En Klockren Narcissist? – Norgeterroristen Idag // Kao

Efter att ha läst bland annat detta http://nyheter.se.msn.com/breivik-h%c3%a4ktas-f%c3%b6r-terrorbrott-1

och utan att ställa diagnos  eftersom jag inte träffat och pratat med karln, så ger jag mej på en gissning som inte alls är så vild ändå:

NARCISSIST  med starka empatistörningar

Vad jag bygger mina gissningar på är

*ständigt avundsjuk, vilket han inte visar utåt, och överkänslig för kritik

* I Anders B. Beijrings liv är beundran och framgång mycket viktigt och han reagerar med (icke visad) skam, raseri, förödmjukelse av normal kritik

* Han är upptagen av tankar på makt, begåvning, fulländad kärlek och gränslös framgång (bl.a hans kvinnosyn)

* Hans totala nonchalans för människors lidanden (psykopatin)

* Hans sätt att ”skona” vissa ur gruppen på Utöya (han gör några till viljes som ber för sina liv och  inte skjuter dem, hans  känsla att ha Guds  befogenheter i sin hand), hans unika personlighet enligt honom själv 

* Hans  GRANDIOSA SJÄLVBILD

————————————————

*Han vill att rättegången ska vara öppen, så han får ut sitt budskap till alla. Själv.

*Han vill ha uniformen från Tempelriddarorden på sej under rättegången(!!!) , förmodligen för att visa upp sej som den viktiga person vi andra har missat!

Det hoppas jag de INTE låter honom få ha.

* Han inser inte vad han har gjort. Han vet om det rent intellektuellt, men anser sej ha gjort detta för sitt land och sitt folk. ”De visste inte bättre och jag var tvungen att träda in och hjälpa dem förstå” , kan mycket väl vara hans syfte med dådet och jag tror att

*han är sprickfärdig av den självgodhet som präglar en narcissist. Nu får han den uppmärksamhet han ständigt önskat sej.

—————–

Narcissistens syn på sej själv: ”Jag står över alla regler, är speciell och bättre än andra, andra beundrar mej. Ingen ser hur ensam jag är”

Narcissistens syn på andra: ”Andra är medelmåttor, de beundrar mej men ingen kan se hur jag egentligen är på djupet.

Villkorsantaganden: ”Om inte andra ser och respekterar mina speciella förmågor och talanger förtjänar de att straffas, jag måste alltid behålla min överlägsenhet och då måste andra underordna sej mej”

S.K Instrumentella antaganden(i aktion):” Visa alltid din överlägsenhet och begär speciell uppmärksamhet av andra”

————–

Måtte det norska folket få sörja och sedan komma igenom detta. Stärkta.

TILLÄGG 27/7

Nu gissar experterna i Norge på just det jag skriver: Narcissism och psykopati. Men de nämner även TVÅNGSMÄSSIG Personlighetsstörning och BORDERLINE. Det är helt riktigt, dessutom kan man vara lite av ett par störningar. Men jag gissar INTE på borderline. (Alla experter skyller på den s.k ‘skräpdiagnosen’ om de inte kommer på något annat i hastigheten (och jag gillar inte att man skriver så om en så stor grupp människor). 

Att däremot’ tvångsmässig’ skulle kunna vara en del av Anders B.B:s märkliga tankegångar och störningar är att den tvångsmässige  finslipar sina alster i det oändliga och blir aldrig riktigt nöjd. Det tar enorm tid och han / hon blir bara arg om man påekar det – ”Det är väl inte fel att vara noggrann!” Tidsaspekten gör att det mycket väl kan vara det också. Behrings pedanterier i det oändliga. NIO ÅR!!!

Men fortfarande står det hemska klart: Massor av ungdomar har mördats i världens fredligaste land..

12 svar till “En Klockren Narcissist? – Norgeterroristen Idag // Kao

  • Vi får väl se….Staffan Heimersson tror Anders B.B har borderline och är psykotisk, men en sån person skulle aldrig klara av denna långa planering och hålla ställningarna på minuten. Dessutom ändrar sej en borderline från ena stunden till den andra och har allra oftast ett mycket starkt känsloliv. De kan hamna i s.k reaktiva psykoser, men det är såna som är just reaktiva – en större yttre och / eller inre press gör att de till slut inte står ut längre och går in i en psykos.

   En psykotisk person kan alltså inte planera som Anders B.B gjort. Endast begå impulsiva handlingar. En väninna har det och näre hon hade en reaktiv psykos senast så rakade hon av sej allt hår (jmf med Britney Spears).

   Jag kan nästan sätta min vänstra fot på att jag har rätt och Heimersson har fel. Dessutom är han journalist, inte psykolog / terapeut

   Kaoskramar

  • @Andromeda

   Helt klart. Allt han säger och allt han gör. Svårt störd, sjuk i huvudet. Verkligen. Han är ett unikum i ondska och grymhet.

  • Hej hej 🙂
   Ja, inte är han frisk, inte. De som förhör honom verkar chockade och bedrövade, liksom hans advokat Lippestad som säger att Breivik är komplett galen och nu måste Lippestad ha en bisittare för att orka med. Det säger en hel del om Breivis psykiska och mentala hälsa.

   Hua!
   Kramar
   Kao

 1. Himla bra skrivet. Han har en hel del störningar av varierande slag.

  Från det ena till det andra. När man klickar på ditt namn vid din kommentar inne hos mig kommer man till en norsk blogg som heter ”Sidelinja – Lasse Tømtes nettside”! Hur kommer det sig, egentligen? Den är väl inte din?
  Kram / Rozie

  • Hej.
   Nej, det är inte min blogg 🙂 Det är en nörsk tömte som hade en hund som hette Kaos och som började på WP innan mej.

   Kram
   Kao

 2. Nu reser jag i din blogghistoria. Mycket intressant! Här finns inte ett spår av LBFS! Det verkliga är att dygnet har bara 24 timmar. Det finns så mycket intressant att läsa och det kan lätt bli prioriterat att sitta framför skärmen. Jag som har så många projekt och ideer att jag skulle behöva leva hundratals år för att slutföra en bråkdel. Men jag låter det hålla på så länge som det känns bra. Det sköter sig själv.
  Detta är fjärde perioden på nätet. HAHA! det låter som en missbrukares bekännelse. Jag gick stenhårt in för att klara mig utan den nya religionen IT. Ska jag klara det får jag flytta till en koja i en ödemark som inte finns och sätta upp skyltar med ”Stör Ej!” Fånga all min egen mat och sköta min egen sjukvård själv?. Nä! Jag kapitulerar!
  Men när fan blir gammal……….?

  • Hehehe! Jag är likadan – helt fast i IT-världen. Särskilt Youtube…
   Men so what? Jag har lärt mej massor där och inte minst av bloggvänner här. Man blir aldrig för gammal för att lära och slipa bort sina ‘¨vassa kanter’.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s