Varför Struntar Man I Våra Ungdomar? // Kao

(Tillägg längst ner från idag, 7/10-11)

 Så länge jag kan minnas har det varit bostadsbrist i landets storstäder. Kanske främst i universitetsstäderna. Eftersom inte ungdomar anses lönsamma kastar man uppenbarligen in dem i kategorin ”TÄRANDE”, där också våra pensionärer och sjuka har placerats. (= de tillför ju inte stat och kommun eller det privata näringslivet något och konsumerar ytterst lite, till skillnad från de NÄRANDE som arbetar och betalar skatt….) Det är ju arbetslinjen som gäller…och det gäller att ha valt rätt föräldrar som kan stötta ekonomiskt under utbildningen och sen köpa en bostadsrätt…
 
Inte ens de som jobbar heltid inom vård och omsorg får ut mer än att lönen räcker precis,  varje månad. Är så trött på politikernas  förljugenhet och totala nonchalans för de som har det sämst. Att man tar från de rika och ger till de fattiga är därför ingen nyhet.
 
Eller som Mats Odell (KD) sa: ”Jag och min fru har köpt varsin lägenhet till våra barn. Det borde alla föräldrar göra”. Ett sånt uttalande är ett slag i ansiktet på de lågavlönade och visar tydligt och klart att politiker lever  så långt från vanligt folks levnadsvillkor och vardag och varken kan eller vill förstå detta. Verkligheten är väl för jobbig  för de styrande att ta in.  Rent av irriterande.

Ungdomarna är vår  framtid och det är inte värdigt att behöva vara mambo uppåt 25- 30-årsåldern. Eller ännu längre. Varken för föräldrar eller vuxna barn.  
 
Man kan sätta in bostadsbaracker i mängder här och där i förorterna, med små billiga och funktionella lägenheter. Även på andra platser i städerna där bostadsbristen är stor. Om bara viljan fanns hos stat och kommun. (Har en väninna som bor i en bostadsbarack, som tillhör hennes arbetsplats. Hon stortrivs och det är en hur fin lägenhet som helst: En pytteliten tvåa på ca 45 kvm.)Såg i AB härom dagen ett nybyggt hus, byggt av containrar! Jättefint!  Containrar som bara stod och tog plats på en avstjälpningsplats.
 
Alla behöver heller inte bo mitt inne i städerna. Det finns massor med förorter där man kan klämma in bostadsbaracker och bygga billiga hyresrätter. Varför inte i Danderyd, Täby och Djursholm och såna förorter?  (Svaret är enkelt: Där bor de rika och de vill inte ha ”sånt” i sin närmiljö. Dessutom kan det ju skymma sikten från deras glassiga vardagsrumsfönster.)
 
Det är inte bara ungdomar och studenter som söker lägenhet – det gällere även alla de som inte tjänar tillräckligt för att kunna köpa en bostadsrätt. Samt alla de övriga HEMLÖSA.
 
TILLÄGG IDAG: Nu har vallöftena kommit från både höger och vänster att bygga många fler billiga hyreslägenheter. Det är ju väldigt bra. Men sen får vi se om det verkligen blir av. Eller om det bara är vanligt politikersnack för att samla sympatier. Politikerna måste förstå att en bostad är grundläggande i livet. Att man måste SLUTA SÄLJA UT ALLMÄNNYTTAN och i stället bygga nya hyresrätter. Många och billiga.

5 svar till “Varför Struntar Man I Våra Ungdomar? // Kao

 1. Vi får se som sagt,vad som händer.
  Dom kan väl få ett bidrag a 7000 i mån så dom kan hitta nåt skyffe
  att slagga på och kunna köpa lite mat oxå osv.
  Det är ju vad juholt fått i badrag av oss skattebetalare,så varför inte
  våra ungdomar???

  Kram Kao/Pluppisen

  • Hej Pluppis.
   Vet inte vilka förutom Juholt som ligger bakom det totala nedmonterandet av (S) på detta ruttna, djävulska sätt. Att man sätter in såna som Juholt ö.h.t. Jag var förnbannad redan från början, gällande honom. Man börjar tro det finns svartfötter bland sossarna.
   Lägenheterna borde börjats bygga för 40 år sen, fast bättre sent än aldrig. Men vi får väl se om det bara är luft eller om det verkligen kommer ske.

   Kramar
   Kao

  • De skulle nog bli väldigt glada om de fick 7000kr/månad. Men Juholt fick väl det dubbla, när han fuskade till sej sina bidrag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s