Måste USA Alltid Kriga Någonstans? Bilder Av Daglig Förnedring Av Folk Som Bara Ska Till Jobbet!! //Kao

En vanlig dag på väh till jobbet.....

(Bilder: Peter Rooth och Ekumeniska Sällskapet)

Det verkar som att man måste kriga någonstans hela tiden. Usa har väl alltid lagt näsan i blöt, ja hela NATO (som styrs av USA, naturligtvis) Kära NATO som Carl Bildt Och Alliansen högaktar och så gärna vill vara med och kriga med, så vi får ett osäkrtare samhälle här hemma…. FN är en tandlös tiger och har så varit under en längre tid. Kanske rent av hela tiden.

De har skött Israel / Palestinafrågan på ett uruselt sätt. Med risk för att kallas antisemit (vilket jag inte är) anser jag att staten Israel aldrig borde utropats. Det bodde ju redan folk där!!! Det är en märklig politik, anser jag.En vanlig dag på väg till jobbet (inte till slakt)

Judarna hade ju under tusen år varit spridda över hela världen och de allra flesta är högutbildade. De har bott i kvarter nära varandra och haft företag som för det mesta gått lysande, annars har de fått hjälp av släkten.

Jag kan inte få in i mitt huvud varför de plötsligt skulle ha palestiniernas land, bara för att de själva hade bott där för tusen år sedan. Förresten så bodde det redan judar där som kom hyfsat överens med sina palestinska grannar.

Om man resonerar i de här banorna, agtt ge tillbaks land som folkgrupper haft för 1000 år sen och fram till nu, skulle vi resonera i de  banorna, så  skulle vi få rita om hela världskartan och göra enorma folkomflyttningar…..

Nu får man inte glömma att det finns kristna judar också, samt ett par andra grupperingar.  OCH att det finns en stor israelsik  rörelse mot bosättningarna  och den förnedrande  behandlingen av palestinierna. Men de tystas effektivt ner av den israeliska regeringen.

Jag följde via nyhetsbrev – mail, den ekumeniska killen Peter Rooth som var 3 månader i regionen för att besöka historiska platser. Han blev fruktansvärt chockad och illa berörd av vad han såg. Det började redan på flygplatsen med en gevärspipa riktad mot magtrakten och mycket otrevliga, paranoida militärer.

Peter Rooth  hade aldrig trott det skulle vara så illa som det i själva verket var i landet. Särskilt vid checkpointarna var förnedringen men spott och spe, hugg och slag. TRängsel och hetta i timmar. Folk som svimmar, folk som spyr. Det är ju bara att föreställa sej att man själv ska stå i en nätbur för boskap, med tak  ett par timmar för att dagligen visa upp sina papper innan man kommer iväg till sitt arbete.

Hur världssamfundet kan tillåta något dylikt är för mej en gåta. Lägg ner FN, rensa bort diktatorerna som sitter där och bygg upp det från grunden igen, så det återfår det anseende de aldrig haft….

Jag har Peter Rooths nyhetsbrev kvar, om någon vill läsa. Har hans tillåtelse att lämna ut dem.

Jag tycker så här som sista bilden visar. Inga ord behövs:

fred

fredsstatyn

 

 

 

 

11 svar till “Måste USA Alltid Kriga Någonstans? Bilder Av Daglig Förnedring Av Folk Som Bara Ska Till Jobbet!! //Kao

  • Jag anser att israelerna inte ska ha land där alls. I andra hand så som du föreslår, men det har visat sej inte fungera, eftersom israelerna sakta men säkert stjäl alltmer av palestiniernas mark och livsrum, isolerar dem och förtrycker dem.

   Visst var det för jävligt hur de behandlades under 2:a världskriget, men det var de inte ensamma om; halta och lytta, sk arbetsodugliga, romerna etc etc – alla hamnade i koncentrationsläger, gasades ihjäl eller led svårt.

   Men vem bryr sej om romerna? Ska vi kräva en del av Rumänien åt dem, där de bott i hundratals år eller varför inte en bit av Indien?De härstammar ju därifrån från begynnelsen.
   ————
   Vad FN säger skiter israelerna i. Man har redan försökt med en rättvis delning men det vet vi ju hur det gick…..De gör som de vill. När de inte klarar av att hålla sej på den martk de blivit tilldelade, bygger murar o0ch checkpoints och förnedrar det palestinska folket, så kan de flytta tillbaks dit de kom från.

   Det är min åsikt.
   Kaoskramar

  • @ RU
   Nämen hej tjejen :-)! Trodde du hade slutat blogga, men nu har jag dej på kroken. Haha!

   Hur det står till med mej? Tja, kroppen bryts långsamt ner, har gjort en plastikoperation i knäet (det var bara kex där, sa doktorn) och nu är det sjukgympa ½-år som gäller. Blir hemma hela sommaren, men i skiftet aug/sept ska jag nog åka till Grekland / Turkiet nån vecka.

   Hur går det för dej? Med bilderna och kärleken?
   Har saknat dej.

   Kram
   Kao

 1. Mycket bra att uppmärksamma detta.
  Det Israel håller på med uppfyller allt som krävs för att vara folkmord.
  Det finns ingen anledning att en religiös sekt ska ha ensamrätt på ett land och dess stat. Väck med Israel! Återupprätta Palestina.
  /Skvitt

  • @ SKVITT:
   Jag har exakt samma åsikt som dej i frågan. Man kan tro att det bara var judarna som led och gasades ihjäl under kriget, men det var betydligt fler. Vad har t.ex romerna fått för SITT lidande? Jo, ännu mer lidande.

