så tråkigt !

   Kramar

   • @ Ewa

    När någon skriver skit om andra är det oftast för att de själva är likadanba någonstans innerst inne, tror jag.

    Nu har jag skrivit skit om en person som jag kallar ”monstret”. FDet är en intervju med en person som man inte tror sina öron när man hör….

    Nu är jag så oteknisk att jag inte får fram rutan med youtubeklippet, men du kan ju bara klicka på länken 🙂

    Kao

 3. Det finns säkert många som är rika och berömda som innerst inne är olyckliga. Man tänker sällan på det. Så lätt det är att tro att de är lyckliga bara för att de verkar ha allt. Lyckan sitter vare sig i pengar eller utseende…

  • @ANDROMEDA

   Jag har sett ”Celebrity Rehab på TV ett par gånger och där kan man verkligen se det du skriver. Dessa personer är djupt olyckliga och den glättiga stilen bara en fasad.

   Det är inte större skillnad på dem och knarkarna på gatan, de har bara ”flyttat in parkbänken i vardagsrummet”. Så gott som alla av båda sorter har haft en helvetisk vbarndomm med övergrepppn och misshandel.

   Kao

  • @ HEMIMAMMA

   Tack för länken. Jag ska kolla nu på en gång……och så mycket jättetack för all hjälp du gett mej.

   Kramarna från Kao

 4. Ping: Anna Nicole Smith I Mitt Kikarsikte (länkrepris till gammalt inlägg) // Kao | kaos nya lya

 5. Pengar är förvisso inte allt. Tyvärr tror vissa det. Man kan ju tycka att de riktigt rika som har mera än de behöver borde inse det, men de ska bara ha ännu mera. Se på våra riktigt rika VD.

  Och så har vi en regering som gör allt för att de rikaste ska få ännu mera på de redan fattigastes bekostnad.

  En del har visst och somt att lära.

  Kram!
  /Skvitt

  • Tar lite exempel som svar:
   På det viset är det ingen skillnad mellan fattiga och rika. Inte ett smack. Menar du att de ska fatta t.ex drogers farlighet mer än de fattigaste gör? Det stämmer INTE. Det är du klok nog att förstå. De sistnämnda har bara större möjligheter att dölja sina problem – men inte hur länge som helst. Sjukdomen är obärmhärtigt framåtskridande och skyddar INGEN! Framförallt inte kändisar och s.k nyrika.

   Den holländske prinsgemålen (tror jag det är / var) gift med drottningen av Holland, hade / har ju uppenbara alkoholproblem. Hopsjunken, rödbrusig, darrande. Har inte sett honom på bild på åratal. Tror inte han ens lever, men vet ej.

   Caroline av Monaco var en tid gift med ”Kung Smisk”, en ädling från sydeuropa som klappade folk på käften på löpande band. (Givetvis ‘icke-ädlingar’).Såg hans bild ett par gånger, även han rödbrusig och uppsvullen som vilket parkbänksfyllo som helst. Han hade bara flyttat in parkbänken i de finare salongerna. Men inte fan är man en ”bättre alkis” för att man bor i ett slott eller är rik?

   Även Marcus Wallenberg d.ä., dvs den som var pappa åt den nuvarande med samma namn. Han tog sitt liv pga sina svåra problem….(mitt psyko-ex var den enda som aldrig tog av sej skorna i hans lägenhet, och klampade över de antika mattorna vinter som sommar). De hade visst en del affärer ihop. M.W blev snärjd av psykot, det kan ju vara orsaken till självmordet – umgänget med svinet. Han spred skräck omkring sej. Verklig fasa. Men att det har något med M.W:s självmord att göra kan jag ej bekräfta. Men det skulle inte förvåna mej det minsta…..det var före min tid med aset.

   Javisst. De besuttna har verkligen också en hel del att lära, gällande både det ena och andra.

   Ingen skillnad på varken VD:ar eller GD:ar heller. Alkoholism /narkomani är i den bemärkelsen en mycket ”demokratisk sjukdom” som kan drabba ALLA. Precis vem som helst ur alla samhällsklasser. Helt oberoende av penningpungens storlek.
   ————-
   Självklart får de rikaste den bästa vården av de bästa läkarna och det kostar oss övriga vanliga dödliga. Visst, det finns många som har mycket att lära. Särskilt de som har bra inkomster och /eller rikedomar på vår bekostnad. Som tycks tro de är odödliga. Eller i.a.f inte kommer drabbas av sånt ”skit som hör underklassen till”.

   Alla blir dock inte alkoholister för att de har för hög alkokonsumtion (representationsmiddagar och after work-öl på löpande band). Det behövs en del bakgrund för det – såsom arv/miljö/den s.k ‘alkogenen’. Det finns ju även s.k ”storkonsumenter” som ändå ej är alkoholister i ordets rätta bemärkelse. T.ex: Om doktorn säger till dem att de har för höga levervärden och måste sluta dricka, så gör de det. Det gör INTE en alkoholist, eftersom denna inte kan det.

   Man kan också supa sej till alkoholism om man är riktigt ihärdig….och där bör även storkonsumenten tänka på vad han/hon gör.

   Slutligen: Jag anser att både fattig och rik har rätt till vård, men på samma villkor.

   Sov gott, vakna torrt!
   Kram
   Kao

   • Jag kan inget om kändisar. Kan det vara denne du menar:
    ”Bernhard av Lippe-Biesterfeld, född den 29 juni 1911 i Jena, död den 1 december 2004 i Utrecht, var en tyskfödd nederländsk prins, gift med och prinsgemål till drottning Juliana av Nederländerna och far till Beatrix av Nederländerna. Han var brorson till den siste regerande fursten av Lippe, Leopold IV. 1961 var han behjälplig med att skapa Världsnaturfonden och blev dess förste ordförande.” /Wikipedia.

