Tre Killar Mördar I Samförstånd. Varningssignaler Redan Innan? // Kao

Läser med förfäran hur de tre killarna i Bollnäs kunde tortera Christian till döds och sedan stycka kroppen och dra ut tänderna på offret. Det gör mej ledsen och förskräckt.Hur kunde de verka i samförstånd?   Varför satte ingen av dem stopp i ett tidigare skede?
 
Var fanns de personer i killarnas omgivning, som jag tycker borde sett att de var på väg åt helvete, redan dömda för allvarliga brott innan?
 
Var finns de personer inom socialtjänsten som borde haft koll på förloppet? Föräldrar och andra som känt att något var fel? Varför tar omgivningen bara den enklaste vägen; så förbannat upptagna med sina egna dutterier och förhållanden?
 
Vet inte om just Bollnäs är speciellt. I många småstäder blundar man för brott för att poliser, socialtjänst och befolkningen är så involverade i varandra. Känner varandra. Jag har goda vänner i småstäder som kan gå i god för att det är så här. Man bortser från misshandel, narkotikabrott  och fyllekörningar – sånt som oftast startar upp det sjuka tänkandet hos den här typen av killar. De klarar ju sej  från samhällets ögon! En dom i Tingsrätten ger ingen annan ledtråd för en bättre kurs i livet, än att det ses som ett irritationsmoment för den dömde. Oftast händer ju ingenting.
 
De flesta som mördar är personer som har en omgivning som ser gärningsmännen  som ”så trevliga”  –  och ”det trodde vi aldrig” osv. Innan brottet sker. Sen står alla där med sina tappade hakor och svär sej fria från mellanmänskligt ansvar.
R.I.P, Christian.
 
 
 
 
 
 

7 svar till “Tre Killar Mördar I Samförstånd. Varningssignaler Redan Innan? // Kao

  • @ HEMIMAMMA

   Då fick jag det bekräftat ännu en gång. Det föds många olika fårskallar i vår herres hage och tar man dem inte när det börjar gå så snett som för de här killarna, så kan det sluta var som helst. Betänk hur många tjejer som behandlas ungefär likadant i småstäder, som %-uellt räknat över befolkningen har högre frekvens av grov misshandel som aldrig rapporteras, plus mord! Jag tror inte att polisen blundar för mord, givetvis. Men man blundar för alltför mycket som kan leda till såna handlingar.

   Känner mej tryggare mitt i en storstad med alla människor och upplysta gator än i en förort / småstad med många mörka partier – och mörka själar.

   Kramar
   Kao

 1. Jag tycker att vi vuxna blundar alltför ofta när det kommer till vad ungdomar har för sig. Vi borde ha mera civilkurage till vardags. Tyvärr så behöver man inte bo i småstäder för att se hur socialtjänsten missar att göra sitt jobb. Det är många gånger man har larmat om barn i ens omgivning som far illa, men socialtjänsten väljer att inte agera…inte förrän det är för sent. Men jag håller med dig, i de små samhällen håller mna varandra om ryggen och har svårt att tro att unga människor som man alltid känt skulle kunna göra något hemskt.

  • Just det. Vi vuxna har kanske inte alltid insett att barnen, familjen och dess bästa, när vi väl skaffat dem, kanske bör vara våra livsprojekt? Klart man kan göra annat också, men jag tror du förstår. Man behöver inte vara så uppe i sina bråk med karln /frun så man glömmer barnens väl och ve. När man ser andra som har det dåligt, man larmar och inget händer. Vad gör man? Man kan, om man har civilkurage och mod, gå och knacka på dörren till nämnda personer. Är man lite snabb i skallen både ser och hör man hur läget är då. Visst. Man kan få dörren i ansiktet, men då har man i.a.f gjort NÅGONTING. Sen kan man ju varna vidare. // I större samhällen finns det många fler poliser, många fler soc och många fler som INTE är insyltade i varandra, som jag skrev i inlägget. På det sättet är större samhällen bättre, då man har fler att vända sej till och fler som förhoppningsvis engagerar sej.// Det var inte så svårt för mej och andra klassföräldrar att se vilka barn och föräldrar som var i riskzonen – även om ensamstående mammor (som jag själv) ALLTID blir sedda med misstänksamma ögon och aldrig blir bjuda på någonting, där inte barn finns som ett naturligt inslag….

   Ha en fin söndag
   Kao

  • Du har rätt. Självklart kan det hända överallt. Men som du också skriver, man håller varandra om ryggen i små samhällen vilket gör att det får gå för långt innan det uppmärksammas, tas på allvar.

   Socialtjänsten verkar över lag väldigt fega, precis som jag tycker folk i gemene man är här i Sverige. Den förra vill väl bara hem från jobbet så fort som möjligt, få sin lön och springa på otal sammanträden och korta vidareutbildningar som inte ger något. Det fattas något viktigt i hela utbildningen och en vilja att se bakom konventionerna.

   De andra, vanliga svenskar, har i allmänhet inte något vidare civilkurage och springer iväg så fort något händer – eller blundar. Men de har åsikter om allt. Många står runt och pekar när någon modig person tar hand om en skadad (tänker på det jag såg från en annan perrong på t-banan: ingen hjälpte tjejen som tog sej an en utslagen man, men åsikter om vad HON skulle göra det hade de). Själv har jag råkat illa ut utan att någon lyfte ett finger för att hjälpa mej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s