Syriens al-Assad Varnar Arabförbundet // Kao

Den stenhårde diktatorn i Syrien vill inte alls lyssna på Arabförbundet. Under ett möte nyligen varnade han dem från att ‘lägga sej i Syriens angelägenheter’. Vad Arabförbundet ville var att han skulle lätta på trycket i Syrien, annars kanske en intervention är nära förestående. 

Arabförbundet vill att alla länderna i regionen måste underlätta för folken att  göra sina röster hörda och få till förändringar nu, efter det som hänt i Tunisien, Egypten och Libyen. Att alla bör samarbeta för en ‘ny arabisk vår’.

Men al-Assad väljer att gå på den hårda linjen, som käringen mot strömmen. Han vet minsann vad som är bäst för HANS land och HANS folk  –  som om han ägde dem alla. Han ställde också frågan i Arabförbundet om de vill ha ETT eller TIO nya Afghanistan. En ren varning, alltså. Han utmanar alla. Det låter som om han hellre skulle ta  med sej ett helt folk i döden än att ge efter för trycket.

3000 personer har mördats  i landet för att de vill ha demokrati och frihet, kasta av sej diktators-oket. För att de vill ha det vi själva ser som självklarheter, men som verkligen inte är det.

al-Assad – the bad guy of The Middle East. En LIVRÄDD man.

Läs mer i länken nedan.

http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=159635168

15 svar till “Syriens al-Assad Varnar Arabförbundet // Kao

 1. jag såg en dokumentär om honom i dokument utifrån igår. Såg du den? Den handlade om vem han är och hur han kom till makten… Visste du att han är läkare??

  Det var ganska magstarkt att höra honom berätta om hur det ledaren gör skadar alla…

  Hemikram

  • Jo, jag vet. Men nu u beter han sej knappat som läkare. Ungefär som doktorn som äger vår ochen annan Vårdcentral…..det spelar ingen roll vad man är om man BERUSAS AV MAKTEN!!
   Visst blir man fundersam…..han måste vara livrädd! Endast såna maktberusade personer reagerar så.

   Kaoskram

  • al-Assad är ett svin. En riktig superdiktator. Han har nu sett sina kolleger falla i länderna runt omkring och är väl livrädd nu för egen del – och rädda människor fattar fel beslut. Ofta farliga sådana.

   Hoppas du sover gott också.

  • Hoppas också din dag varit bra, trots ilska och tårar. Jag fattar ju varför. Jo, jag är så gott som frisk och tänker hålla mej frisk tills jag åker iväg. 1 månad kvar….
   Min dag har varit bra eftersom jag hämtade min nya cykel och testade den. Min gamla har jag ju slarvat bort. Glömde var jag ställde den en dag då det började ösregna och jag parkerade den (nånstans) och tog bussen hem. Har letat som en galning, men inte hittat den. Cykeln är mina ”förlängda ben”. Får inte ont i höfterna när jag cyklar, men däremot när jag går.

   Ha en fin kväll och morgondag.
   Kram på’re
   Kao

   • Vill med cykla.Köpte en ny sjösala,cykel i våras.Men vissa dagar går det inte.Med eds kropp.Men som du skrev.Lättare cykla vissa dagar.När smärtan sitter så.Nu ska jag sörpla klart kaffet.Vakna till,en hemsk natt.Men men så rengnar det här,i söder 😦 Ja dags du börjar räkna ner nu 🙂 Håller dig riktigt pigg,hoppas med den kom till rätta.Ha en bra torsdag kram pianick Ps vet du någe mer ställe med massa bloggar ? Så kul titta runt när man har värk,inte kan sova.Sen vet man ju inte,hur vissa tar det,om man skriver dit en kommentar.

   • Jag köpte en Sjösalacykel, just !!! Kul 🙂 Den är ju fantastisk. Rullar nästan av sej själv, ju. Bra om du kan cyykla om det är läge.
    ——————–
    Här är klart och kallt. Inget regn.
    ——————-
    Om du scrollar ner en liten liten bit och tittar på vänster sida på min blogg så får du se en lista på de jag mest besöker. Föreslår följande:
    HEMIMAMMA, PLUPPA, ROZIE, PORTOLANSEGLAREN, beroende på vad du vill läsa om.

