Politiska Vansinnesdåd I Norge // Kao

Den 32-årige högerextreme Anders Behring Breivik har skrivit in sej i historieböckerna som värsta massmördaren i Norge efter krigstid. Tidningarna svämmar över av döda ungdomar i skogen och vid strandkanten och man vet ännu inte om 80 döda är slutsiffran, plus de i och i närheten av regeringsbyggnaden. Runt 10 personer. Många är svårt skadade. Det är hjärtskärande att se dessa bilder på döda ungdomar som inte gjort annat fel än att vara på ett politiskt sommarläger….

Nu har det hänt i vår lilla ‘trygga’ del av världen. Jag har pratat med en del folk idag. Alla – inklusive invandrare, är lika chockerade. ”Vi flyttade hit för att det var den tryggaste delen av världen”, sa den kristna irakiern som har den  lilla livsmedelsbutiken på hörnan, ”kan det hända i Norge så kan det hända här också, eller hur?” Jag hade inget svar att ge honom för jag vet inte själv.

”Hur kan det  hända i Norge? Vi ser Skandinavien som trygga länder att bo i”, sa Barack Obama igår kväll.  Vi undrar också. Den svenska och norska socialdemokratin är nära förbundna med varandra och att attackera i Norge är nästan som att göra det i Sverige.

Kan verkligen en enda kille ställa till med allt detta? Har svårt att tro det och antar att han haft medhjälpare, men ännu finns inget som tyder på det. Vi får se vad som händer. Han har i alla fall ställt till med  ett helvete. (Jag har släktingar i krokarna av Norge och öarna utanför, men vet ännu inte om kusinbarn varit med på UTÖYA. De brukar vara det….)

VARIFRÅN KOMMER DET ENORMA HAT SOM RÖR SEJ I EN SÅ UNG KILLES HJÄRNA, ATT HAN TAR LIVET AV SÅ MÅNGA?

12 svar till “Politiska Vansinnesdåd I Norge // Kao

 1. När galenskapen tar över en hjärna så… bara inte andra får inspiration… tänker på alla stollar vi tampas med i bloggvärlden… om de kan gå över linjen…

  • Tror inte någon skrider till handling som han gjorde. För det behövs otrolig planering och framförhållning som han har haft. Men man kan ju aldrig veta säkert var demokratins verkliga fiender sitter och ruvar. Tror de ser sej själva som befriare. INte som terrorister. Det blir en mumsbit för psykologerna att reda ut hans hjärna. Men en person med empati begår ju inte den här typen av brott. Man har en naturlig spärr.

 2. Jag skulle tro att det är en känsla av litenhet och hjälplöshet i barndomen som växer sig till en känsla av frustration utan utlopp…

  Hemikram ♥

  • Det tror jag också. Det finns ju många såna ensamvargar som byggt upp ett samhällshat på sina egna tillkortakommanden. Men steget att skrida från ord till handling är tack och lov lika med noll hos de flesta.

   Men man ska aldrig underskatta demokratins fiender.

   Kramar
   Kao

 3. Hat är en sak, men att verkställa detta hat till verklig händelse är något annat. De flesta brukar ha en spärr som omöjliggär detta, men …
  Man känner verkligen för de drabbade..
  Hoppas att dina kusiner inte var där…. eller inte var bland de beskjutna..

  Varm kram från Mogi

  • Har tänkt i samma banor som du. Killen saknade spärren, vilket troligen gör honom till en ‘missförstådd’ psykopat. Han hade, vad jag förstår, inte något större socialt nätverk. Ingen att lufta sina åsikter med. Han har gått metodiskt till väga med att köpa gård, köpa 6 ton konstgödsel så han kunde tillverka en bomb, gått med i skytteklubb för att få vapenlicens osv. Han har planerat det här väldigt länge. Det är vad jag tror.

   Har ringt till släkten i Norge, men ingen svarar. Hoppas ingen av kusinbarnen var där, tror de är lite för stora. Men ett par är runt 20 år 😦

   Kram t-baks
   Kao

  • Det är troligtvis en ensamvarg som byggt upp ett samhällshat på sina egna tillkortakommanden och de kan vara många…..
   Det är fruktansvärt.

   Kao

 4. ja.. jag frågar mig detsamma. Varifrån kommer hatet? Jag tror det kommer från köksbordsrassismen. Vidare till vilsna och okunniga. Vidare till extremister. Växer sig som en lavinboll. Hatet och bitterheten är grogrunden.
  … att inte vara förnöjsam i det man har är grunden till rädsla och hat.

  Allt detta stödjer sådana här psykopater på deras väg till attentaten.

  kram på dig.. Q.

  • Köksbordsrasismen var ett perfekt ord för hur grogrunden till sånt hat som fanns inom A.K.K, kunde få fortgå. Självklart vilsna och okunniga, men inte intresserade av att ta reda på hur det förhöll sej i själva erket. De hemliga sällskapen har såna åsikter i väggarna, och borde vara överlyckliga om han inte avslöjar dem…..det är ju deras stora grej: Att utrota demokratin och sossarna.

   Aldrig jag skulle stödja såna personer givetvis, möjligen ge en förklaring, vilket jag också gjort i nästa inlägg.
   Det finns aldrig något som ger mej tillåtelse att skada en annan, även om mina tankar var svarta för en kort stund.

   Kram t-baks.

  • Tror också att han kanske fått höra så mycket skit om regeringen från desilliutionerade föräldrar atr han till slut tog skiten till sej… mer eller mindre omedvetet vad innehållet betydde.Bara det var samhällsfientligt. Vi får väl se var de landar.

   Det som har skett är fruktansvärt men ”ingen kan som det norke politiet utredde skadene på ett slikk attentat”. Det är i.o.f.s mina egna ord.
   Kramarna från
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s