Samlad Ilska Och Besvikelse Hos Svenska Folket? Ut Med De Som Orsakar Eländet!!! // Kao

Känner sej många lurade nu? När de fick några hundralappar extra i plånboken men i stället höjdes priser på en massa saker och vem blir glad över t.ex sänkt restaurangmoms? Förutom de som ändå  hade råd att äta ute  innan den minimala sänkningen. Plus krögarna. De blev säkert jätteglada!

Regeringen kan väl inte varit så korkade att de trodde denna sänkning skulle leda till fler jobb? Det vägrar jag tro. Eller har jag fel?

Här hade regeringen chansen att med dessa miljarder göra något vettigt för skola och omsorg som man så omsorgsfullt rivit sönder med sin politik. Men eftersom man skiter i såna futiliteter som ”de som inte arbetar och sköter sej”, de ”lata, arbetsskygga”, gick man i stället efter eget huvud – d.v.s berikade sej själva och sina gelikar i Rikemansklubben.

Vi slöa svenskar kommer nog vakna till så småningom och sparka ut makthavarna. Ackumulerad ilska måste ju komma ut förr eller senare. Vissa slår nu sin partner eller t.o.m sina barn i frustration och press över sitt liv som bara levs för att överleva, sina  besvikelser, men snart ‘räcker’ inte ens det… Det ger ju knappast bättre levnadsstandard eller förändrad politik. Blir bara etter värre.

Inte ens vi fega svenskar tål att behandlas hur som helst  i längden. Det finns ju ingen vettig människa som hellre lever ett utfattigt liv på bidrag om man kan arbeta och ha arbetskamrater och äta sej mätt. Det är bara regeringen som tycks tro det, plus deras aningslösa anhängare. De som själva tycks tro att de aldrig kommer drabbas av vare sej sjukdom eller arbetslöshet. Men sent ska syndarn vakna, heter det ju i visan….och om inte VI gör uppror så kommer våra BARN att göra det.

Men det kan inte vara meningen att vi ska behöva  lämna över ett samhälle i gungning till barnen, där ingen går säker. En nedmonterad välfärd.

————————————–

Så tänk RÄTT, d.v.s fundera över hur du vill att ditt liv och dina medmänniskors ska vara!  Bryr du dej om andra eller är det bara ord ord ord  men ingen handling? (I ett val kan du handla).

Tycker du välgörenhet är bättre än välfärd? Tänk på att välgörenhet kan upphöra när ”välgöraren” så önskar. Den kan t.o.m användas som politiskt och socialt påtryckningsmedel.  (Ska skriva mer om just välgörenhet kontra bidrag senare).

Tänk på att varenda röst i nästa val är superviktig. Du som inte är intresserad av politik: Sätt dej ner och ta reda på vad som egentligen händer. Vart pengarna (skattemedlen) går. Hur fördelningspolitiken ser ut. Vad regeringen anser vara viktigt. Det handlar om DEJ och dina BARN. Om ALLA medborgare. Om omvärlden (utrikespolitiken), biståndet vi har råd med. Om framtiden. Inte bara det som händer just nu.

Jag röstar  RÖTT och låter ingen ta ifrån mej eller förvränga  betydelsen av orden solidaritet och rättvisa.

(TILLÄGG 13/2: Ett kort tillägg i texten som jag i hastigheten glömde då jag skrev den, gjordes idag, i tredje stycket under strecket.)

21 svar till “Samlad Ilska Och Besvikelse Hos Svenska Folket? Ut Med De Som Orsakar Eländet!!! // Kao

 1. JAG HAR TWITTRAT OCH FACEBOOKAT

  Jättebra skrivet och om jag får vill jag kopiera och länka ditt inlägg!!

  Det är en av de bästa texterna jag läst i politiska sammanhang.

  Massor av Hemikramar ♥

  • KLart deu får dela.
   Men det kan inte bvara bland det bästa du läst, heller 😉 I så fall har du inte läst mycket, min vän.

   Men jag tackar och niger.

   Kramar
   Kao

   • JO, jag har läst massor, men sällan något som är så koncentrerat utan svammel eller långdragna förklaringar och samtidigt är så målande att man kan ta på känslan och smaka på bilderna…

   • Tack, det var ju snällt. Jag menar verkligen det. Men jag har alltid fått höra att jag är övertydlig och pratar för mycket…Men det kanske är annorlunda när jag skriver :-)? Det är upp till andra att bedöma.

    I min skalle finns så många oskrivna texter att jag inte vet vad jag ska göra av dem – förutom att just skriva dem, då. Men jag orkar inte sitta så mycket vid datorn nu för tiden. Ibland exploderar jag dock.

    Är det någon som verkligen skriver starkt och medryckande är det bl.a DU!

    Kramar
    Kao

   • Oj tänk om jag kunde fånga upp alla de texter JAG har på samma sätt… Vi lider nog av samma problem på pratfronten i så fall…

    Hemikram ♥

 2. – En bra text, Kao, jag hoppas att många läser den. Solidaritet. Tyvärr är enfalden monumental bland svenskarna i det att de inte fattat att välfärden är en politisk vänsteruppfinning. Men vinden vänder har jag hört. Det börjar susa kring Löfvden.

  • Jag hoppas också att det vänder för (S) nu när Löfven sitter vid rodret. Han har power. Men tyvärr är han ju EU-kramare, men det är ju inte bara han som bestämmer. Tror att han, om någon, kan lyssna på vad folket säger. Inte bara på sina partikamrater.

   Lev gott.
   Kao

  • Tack.
   Ha en underbar dag.
   (Här regnar det – eller slaskar ska man kanske säga).
   ”Hellre snö än tö”, är mitt motto. Nu när vi ändå tvingas genomlida vintern.
   Det enda bra med töväder är ju att ungarna kan bygga snögubbar 😀

   Kaoskram

 3. Ping: Hemimammas kamp – “Ropen skalla – slagord åt alla” « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

  • Självklart. Är bara lite förvirrad. Begynnande alzheimer, kanske? Ska naturligtvis genast gå in till dej och kolla genast.

   Kramen
   Kao

   • BLIR SÅ FÖRBANNAD! MIN BLOGG HETER INTE KAOSBLOGG, som det står här till vänster! Då kommer man till den norska tömtens blogg.

    Som du kan se i mitt senaste inlägg har mitt ena e-mailkonto kapats – av någon som känner till mina båda förnamn – och det är det inte många som gör! Blir URSINNIG!

  • Tack för att du visar upp mina inlägg, men lägg gärna ut en länk i.st.f att kopiera hela inlägget. Annars har de ju redan läst det och lär inte komma in till min blogg för att läsa det en gång till 😉
   Menar bara väl.

   Kaoskramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s