USAs Omättliga Behov Av Hämnd // Kao

USA med dödsstraff i många delstater, är som ett mentalt U-land. REVENGE är ett hedersord där. Knappast här i Sverige.

Att t.ex anhöriga till ett mordoffer genom en glasruta kan få sitta på första parkett och titta när mördaren dör under en giftinjektion, sanktionerad av delstatens snurriga lagar, är ju helt perverst! Ingen ska inbilla mej att sorgen efter den mördade skulle bli mindre för det. Dessutom har anhöriga alldeles för mycket att säga till om även vid rättegångar.

Sånt anstår inte en riktig rättsstat med sann rättssäkerhet.

Hur kan detta land, självutnämnda Världspoliser som bombat sönder flest länder och människor sen vietnamkriget och även innan dess, få ha så stor makt över andra länders ekonomi och annat?

Ofattbart att vi övriga länder accepterar det. Även här i Sverige har vi ju gott om USA-slickare som nickar ja och amen till allt USA gör och säger och beordrar. Kan särskilt nämna Carl Bildt. Även när det gäller USAs lillebror Israel ser han inte skogen för alla träd. En sån som Bildt kan inte ha höga tankar om såna som ‘inte är som oss’, inte lever och tror som vi gör, eller som inte har mycket pengar.

Även här på hemmaplan tycks Alliansen inte ha begripit att det är väljarna, HELA det svenska folket de ska serva. Inte bara en del av oss.

9 svar till “USAs Omättliga Behov Av Hämnd // Kao

 1. Jodå USA är ett i vissa avseenden sjukt land. Till det du säger kan läggas deras vapenlagar, deras religiösa fanatism, deras okunnighet osv.

  Kram!
  /Skvitt

  • Håller med. Det skulle bli för långt att dra allt. 🙂

   Men en sak är säker, i.a.f för mej: Amerikanarna är ett MYCKET trevligt folk generellt. Både i sitt eget land och när man träffar dem på andra håll i världen. Alla jag har träffat har varit väldigt gästvänliga, generösa och nyfikna på ett bra sätt.

   Men däremot totalt okunniga om inte bara världen i stort, utan också sitt eget land – och inte minst politiken.

   När en undersökning för några år sedan gjordes kunde INGEN peka ut IRAK på kartan, trots att deras eget krig fördes där. Vissa trodde det var Rumänien. Andra Indien. En trodde det var NORGE som var Irak på kartan… Man får kanske vara tacksam att bombpiloterna visste bättre…

   Kram
   Kao

 2. Ping: USA:s Omättliga Behov Av Hämnd // Kao | kaos nya lya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s