    Sen har de ju själva sina ”favoritlistor” där du kan gå vidare och leta efter bloggkompisar. Skriver du till nån av dessa (särskilt de första tre) kommer du garanterat få svar på din egen blogg. Sen sprider det sej som löv i vinden.

    Kram
    Kao

 2. – Att leva så i det förgångna, att inte fatta att människor vill uttrycka sig. Hela västvärlden är ju bevis för att demokratier inte förmår störta makthavarna hur korrupta de än är. Det är maskineriet som spinner myterna som är den verkliga makten, inte tidningar och böcker och Internet. Tyranner som Assad kommer som ur Tusen och en natt.

  • Han och övriga långsittare lever i någon slags myt om sej själva. Som de tycks tro på själva. Se bara på Khadaffi: som 27-åring när han störtade kung Idris, hade han säkert bra ideer. Men ju längre han satt desto mer inskränkt blev han och desto mer ville han ‘strypa’ de som satte sej upp emot honom. Al-Assad är inte bättre han.

   Tror att även en demokratisk ledare skulle bli lika främmande för sin omgivning om han satt i 40 år. Det räcker med att se på Reinfeldt & Co. Inte många år har de suttit ännu. Men ändå ack så långt från vanliga medborgares verklighet. Samma med Castro. Jag har ju varit på Kuba och sett hur rädda folk är för angiveri.

  • @ PORTOLANSEGLAREN
   …………förutom maktfullkomligheten är det RÄDSLA som styr dem. Rädslan att förlora allt gör att de bygger in sej själva i en hord av säkerhetsåtgärder där de själva sitter på toppen av en pyramid. Ja, du vet ju. Stränga lagar för folket, ständig terror mot dem så de inte organiserar sej. ”Mer än 3 personer i grupp utgör en fara för makten”.
   På Kuba t.ex såg man aldrig folk i grupp – grupperna var utspridda på något slags icke konversationsbart avstånd. Om du fattar vad jag menar. I Egypten har jag sett samma ‘fenomen’.

   • – Englands städer är genom-mängda av kontrollerande ögon. Om en samling antar proportioner skickas polis till platsen. USA är det land som har störst andel av sin befolkning bakom galler. Det är bristen på smidighet i övervakandet som i första hand skiljer öst från väst. Det tror jag. Vi och dom.

   • @ PORTOLANSEGLAREN Visst. Det paranoida England har tappat kontrollen. Det har väl alla länder som likt boken 1984 måste kontrollera vartenda steg medborgarna tar. Men inte hjälper det mot den underliggande vrede och frustation som gror, särskilt bland de utfattiga i landet. Och alldeles speciellt bland de unga.

    Smidighet i övervakandet? OK. Kanske det. Kan fatta att det kan behövas i t.ex t-banan här. Men vad hade du själv tänkt för 20 år sedan om du vetat hur övervakade vi är idag? Vi får inte glömma den tvingande FRA-lagen, vars befogenheter gått helt överstyr. I de länder vi talar om från början innebär ju övervakningen också att polisen kommer vid minsta antydan till gruppbildningar utomhus. Har du varit i något av dessa länder så vet du ju hur folk beter sej, för att inte gruppera sej men ändå kan tala. Att, som i t.ex Kuba dansar folk till hög volym på gatorna. Det verkar tillåtet. Då kan man ju alltid skrika till varandra om man inte är rädd för en av alla angivarna, eller dansa ihop.

    Kao

 3. Det är så man nästan kan ”bli mörkrädd” när man ser hur en enda människa kan styra och ställa på egen hand och där hans sinne är så fördunklat av maktkänsla och ondska, så han kan förtrycka ett helt folk utan att känna någon slags betänklighet över sitt agerande.

  Kram / Rozie

  • @ ROZIE Där fick du till en mening jag skulle velat formulera själv. Allt i ett. Visst är det så och det kan inte vara lätt att bo i ett land, där man är ägd av makthavaren och där frler än 3 vuxna personer som samtalar i en grupp räknas som konspiratorisk.

   Ondska och iskallt tänkande verkar komma i takt med makten i sej självt. Hua.

   Kramar
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s