   Historiskt sett har det aldrig funnits ett land som heter Israel. Det har hetat Palestina. De välutbildade judarna kan åka tillbaks där de kom ifrån. Det funkade ju i 1000 år, då ska det funka nu också. De judar som alltid bott i Palestina har kommit bra överens med sina grannar.

   …och en religiös sekt är ju sionismen….alla ska brinna i helvetet utom de, det utvalda folket….de ska åtnjuta himmelrikets frukter. Jävla dumheter. Det är FN:S och USA:s fel att det blivit såhär.

   Ciao //Kao

 2. Orkar tyvärr inte kommentera annat än jag instämmer i ditt, Hemis och Skvitts resonemang. Varför är det alltid mest synd om Israel ????

  BS Jaha, så jag får gå i ovisshet om vilka bloggar som ska vara kvar hos dig ???

  Utfasning och infasning av medicin är en plåga i dubbelbemärkelse. När jag kliver upp tar jag medicinen direkt, det tar ändå en stund innan den verkar. Fy faan, vad skit jag har mått av detta !!!! Hade jag vetat det vete tusan om jag hade vågat.

  Idag har varit en plågsam dag, låg på akuten här i Borås i ca 6 timmar, väl uppe på avd hamnade jag i ett behandlingsrum ( blääää). Den där britsen jag låg på på akuten hade lika gärna kunnat vara av trä, fick så ont att tårarna sprutade. Det blir en lång ond natt känner jag, usch !! Bara att be om knockoutpiller om det ska bli nåt sova. Väntar på att få komma ner och göra en BÖS nu ikväll, här tar dom det säkra före det osäkra.

  De här 3 dagarna jag varit/är dålig har maken fått sköta markservicen, det går bra det med. Nej, jag har inte orkat vara ett enda dugg duktig. Nu har jag iaf duschat av mig 3 dagars svett och illamående, orkade egentligen inte så nu rinner svetten.

  Visst är det så att vartenda väderomslag känns, där ligger SMHI i lä !

  Kramas

  • @ AGNETHA
   Ja, det undrar jag också. Det finns folk i hela världen som lever under ofattbart förtryck, våld och krig. I Kongo/Kinshasa t.ex räcker det tydligen inte längre att våldta kvinnor: Nu är det ”vaginal destruktion” som gäller – man (milisgrupper) .sparkar upp grenar och järnrör i underlivet på kvinnorna. Eller skjuter rakt upp med ett vapen…..
   —————
   BS. Nejdå. Jag tar nog bort bort blogspot, min tänkta bildblogg. Det funkar inte att scrolla där, vet ej varför. Den ser inte heller bra ut.

   Vi får hoppas du får BÖS:en snarast möjligt så du får en säng sedan. Kunde du inte fått det från början? De vet ju hur ont du har! Bra att du har en förstående make, alla har verkligen inte det.

   Jasg har undrat hur det går för lillgrabben, men inte fått nåt svar från dej. Du kanske inte vill berätta, men jag vill bara veta om det går bättre för honom, att han känner sej tryggare och intre gör knäppa saker utöver det vanliga i den åldern längre.
   —————————
   Nu känns det i kroppen att det blir ostadigt väder här i morgon, så nu vet jag det.

   Önskar dej mindre smärta och en fin midsommarhelg – ute eller inne. Jag bryr mej inte så mycket om sånt längre.

   Kaoskramar

 3. Jag delar din àsikt och min blogg pà Yahoo var tillägnad den fràgan, jag tänker pà min ”dotter” där… Lever hon? Mitt fadderbarn alltsà…

  Nej, Judarna var inte de enda som led i koncentrationslägren, de var bara en del av de andra offren….

  Bort med Israel, làt de förlora allt som de har byggt upp, sà fàr de känna pà sin egen apartheid!

  Örnkramar

  • @ Maria D.S

   Har du ett palestinskt fadderbarn? Går det inte få reda på hur hon har det just nu, på nåt sätt?
   ——————-
   Det var länge sedan 2:a världskriget och vi får aldrig glömma det. Men jag kan inte få in i min skalle varför judarna håller resten av världen som gisslan gällande det fruktansvärda lidande de utsattes för då. Tycker de kan åka tillbaks till de länder de bodde i innan de ockuperade Palstina med FNs och USA:s och Världssamfundets hjälp. När kriget tog slut befriades ju de överlevande!

   Skulle de lida mer idag än t.ex romerna? Dessa lider ju fortfarande. Ska vi ge dem en bit av Rumänien och kringliggande länder, där de bodde i hundratals år? Eller ska vi ge dem en bit av Indien, där de härstammar från från allra första början? Det är lika orimligt som att israelerna utan att man tar i med de verbala hårdhandskarna en gång för alla och att de slutar med sin apartheid.

   Det är tydligen svårt att kritisera dem, för då är man visst antisemit. Men jag är inte det och kritiserar dem så mycket jag vill och det är inte pga dem som personer – det är pga hur de beter sej.

   Kaoskramar

 4. Ping: Tänk Dej Att Behöva Genomlida Detta. Varenda Dag // Kao | kaos nya lya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s