Alliansens Oförmåga Att Se Helheten // Kao

(Bild nedan: Leonardo Da Vincis ‘människa’)

Alliansen verkar tro att vi människor är splittrade i EKONOMISKA, FYSISKA, SJUKA, FRISKA, SEXUELLA, ARBETANDE, FÖRÄLDRAR, MOR/FARFÖRÄLDRAR, GAMLA, ARBETSLÖSA, HUNGRIGA, HUNDÄGARE, VILLAÄGARE, BÅTÄGARE, KRIMINELLA eller LAGLYDIGA SURFARE  ELLER HACKERS PÅ INTERNET.

En sak är dock säker: De har en total OFÖRMÅGA att se människan som en helhet, där vissa av delarna finns nu och andra har funnits förut.  Några kommer senare i livet 

Att vi är TÄNKANDE  VARELSER eller har ett KÄNSLOLIV och att livet hela tiden är föränderligt tycks inte ingå i deras tänkande.

Den politik som förts  hittills visar en totalt iskall syn på  dem som inte har pengar på banken eller lyckats skaffa sej ett arbeta med hög lön. Man bemöter kritik med total tystnad, när man inte har något bra svar. Och det verkar ju fungera, eftersom så många röstar på dem…

I ett allianssamhälle kastas vissa  personer  hit och dit i samhället mellan olika åtgärder, mellan hopp och förtvivlan, och drivas att jobba häcken av sej  för löner som inte är människovärdiga. Som knappt går att överleva på.

Blir man arbetslös för att  företaget man jobbar åt  går i konkurs och man inte hittar ett nytt arbete, ses man på med en föraktfull fnysning och höjda ögonbryn.  Högerns människosyn. ”Vi här uppe, ni där nere”. FACKET får allt mindre inflytande och blir man sjuk får man skylla sej själv – i den mån man över huvud taget blir trodd. 

Alliansen har ingen HELHETSSYN på varken individer eller på samhället i stort. Detta påverkar oss människor i fel riktning och vi börjar trampa på dem som redan ligger, i stället för att ta hand om varandra i SOLIDARITET. Nu är det EGOBOOST som gäller – sköt dej själv och skit i andra. Det kan bara gå en väg i slutänden – ÅT HELVETE. Det kommer det göra även för Alliansen.

 

4 svar till “Alliansens Oförmåga Att Se Helheten // Kao

  1. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – GRATULERAR JAN HELIN, LENA MELLIN OCH WANJA LUNDBY-WEDIN, NI VANN OCH FOLKET FÖRLORAR « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s