Dalai Lama Är Just Nu I Chicago. Så Här Sa Han Bl.a Om ´Det Så *Känsliga* Ämnet ISLAM //KAO

 Idag sa han så här om muslimer och islam: ”True jihad is struggle against inner demons.

 True muslims spreads compassion to all creation”.

          

Han är på rundresa i USA just nu och föreläser för det är så många som vill se och framförallt höra honom tala. Han talade för övrigt  om ALLA religioner.

 

 Han talade också om ”all new machines” vi använder och syftade på just datorer, mobiler, i-pods och sånt använder alltför flitigt ibland . Som håller oss borta från  ‘det verkliga livet:

”Datorer och allehanda maskiner har övertagit människors inre behov av stillhet och meditation.”

 

Han är förnuftig den mannen, mycket klok och ödmjuk.

22 svar till “Dalai Lama Är Just Nu I Chicago. Så Här Sa Han Bl.a Om ´Det Så *Känsliga* Ämnet ISLAM //KAO

  • Det har du helt rätt i.
   Han är en mycket klok man jag beundrar,
   (men jag har inga idoler)….det är vad han säger som är viktigt.
   Orden, inte personen.

   Nu kanske jag kan hitta dej, för den adress jag har leder till något helt annat.

   Ha det gott.
   Kaoskram och sol.

 1. Det hände nåt konstigt när jag skulle lämna kommentar hos dig, hamnade på Sidelinja,wordpress.com ??????? Vad är det ????

  BS Ibland rotar det till sig, man är trött , less och allmänt ur lag. Gissar att hon kommer tillbaka när hon är mer till ”ress” som man säger där jag kommer ifrån. Livet är så, upp och ner och uppner, hon landar nog snart hoppas jag. Är säker på att hon är hur glad som helst över alla som verkligen bryr sig om.

  Här har det värkligen varit/är ont, inte beror det på vädret, blir stressad av mycket ruljans på folk här och så värker det än värre. Sådär nu har jag gnällt med !
  Du är välkommen att klaga och gnälla hos mig hur mycket som helst, så kör på du bara !!!!! Har inga gympagrejor som blänger på mig, det räcker med ”översteprästen” på min högra axel som inte tycker jag duger till nåt.

  Ha det så gott och sköt om dig !

  Kramas

  • Alla säger samma sak. Man hamnar hos en norsk tömte. Jag har t.o.m kommenterat hos honom – det var hans hund som hette Kaos. Har skrivit ett lite ironiskt inlägg om det, med en bild på en superful hund. Han har haft namnet i åratal, tydligen. Vad ska jag göra?
   ————
   Jag känner också av de evinnerliga svängningarna i vädret, spelar ingen roll om det är varmt. (T.o.m på Borneo, där det är regnskog, tropikerna, hade jag ont som tusan pga vädersvängningarna.) Kunde inte ens ta mej till sjukgymnasten idag(!!!). Var tvungen att v ara hemma och få igång kroppen några timmar. Sen tränade jag hemma. Klockan ett på e.m är för tidigt för mej som inte somnar förrän på morgonkvisten, runt 7.

   Känner som du när man har haft folk runt sej för mycket: man blir helt slut. Därför är det sällan jag bjuder hem folk. Risken att de inte går i tid är överhängande…..en timme eller två är max för min del.
   ———————-
   Gympagrejor? Jag har 2 st 2kg-hantlar, en gympamatta, en pinne jag ”paddlar” med, så skulderpartiet får sej en skjuts, samt en sandsäck till benen på 3 kg. Sen en sån där ½-cirkelformad grej med 2 handtag på sidorna. Fan, jag kan ju inte rita här, men den kör hela överkroppen. 99:- kostrade den, liksom mattan från Cykelringen där jag också köpte hantlarna. Saknar egentligen bara benpressen här hemma.
   ———————-
   Bra att du har översteprällen på axeln, men brukar du inte trotsa honom ;-)? Jag trotsar mina grejor ibland, trots att de ligger framme alltsom oftast och glor på mej. Nu har jag SFF:s suveräna broschyr på bordet bredvid mej och funderar på att klämma ihop infon till ett mindre paket och skriva ett inlägg om vår djävulska sjukdom fibromyalgi: ”Det allra värsta för en fibromyalgiker är andra människors skepsis”….osv osv..

