Tjafset om Juholt – Vad Får Vi Veta? Sant Eller Falskt? Politiskt Rävspel? // Kao

Nu har det framkommit från Riksdagskansliet att BLANKETTEN som Juholt (och alla andra politiker i regering och riksdag) fyller  i angående bidrag, inte alls är formulerad så som man  påstår i debatten. Det står enbart: ”Hur mycket har du i hyra?”  Därefter kommer ett understreck där de ska fylla i  sin hyra. Det står ingenting om sambos eller ‘kulbos’ där (se AB ledare idag).
 
Att det pågår en inre maktkamp inom  Socialdemokratin förstår väl de flesta som är läskunniga och kan tänka själva. Det är inget nytt. Man vill ha bort Juholt, som är alldeles för IMPULSIV, enligt min mening. Det är säkert rätt. Men inte pga hyran. Det är bara en förevändning. Han uttalar sej dock för mycket om saker som han själv tycker, inte vad som finns förankrat i partiet innan han öppnar truten.
 
Hans snurriga vändningar angående bl.a  Libyen, pensionerna, skuggbudgeten (där partiets åsikter inte alls var förankrade) och nu senast Reepalus (Malmö) utspel i invandrarfrågan om kriminalitet har blivit för mycket för många tunga s-politiker.
 
Att Juholt skulle bli partiledare fanns alls inte med på kartan från början. Han gled in på ett bananskal. Själv blev jag  förvånad när han dök upp och jag blev INTE imponerad. (Det bloggade jag också om då.)
 
Men det verkar som att partiet inifrån håller på att sänka sej själva i graven på grund av alla stridigheter. Vilken politik vill de egntligen föra, frågar man sej.
 
Det är synd att Margot Wallström inte ville ha partiledarposten. Hon skulle varit perfekt. Eller Östros eller någon annan av de tunga erfarna. Jag är inte sosse, men det plågar mej ändå att se hur partiet går i botten. Och media hjälper ju till så gott de kan…ofta utan att ha tillräckligt på fötterna’- och det är inte första gången, och gärna mot socialdemokratin. Även i deras egen röst till medborgarna: Aftonbladet. Granskning är en sak – förtal (som det blir utan all info och den sedan   visar sej vara osann) är en annan.
 
Hur vore det om man drog sej till minnes vad som hände när Alliansen tillträdde? Hur många lik det fanns i de olika garderoberna då. Dessutom tror jag det finns minst lika många kvar där, om man intresserade sej för att även kolla dem – bara som en jämförelse.
 
Men faktum kvarstår: Vi måste ha politiker vi kan lita på, som inte är så förbannat oärliga, snikna  och giriga. Vilket parti de än representerar. Men det är tydligen så att MAKTEN BERUSAR så till den milda grad att man inbillar sej att man har rättigheter utöver  medborgarnas. Att man har egna lagar.  Om det nu är så behöver man inte fråga sej varifrån POLITIKERFÖRAKT kommer.
 
Det är livsfarligt för demokratin om vi inte kan lita på våra folkvalda.

10 svar till “Tjafset om Juholt – Vad Får Vi Veta? Sant Eller Falskt? Politiskt Rävspel? // Kao

 1. Man väljer sina fiender och man väljer sina vänner. Juholt är på min sida. Läs mitt inlägg för en nyansering av saken.

  • Det är inte bra att inte rösta. Bättre att rösta blankt. Annars kommer din röst till det vinnande partiet och det kanske du inte alls vill. Problemet med politikerna är inte just deras höga månadslöner (som är som vissapersoners årslöner). Det är alla deras FÖRMÅNER förutom lönen är min åsikt efter jag har läst och funderat. Samt att de framstår som GIRIGA. Detta skapar politikerförakt, och politikerföraktet i sej är i ett längre perspektiv farligt för demokratin.

   Vi får inte låta oss dras med i ‘medie-drevet’, eftersom tidningarna bara är ute efter att sälja lösnummer numera. Tänk bara hur många ‘lik i garderoben’ alliansen hade i början. Många fick sluta, när de höll på att bilda regering. Jag tror inte att det är bättre nu.

   Till exempel så talar ingen om vad som är ÄNNU värre : utrikesministern Carl Bildt och hans affärer med Lundin Oil, som är orsaken till ett folkmord och stora folkförflyttningar i Afrika. Särskilt i Sudan. Det är en fruktansvärd katastrof. Han satt i styrelsen och är mycket medveten om vad som skedde, men han har en förmåga att glida undan på ett otäckt sätt. Han snackar som enb totalt känslokall människa. Varför slår man inte upp DEN SAKEN lika stort? Han har ”blod och olja på sina händer”.

   Vad är ett hyreskvitto (som dessutom visade sej inte vara fel rent juridiskt) mot ett folkmord?) Fundera på det.

   Önskar dej en fin helg
   Kao

 2. Hej ! Det bästa är.Att lägga en blank röst.Ja som sjuk pensionär.Så blir man helt bedrövad.Sen läsa allt som står.Jag brukar koppla bort eländet.Vissa dagar.Sen foto sidan.Ja tänkte ha till min yngsta barn.Om syndromet hon lever med.Hadde jag tänk ha på den här blogg sidan.Men två bloggar blir för mycket tid.Ha det nu så gott kram pianick

  • Bra att du i så fall röstar blankt, men ännu är det tid kvar för dem att ändra sej. Det kan hända en hel del på 2½ år. Både till det bättre och till det sämre. Sverige har dock en av världens starkaste ekonomier. Mycket tack vare att vi inte har euro.
   ——————-
   Är sjukdomen något som går i arv enbart på mammans sida?
   ——————
   Nej, jag skulle inte heller ha tid och lust med 2 bloggar.

   Kram
   Kao

  • Nej, inte direkt. Men jag har ständig värk och artros påde här och där. Opererad många gånger för att lätta på trycket. Senast var det en ny knäskål i mars i år, men det är jättebra nu. Planera dagen? Ja, jag har väldigt lång startsträcka och kan inte hoppa upp ur sängen direkt och fixa mej och gå ut en timme senare. Måste få igång kroppen och lufsar omkring ett par timmar i sovkläder först. Är det kallt ute blir det värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s