Hur Kan Man Släppa En Sån Här Person Ur Häktet? (Länk )// Kao

Det är otroligt hur mesiga åklagare kan vara ibland. En 37-årig man, dömd 40 (!!!) gånger för diverse våldsbrott, släpps ur häkte och går direkt ut och mördar en annan man. (Se länken nederst)

Med en sån våldskriminalitet kan man misstänka att han har starka empatistörningar, apropå det jag skrev om i inlägget nedan. Såna personer har en otrolig förmåga att manipulera sin omgivning – varken åklagare eller ens psykologer under terapi med såna klienter, går fria från påverkan…

http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=16020391603916

8 svar till “Hur Kan Man Släppa En Sån Här Person Ur Häktet? (Länk )// Kao

  • Inte något vettigt. Alheim menar dock att det var en grov felbedömning att släppa honom ur häktet. Även om åklagare (liksom poliser och läkare) utåt aldrig visar oenighet. Men Sven Alheim är ju pensionerad. Han har väl varit Riksåklagare, om jag inte tar fel. Även GW och Jerzy Sanecki (kriminologer jag haft som föreläsare) håller med Alheim. Men du vet hur det är med psykopater: de kan manipulera, ljuga och grundlura nästan vem som helst och säkert är det något sådant som ligger till grund för frisläppandet. Plus en slipad advokat…Vi får väl se.

   Kaoskram

 1. – I vår trapp har vi en mycket obehaglig granne. Han har jagat en kvinna på flykten i huset; hon vågade inte bo kvar. Det är så ytterligt svårt att driva bort en sådan person som alltid ser till att hålla sig precis under gränsen för vad man får göra, lagligt. Det är snudd att vi flyttat direkt, men vi har fått det dithän med värden att primaten vet att om vi känner oss tvingade att flytta måste han flytta också, så nu är han nästan tam. Vi kommer naturligtvis att flytta framöver, för vem står ut i längden med ett latent hot.

  -Min poäng är att gränsen för när man kan interventera lagligt är ytterst svår att dra utan att man hamnar i tyranni.

  • Fy så obehagligt! Men det är så psykopater oftast arbetar. Hade han inte legat precis vid gränsen hade han antagligen inte varit en psykopat. Sen har ju de vanligaste psykopaterna antingen antisocial personlighetsstörning eller narcissistisk sådan, med tilläggsdiagnosen empatilöshet (eller i dagligt tal kallat psykopati). Just ‘psykopat’ i sej är ensamt ingen diagnos.

   Ytterligare ett par störningar kan också ha kraftiga empatistörningar (men inte nödvändigtvis). Vilka det är tänker jag inte dra här, av hänsyn till dem på bloggen som har dessa diagnoser (eller har barn som har det).

   Den antisociala är oftast den kriminella psykopaten. Den narcissistiska kan vara din hopplösa chef…båda kan bli mycket farliga för andras hälsa. En psykopat har tyvärr väldigt gott minne för oförrätter – eller inbillade sådana, skyller alltid ifrån sej och kan ruva i evigheter på hämnd. Bara rätt tillfälle dyker upp.

   Efter mina 1½ år med den sistnämnda sorten och 3-årig utbildning i ämnet känner jag att jag vet vad det är för typer. Jag säger ”typer” trots att de inte har skaffat sej störningen frivilligt. Men ingen går skadefri ur en konfrontation med en psykopat.

   Hoppas verkligen ni kommer tillrätta med problemet. För den där dåren har INTE glömt. För precis som du skriver är det ett LATENT HOT. Jo, jag tycker man måste dra kraftiga gränser för den här typen av folk, eftersom de förstör livet för andra, helt oskyldiga människor. Man kan inte sätta dem i fängelse utan bevis för brott, men polisen kan näst intill PUNKTMARKERA dem.

   Kao

 2. Vad ger du mig för denna då: ”Det var en i många bemärkelser egendomlig rättegång som hölls i Huddinge tingsrätt i december 2006.
  På uppropslistan i domstolen hette den misstänkta bedragerskan ”Hemlig Hemlig” och rättegången hölls bakom stängda dörrar.
  Orsaken var att Ingela Jansson lyckats förmå Skatteverket att ge henne skyddade personuppgifter, något hon utnyttjat till att begå många av sina bedrägerier.
  ”Hon lurade mig”
  Drygt ett år senare sitter kammaråklagare Jakob Holmberg på sitt tjänsterum och suckar djupt.
  – Hon lyckades lura även mig. Jag har gjort en grov felbedömning, säger han.
  I slutet av rättegången, sedan domstolen kommit fram till att kvinnan var skyldig till att ha begått en lång rad bedrägerier, gjordes en rättspsykiatrisk undersökning.
  När den var klar lyckades Ingela Jansson förmå domstolen att släppa henne.
  – Jag borde ha överklagat detta domstolsbeslut. Men även jag blev väl på något sätt duperad, säger Holmberg.
  Ingela Jansson gick upp i rök och rättegången slutfördes utan henne. Hon dömdes till två år och sex månaders fängelse. Men det är inte tillåtet att genomföra rättegångar utan att den åtalade är närvarande och därför har Svea hovrätt rivit upp domen.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2132126.ab

  Det är givetvis en psykopat!
  http://www.psykopati.se

  Kram!
  /Skvitt

   • Har kontaktat BING för att försöka få tillbaks mina texter från Aftonbladet, där de troligen låg. Men de kan inte hjälpa mej. Tyvärr är de borta, men jag kan skriva igen, kanske.

    S-O, som ENDAST skrev om psykopater på sin AB-blogg, har en svägerska som är psykopat. Hon har duperat hans bror (och myndigheterna i staden) så till den milda grad att brodern inte har varit utanför huset på flera år, har magrat och får inte prata med sin släkt… Det har varit ett JÄKLA bråk på den bloggen för många år sen. Har träffat S-O personligen (och hans syster, fru och svåger och barn/barnbarn). Så jag har fått mej hela den sorgliga historien till livs. Naturligtvis är det pengar det handlar om. Nu försöker denna kvinna utblotta S-O genom att tvinga honom sälja halva firman, som är broderns. Samt ett par hästar. Vet inte hur det går
    just nu.

    Kao

  • Jag minns det där mycket väl. Hon är en slipad psykopat, den kvinnan. Hur hon lyckades manipulera dem så totalt är nästan en gåta. Kan de inte läsa innantill? Har de fått tag i henne nu? Jag har inte hört något om det, i alla fall.

   Hon sitter kanske på en Karibisk ö med en gammal rik gubbe hon också har duperat och lever livets glada dagar?

   Ska läsa länken ändå. Minns hennes ansikte mycket väl. Kanske inte särskilt vacker, men slipad. Ja. Det sägs att ca 3-4 % av de psykopater man känner till är just kvinnor.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s