    Vad är en GD?

    ”Man kan också supa sej till alkoholism om man är riktigt ihärdig….” Så ihärdig vill jag inte vara.

    Har du läst denna: http://alkoholen.wordpress.com/ och vad tror om det?

    Kram!
    /Skvitt

   • Visst kan det vara han! Vet heller inget om kändisar, förutom det man blir kastad i ansiktet från Aftonbladet. Den lusläser jag och kommer sen på mej själv varför jag ibland läser om totalt oviktiga / ointressanta saker. Men det ger ju en viss allmänbildning – om sånt skit nu räknas dit.
    Men nåt gott har han tydligen gjort i sitt liv i.o.m att han var med och skapade WFF.

    GD= Generaldirektör för statliga verk, som tjänar oftast mer än statsministern, som båda typer är kraftigt överbetalda och har månadslöner som vida överstiger min årslön….

    Näe, vem vill vara så ihärdig att man vill supa ihjäl sej medvetet?

    TRor jag läst den länken nån gång, men ska titta nu igen. På en gång.

    Kram
    Kao

   • @ SKVITT
    Gå till den där länken och se mina svar i alla tre kolumnerna.
    Tycker det är oerhört dålig info, som dessutom är gammal. Mycket
    nytt har hänt sen dess inom forskning och vård.

    Den som skrivit detta verkar hålla ett försvarstal för sitt eget
    alltför höga alkoholintag – eller / och drogintag.

    (My opinion)

    Kram
    Kao

   • Det finns inga kommentarer där. Antagligen ska de godkännas först innan jag ser dem. Däremot ser du dem eftersom du har skrivit dem.
    Står det inget om att kommentaren inväntar granskning?

    Jag har läst äldre inlägg på bloggen. Jag får då inte den känslan som du tycks ha fått.

    Kram!
    /Skvitt

   • Jag vet inte ett dugg om pingback egentligen. Trode det var en slags eloge till ett inlägg man ville andra skulle se att man gett till en person man gillat inlägget hos…..:/

    Har du läst gamla inlägg jag skrivit? Man kan ju utvecklas i tanken och i åsikter under tidens gång, är då mitt försvar. Vill inte stagnera i tanke och handling, trots min ganska höga ålder:-) Försöker i.a.f vara flexibel och positiv.

    kram/Kao

   • Till exempel detta tycker jag är bra:

    ”Alkoholism är ingen sjukdom! Det är ett symptom!

    – o – O – o –

    SYMPTOM PÅ t.ex. dåligt sjävförtroende, olustkänslor, ensamhet, skadligt umgänge, sömnsvårigheter, stress, hopplöshet, osv

    – o – O – o –

    KOM IHÅG att alkohol aldrig löser problem men skapar!”

    Jag vet inte vad det är förfel på det och vad som där skulle tyda på försvar för eget drickande.

    Jag såg något annat också, något som jag tyckte var genialt, men jag hittar det inte just nu.

    Kram!
    /Skvitt

   • Aölkoholism klassades redan 1974 som sjukdom av WHO. Men visst är det ett symptom på bakomliggande orsaker.
    ————-
    Som utbildad alk/drogterapeut kan jag påpeka att det finns mycket fler faktorer än du räknar upp som leder till sjukdomen. Bl.a de jag svarade på länken du skickade mej. Arv och miljö, t.ex. Varav flera av dem leder till de SYMPTOM du beskriver här. Men det är ju skillnad på SYMPTOM och ORSAKER.
    ————-
    Allt som stod i länken var absolut inte dåligt, men mycket av det var klassisk gammal skåpmat sen urakaipa. Ny forskning visar däremot annat.
    Visst skapar alkohol och droger problem men löser dem inte. Det blir bara värre. Alltid! Har aldrig påstått något annat. Men att skriva att man kan inta såna mängder alkohol utan att ta skada tycker jag var övermaga.

    Som jag skrev i svar på en av spalterna på den där bloggen så brukar sydeuropeer dricka så mycket, nästan. De blir inte fulla kanske, eftersom de dricker under hela dagen den mängden. Inte på en timme, som här i Sverige – I Norden.
    ————–
    Försvar, projiceringar eller att skylla på andra för sitt eget drickande är en typisk ursäkt för en alkoholist.

    Kramar
    Kao

   • Det gör det kanske,ja. Men jag är ingen sannings-ägare. Jag säger det som är sant för just mej 🙂

    Kram t-baks.
    Kao

   • Menar du min kommentar eller inlägget?
    ——
    Tackar ändå för cred…:-)
    ——-
    Har du läst Aftonbladet idag, lördag? Staffan Heimersons tankar om de stora viktiga Europavalen som är på G.Samt USA? Hans tankegångar gällande socialdemokratins fall, men att folk nu tröttnat på högern i Europa och nu, som en stor sammanhängandes massa börjar inse att vänsterpolitik nog är det enda rätta som gäller. Rättvisa, mindre klassklyftor och socialdemokratisk politik, alltså.

    Klart som fan de tycker så! EU har ju sabbat hela kontinenten!!!

    Först var ju folk bara intresserade av sina egna plånböcker. (De gick på hel grejen, så att säga). Men när de märker precis som här i Svedala att de blev förlorare vänder de tillbaks till det gamla, socialismen, som är det enda system som ju fungerar någorlunda rättvist. Tänkte lägga ut en länk och skriva lite om det, trodde jag.

    Men har en ilsken sms-kontakt på mobilen just nu. som hålliit på halva dagen. Så jag vet inte om jag kan koncentrera mej. Men kolla själv på staffan.heimerson@ftonladet.se gällande det han skriver idag 25/2-12.

    Kram
    Kao

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s