Akuten Två Gånger på 4 dagar. Inläggning. Klagomål Från Jobbet // Kao

Tycker verkligen synd om min dotter nu. Hon är bara 21 år och i  torsdags följde jag med henne till akuten efter att hon legat och stönat av smärta i nedre delen av magen i 2 dar och inget hjälpte. Hon hamnade på gyn.-akuten, fick diagnos och fick med sej 3 starka mediciner hem, varav två penicillinsorter.

Men hon blev inte bättre. Kunde inte äta och knappt dricka, så tidigt i morse (måndag) åkte vi in till akuten  igen. Värken hade förflyttat sej till mellangärdet, solar plexus. Jag tänkte direkt att det kunde vara pga de starka och många medicinerna som hon fått någon påverkan på lever och galla och det var vad doktorn också trodde.

Nu är jag hemma en kort sväng för att vila, duscha, äta och byta kläder. L  ska snart få genomgå ultraljudsundersökning och ligger på en vårdavdelning.  Jag ska snart åka tillbaks, men jag är dödstrött och sjuk själv. Vill sova men hinner inte.

På hennes jobb muttrar de ironiskt och menar att hon måste ringa dit varje dag hon är sjuk.Men hur kan man kräva det av en anställd som plågas av hemska magsmärtor och varken kan äta eller dricka och har hög feber och ligger på akuten där det inte ens finns mottagning på mobilen?   Det var likadant när hon opererade ögonen i januari och beskedet om operation kom  bara 2 veckor innan. Då förlorade hon jobbet hon just börjat på!

Det är sannerligen arbetsgivarnas marknad och sjukdom och inläggning på sjukhus är tydligen inte anledning nog att stanna hemma från jobbet. VART  ÄR VI PÅ VÄG I SVERIGE, EGENTLIGEN???

9 svar till “Akuten Två Gånger på 4 dagar. Inläggning. Klagomål Från Jobbet // Kao

  • Javisst är det. Men nu mår hpon bättre, men arbetsuppgifter har hon inte fått ännu. Så nästa lön lär väl också bli dålig…..7
   Svensk sjukvård är inte bra förrän man äntligen hamnar hos specialisten, men det kan ju ta månader. År.

   Kram
   Kao

  • Visst är det märkligt. När vi var på akuten första gången ringde de från hennes jobb och tjatade. Men hon hade redan sjukanmält sej och var inte i stånd att ringa över huvud taget. De verkade i alla fall begripa att hon var sjuk. Men det skulle inte förvåna mej om hon blir av med jobbet ändå.

   Nu är hon i alla fall frisk.

   Ciao’
   Kao

  • Hon ska ringa varje dag och sjukanmäla sej. Men när hon mådde som sämst kunde hon knappt stå upp. Ännu mindre att ringa varje dag och sjukanmäla sej. Tror det kommer hårdna allt mer på arbetsmarknaden. Sjukdom är tydligen inget skäl att vara hemma från jobbet. ”Ta din säng och gå: ungefär så.

 1. Pröva kommentera igen: Jag har inte stängt av någon kommentarsfunktion.

  Hemskt om din dotter. Jag känner med er. Nu skrev du inlägget 1a augusti, jag hoppas att din dotter kommit ur den akuta fasen.

  Arbetsgivarnas marknad: Att det är! Jag menar, hur fan kunde det gå så snett. Om det var Socialdemokratin som sålde ut sig varför sa då facket ingenting? LO har ju varit stark inom S. Och om det var Facket som sålde ut sina medlemmar, varför hörde vi ingen tydlig central kritik från S? Den som lever om hundra år kanske får reda på det.

  • Du har sån där okategoriserad, vad som nu menas med det här på bloggen. Det inte alls att kommentera!

   Nu är dottern frisk, men får de sämsta jobben, typ 6 timmar / Dag. Från måndag 8/8. Dessutom inget jobb nu förra veckan, efter friskskrivningen, och hon förlorar tusentals kronor på sin lilla skitlön. Det värsta är att vi har ett lägenhetsbyte på gång (äntligen) för vi ska flytta isär. Har väntat länge på det. Men hur ska hon kunna betala? Återigen ser hon sej om efter ett nytt jobb med en lön som går att leva på.
   ——————-
   Det är, som du skriver, sorgligt hur högervrida sossarna blivit och gärna går högerns ärenden. Att facket försvagats är i grunden sossarnas fel men Alliansen gav folket sparken över kanten med de otroligt höga avgifterna för A-kassa och dessutom fackavgifter. Hur ska en lågavlönad kunna betala både och? Klart man måste ta A-kassan först. Skippa facket och gå till val med rätt valsedel för att, om möjligt, få tillbaks ett bättre samhälle så småningom.

   Kram på’re
   Kao (Snedseglaren;)

  • ….och visst : Facket är en tandlös tiger och har så varit i många år nu. De har böjt sej. Gnistan finns inte kvar bland de ledande och dessa bör bytas ut! De är inte längre ‘folkliga’ och företräder i praktiken inte oss. De bara kostar pengar….

   Samhället slätas idag ut till något som ser ut som i ”Stålsprånget” – boken Per Wahlöö skrev innan 10-serien med Sjöwall på 60-70-talet. = att alla partier smälter ihop till ett enda stort mittenparti och inga andra har en chans i framtida val. En framtidsskildring
   av sämsta sort jämfört med Orwells 1984, men ändå har den sina poänger.

   Det finns oerhört mycket att säga om detta.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s