UPPROP: Protestera Mot Användningen AV Klusterbomber (länk till den globala protestlistan) // Kao

(Bild, Bing: Reuterswärds staty ”Non violence” utanför FN-skrapan. Den finns även på Sergels Torg i Stockholm och i andra länder.

Organisationen AVAAZ.org har lagt upp en protestlista som du kommer rätt in på om du klickar på länken nederst. Skriv på FÖR FREDEN

En klusterbomb sliter människor i stycken, värre än granater. Små barn hittar dem och leker med dem…….och dör en plågsam död, om de inte dör direkt. Vuxna. Efter en omröstning i FN nyligen stod det klart att SVERIGE var ett av de länder som INTE röstade mot dessa lömska djävulsvapen. Det var väl Carl Bildt som var ute och gjorde negativ reklam för vårt land igen, kan jag tänka mej….man skäms över att vara svensk ibland. Men man kan göra något: skriva på listan. Ju fler  som skriver på desto mer kan vi påverka.

I USA finns en till lista, ställd till kongressen. Den hittar du i förra inlägget en bit ner om du klickar på länken som gäller DEN. Egentligen borde det finnas en lista mot alla typet av krig , men det sätter väl den mäktiga vapenlobbyn stopp för på sitt eget lilla sätt. Särskilt märktiga är de i USA och det är ju inget nytt.

Sverige borde inte sälja vapen alls och Bofors är en skam för Sverige. Vi exporterar massor och de hamnar i fel händer allt som oftast. De som vill ha vapnen använder ett ‘legalt land’ som transitland. Enkelt. På så vis kan man hitta boforsvapen hos både militärdiktaturer och milisgrupper som hotar och dödar sina egna eller invånare i andra länder. Hos legoknektar världen över dräller det av svenska vapen.

Egenetligen är ju alla vapen i alla händer just FEL HÄNDER.

Listan mot klusterbomber har du i länken nedan. Sänd detta budskap vidare så att så många som möjligt skriver på. Målet är 750.000 namn och snart har man 600.000. Det tickar på och det är jättebra. Världen tackar dej.

https://secure.avaaz.org/en/cluster_bombs_ii_b/?fpla

5 svar till “UPPROP: Protestera Mot Användningen AV Klusterbomber (länk till den globala protestlistan) // Kao

  • @ HEMIMAMMA:
   Vad jag är knäpp! Det där hade jag läst innan jag svarade dej här ovan. Är medlem ju medlem i Svenska Freds, så jag får alla såna nyheter bl.a därifrån. Hade dessutom skrivit på för mej och L på listan. Men det är bra att budskapet sprids.

   Många yngre är ju födda med internet, så de inser kanske inte faran att det blir inskränkningar – och här jobbar vi för att folk som HAR dessa inskränkningar ska få ett fritt internet.

   Man kan ju undra hur det här kommer sluta.
   Kram
   Kao

  • aANICK:
   Hopplöst läge. Låter som samma jag hade i spmras – hela sommaren. Lunginflammation, det har ju du också. Tar tid innan hostan är borta. Nu är JAG frisk och hoppas du också blir det snart.

   Kaoskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s