Äntligen! Nu Blir Det Snart Resa Av – 48 Dagar Kvar…// Kao

 
 
 
 
 
 
Buhddistmunk från Kandy, Sri Lanka. Kandy är den gamla huvudstaden uppe i bergen. Den nuvarande heter Colombo och ligger på västkusten.
 
 
 
 
Bro uppe i bergen på väg till Kandy. 
 
 
 
 
 
 
Stranden i Wadduwa
 
 
 
 
 
Guesthouse i Unawatuuna
 
 
 
 
 
Det blir tredje gången jag åker det och resan går fjärde december. Första gången var jag där med en vän 1981. Reste runt hela landet i tre veckor, samt Indien. Då var jag ute i nästan tre månader sammanlagt. Andra gången hade jag med mej min dotter. Det var för ca 5 år sen. Resan  dit tar ca 10-11 timmar.
 
Direkt när jag kommer till flygplatsen köper jag en resa även till Maldiverna, som ligger ca 1½ timmes flygtur rakt västerut. Åker dit när jag kopplat av några dagar på Sri Lanka, och blivit av med jetlagen. Ska åka själv, det har många fördelar och man träffar mer roligt folk då.
 
Känner att jag verkligen är förtjänt av den här resan eftersom jag varit sjuk hela sommaren och inte varit utanför stan. Dessutom fyller jag väldigt jämna år när jag är där. På luciadagen 😀
 
Så nu är det bara nedräkningen kvar och det nya passet har jag hämtat. Betalt har jag gjort 🙂
 
(Nu är det enbart min dåliga mage som skulle kunna sätta käppar i hjulet. Har varit jättesjuk över 2 månader och ingen doktor vet vad det är… Men i december lämnar jag ändå detta land ett par  veckor. Ingen har ju ändå lust att göra en ordentlig undersökning och dö kan man göra var som helst. I så fall.)
 
Maldiverna. En dhoni-båt. (Foto: Bing)
 
 

14 svar till “Äntligen! Nu Blir Det Snart Resa Av – 48 Dagar Kvar…// Kao

  • Åh! Tack, det blir den säkert. Har ju varit där ett par gånger tidigare så jag kan landet och folket rätt bra. Maldiverna blir däremot premiär.

   Kaoskram

 1. Åh, vad underbart! Du är så värd att komma iväg ut i stora världen och bara rå om dig själv. Vad jag avundas alla människor som vågar ge sig iväg på resor ensamma. Jag har passerat 40 men har ännu inte vågat. Jag önskar dig en lycklig resa och är så klart lite avvis…men förhoppningsvis kommer vi också iväg kring december…

  • Jag känner också att jag är värd det. Har inte petat på de där pengarna på ett par år och nu är det dags för den stora fördelsedagsresan 🙂 // Om man åker charter är risken stor att man bara träffar de som bor på hotellet och sen fraktas runt som en kossa bland andra kossor till olika utflyktsmål. Dessutom blir det väldigt dyrt att resa så. Det skulle jag inte ha råd med. Det har knappt hänt att jag råkat ut för otrevliga människor på mina resor. Men om man är full eller går ensam på mörka platser är det klart att man blir ett lätt offer. Men det kan man ju bli här i Sverige också. // Tack för lyckönskningarna.

 2. Åh, vad härligt, blir avis. Här ligger jag på sjukan och längtar hem.

  BS Det pågår ständigt ett elakt spel i politiken och visst luras vi att tro det ena eller det andra. Tycker det känns tungt speciellt som Alliansen vunnit nu 2 val i rad, hur ska S kunna jobba ikapp om det dyker upp en massa skelett ????? Det skulle vara enklare om man ägnade sig åt att se de politiska värdena istället för att nagelfara partiledaren.
  Orkar inte dra mera nu, har fått en ny port à Cath idag, känner mig lite groggy.

  Kramar

  • Är du på sjukan? Det visste jag inte. Har varit dålig på att gå in till folk. Önskar dej snar bättring och att den nya porta cath-en fungerar som den ska. Men de brukar tyvärr ‘slamma igen’ efter en tid.
   ————–
   Tror visst de har en chans, om de slutar tjafsa så mycket inbördes. Juholt borde skaffa sej en rådgivare som håller honom på mattan lite. Då ska det nog gå bra. //Skelett i garderoben? Vad är väl Juholttjafset jämfört med Carl Bildts Lundin Oil-affärer? Bland annat.

   Krya-på-dej-kramar

 3. – Det låter något det, att få byta ut höstskruden mot sommarstassen så här års. Gjorde ju samma för ett år sen i december så jag vet känslan. Det första märkliga var att det tog en två, tre dagar innan hösten gick ut kroppen; kroppsminnet är något efterhängande. Lycka till på alla sätt. Jag har förresten lytt ditt råd och publicerar samma artikel i wp som metrobloggen. Får se om det båtar till något. Hej i gryningen.

  • Hejhej.
   Var var du i december? Då var jag på Kuba. Havanna och södra landet.
   Javisst är det skönt att få åka iväg när hösten varit som värst och kroppen värker mer och mer av den alltmer tilltagande kylan.

   Kommer nog söka något litet i södra/sydöstra Spanien hädanefter på vintrarna, om det inte blir för dyrt med euron. Kanske går det på ett ut ekonomiskt, men är kallare här i Europa. Men så fort man kollar hus att hyra där nere är det alltid superlyxutrustade hus. Jag vill bara hyra ett litet kyffe med balkong/altan, dusch, kök på ca 50 kvm.

   Bra att du har bänkat den även här. Ska genast kolla. Jag kommer nog gå in på din WP-blogg fortsättningsvis.

   Ha det bäst.
   Kao

   • Då för tiden, december för ett år sedan, var jag i Chile. Jag förstår att du plågor som jag aldrig varit i närheten av över en längre tid. Jag önskar dig det bästa. Vad är det för ont du har?

   • Efter en olycka på arbetsplatsen, då jag fick flera skador, samt ett större antal snedbelastningar och operationer drabbades jag av Fibromyalgi och är förtidspensionerad. Sjukdomen är kronisk. Dessutom råkade jag ut för en neurologisk skada 2005. Så med bl.a det i bagaget ska jag ge mej iväg och hoppas lasta av mej eländesvärken åtminstone för ett par veckor. Men HU så dyrt det är både att flyga de 40 minuterna över till Maldiverna, för att inte tala om att BO där. Så det lär bli max 3 nätter på öarna. Men Sri Lanka är underbart och billigt. // Chile låter väldigt fint. Har endast varit i Venezuela, som är underbart.

  • Jag har rest ensam väldigt mycket, men mest med min dotter. Men hon ska jobba. Härom vintern var jag ensam i Thailand, Kambodja och Laos. Men ser man vilsen och rädd ut kan man råka illa ut var som helst i världen. Även här hemma. Man ska heller inte ha för mycket packning. Men att åka charter ensam skulle jag inte göra. Då blir man verkligen utanför. Däremot kan det hända att jag köper en flygstol och första natten på hotell med t.ex Apollo, Ving eller Fritidsresor om jag bara ska vara ute ett par veckor.
   ———————————–
   Jag ska läsa mer om ärftligheten gällande din sjukdom.
   Kram på’re 🙂

  • Hej. Nu har jag läst. Fattar verkligen du har det besvärligt. Skönt du har en positiv läggning och även kan njuta av livet. // Kram. Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s