   Hare gott själv, du.

   Kramas t-baks.

  • Va??? Jag hade för mej att du hade det OCKSÅ. Jag känner till dina andra problem med bechterews och stomin pga …….var det morbus chron eller ulcerös colit? I alla fall vet du vad kronisk smärta innebär och det tröttar ut en i samvaron med andra. Särskilt EFTER man har träffat dem.

   Kram

  • Jag vill inte jämföra de två, eftersom det är omöjligt för mej. Båda visa män, den ena hindu och den andra buddhist som båda har kloka visdomsregler. Religionerna i sej självt kanske är bästa svaret. Hinduismen är en grym religion på många sätt. I Buddhismen har jag inte sett såna spår.

   Ha en toppendag
   Kaoskramar

   • Minns det när jag ser det.

    Men hade inte Dalai Lama försökt att på fredlig väg lösa ‘problemet’ med Tibet (det är eg.Kina som är problemet) hade de dödat honom och satt in sin egen lama för att blidka folket, det vet alla. De har redan för många år sen tagit fram en kille som påstås vara den riktiga reinkarnationen av den nu levande gamle Dalai Lama. Men det har även tibetanerna gjort. Det hade inte varit möjligt för 60 år sen. Då hade kineserna redan haft monopol på vem som är den ‘nye dalai lama’ och buddhismen försvagats och dött ut. Det vet också Dalai Lama.

    Ha’re bäst
    Kream
    Kao

  • @ PORTOLANSEGLAREN

   Visst. Hans ord går rakt in i mej. Klokheten personifierad. Men jag är ingen idol. Sånt är inget för mej. Inga personkulter.

   Kao

 2. BS Tror vi nu börjar närma oss tonårsgrabbsperioden ”Öööhhh moped”, du fattar.
  Att vara förälder är kul nästan jämt eller iaf när man får träffa någon av barnbarnen och pussa på dom. Idag när jag träffade lillprinsen och dotra skulle byta så bajsade han en sån raketbajs att jag aldrig sett maken, den kom som en projektil, hon blev tvungen att byta byxor för att träffade henne i grenen, vi skrattade så tårarna rann.
  Tackar min lyckliga stjärna att mina döttrar var bra mycket lugnare än jag när de började vara ute. Själv var jag rätt hopplös, förlåt mamma !!!!
  Hur det kommer att bli med grabben det vet vi först efteråt.

  Kram kram

  • @ Agnetha

   Herregud, vilken grej! Min väninnas dotters man fick en babykräks rakt i munnen när han höll upp sin lille son och gullade med honom. En riktig babysprut med den där perfekta placeringen….gläääh!

   Samma här. Jag var mycket värre som tonåring än min dotter var. Säger också ”förlåt, mamma och pappa, men jag älskade er ändå”. Nu är båda döda. Jag ä’r faktiskt FÖRÄLDRALÖS!

   Klart det går bra för grabben. Är det adoptivsonen? Bara ni inte förutsätter att det ska gå åt skogen. Kul att han verkar ha landat ordentligt hos er. Nu känner han säkert den tilliten han aldrig kände som liten, innan ni tog hand om honom av kärlek. Tycker det är så fint. Det tar ju många år för såna små snedseglare att få fotfäste igen.

   Kaoskramar t-baks.

 3. En mycket klok man är Dalai Lama. Tänk om människor skulle lyssna på honom mera. Vilken värld vi skulle ha!

  Jag känner igen det där som du skrev ovan om att inte orka med människor mera än en eller två timmar. Det är svårt att bjuda hem folk, då de ofta stannar mycket längre än så. Sedan är man helt slut. Jag älskar mitt 15-åriga barnbarn, men när jag bjuder hem henne på fika, stannar hon i flera timmar. Och förväntar sig att bli bjuden på middag också. Det blir så lätt så, att jag gruvar mig för att bjuda hem någon alls. Orkar inte med både fikor och middagar – improviserade sådana vad gäller det senaste. Min värk tillåter inte oro.

  Kramar från Trollgumman, som äntligen har kommit sig för med att skriva ett inlägg!

  • @Trollgumman

   Vore vi alla buddhister kanske världen hade sett bättre ut…..

   Ditt barnbarn älskar dej och vill vara hos dej, det är ju helt uppenbart :-), men jag fattar precis grejen. Inte ens de jag älskar får plats för länge i mitt liv åt gången e ftersom jag knappt orkar med mej själv. Nästa vecka kommer en killkompis från Dalarna hit, mnen han är likadan som jag. Så han förstår precis.

   Har du skrivit? Då ska jag givetvis läsa.

   Kramar
   Kao

 4. BS Hej igen !!!!
  Tror du blandar ihop mina onda ben med fibro, men det var inte av den orsaken jag har ont i dom. Ingen vet varför ännu, men det ska tydligen inget ha att göra med varken Crohns eller Bechterews eller så är detta summan av alltings jävlighet, vem vet ?? Inte du och inte jag, som Lisa Ekdal säger.
  Jupp, kronisk smärta det vet jag vad det är.
  Håller på övertala mig att jag ska kunna följa Dotra i Linköping med familj till Astrid Lindgrens Värld på lördag, har ont redan och blir garanterat sängliggande efteråt med jag ska med, det är det värt !!!!!!

  Kramar

  • @ AGNETHA.

   Jag kommer ingenstans. Solar på balkongen, men nästa vecka kommer en killkompis från Dalarna hit ett par dar. Det är nog och övernog, trots att han är min bästa killkompis. Men han är likadan så han fattar.

   Astrid Lindgrens värld var en superkul upplevelse. Vi var där då min dotter var runt 7 år. Hon vann en Pippiklädsel och blev överlycklig.

   Kramelikram

  • @ PLUPPA

   Svarar som jag svarat en bit ovan: Vore alla människor i världen buddhister kanske vi inte hade haft några krig….? Hur många buddhistiska stater (med en sån regim) startar krig mot ett annat land?

   Kramar
   Kao

 5. BS Är föräldralös precis som du, syrran sa när mamma dog : ” Tur att man var vuxen när man blev föräldralös ! ” Tycker det är synd hon missade de två sista barnbarnbarnen, hon hade tyckt om att få vara med om det.

  Hälsade på hos lillprinsen en snabbvisit idag och idag passade han på att kissa ner sin mamma riktigt ordentligt, han gillar att kissa varje gång han är utan blöja, det går åt massor med småhanddukar. Dom är härliga dom små liven !

  Vi förutsätter inte att det ska gå åt skogen med vår grabb, jaa han fostersonen, han har bra vänner och är själv ytterst medveten om att allt får konsekvenser. Förra vintern var han med en kompis som fått för sig att elda hårspray ( som han stulit av sin farmor ) helt nära fotbollsplanen med konstgjort gräs. Det hade kunnat bli en rejäl och svårsläckt brand, de fick så mycket skäll av kompisens farmor, mamma och pappa, tränaren vars fotbollsplan de var helt nära samt av oss, på det lärde sig vår grabb att hitta på dumheter får trista konsekvenser. När ungar blir tonåringar vet man aldrig vad som kan hända, om de är känsliga för kompistryck osv. Det är bara att fortsätta prata och prata och förklara osv.
  Han är iaf så pass trygg att han talar om önskningar och krav, vilket han inte gjorde alls när han bodde med faster & co. Vi gör så gott vi kan.

  Kram kram

  • @ Agnetha.

   Haha!!! Småprinsarna brukar ju ha en förmåga att kunna kissa både långt och med stark stråle.

   Konsekvensanalysen din grabb gjort själv efter branden, minns när du skrev om det. Har tydligen lärt honom ett och annat…och det är ju utmärkt att han kan ta till sej det här. Det gå¨r säkert bra för honom. Du har ju ögon som en hök och antennerna ute :-). Man vet aldrig vad som händer, men det vet man ju inte heller för egen del. Framtiden är blank. Den existerar inte ens.

   Krameli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s