Välfärd Eller Välgörenhet? Ett Jävligt Långt Inlägg. // Kao

Alliansen älskar välgörenhet, men de gillar inte att vem som helst ska må bra. Speciellt inte ”de lata och arbetsskygga och fejk-sjuka”. Därför vill man heller inte ge dem bidrag, för bidragslinjen är fel i deras tankevärld. Då blir det ju mindre pengar över till de besuttnas plånböcker!
 
Se lite ur ”Det sovande folket”, mer ett häfte än en bok, som  Reinfeldt skrev som 28-åring då han satt i riksdagen och fortfarande hade hår på skallen. Du kan hitta allt på www.alliansfrittsverige.nu  men här citerar jag en del av eländet i den s.k boken. Det är så oförskämt att det är som att bli spottad i ansiktet – och värre blir det när man läser förordet som du alltså kan hitta här nedan. Etter värre blir det när man fortsätter en bit ner till det Reinfeldt själv har skrivit!
 
Citerar nu alliansfrittsverige.nu  och deras  ”Förord till piratutgåvan av ”Det sovande folket” , boken som alla citerar men ingen har läst.
 
När Fredrik Reinfeldt skrev boken 1993 hade han året innan i en maktkamp mot Ulf Kristersson tagit över makten i det Moderata ungdomsförbundet – på mandat att föra dem in på en mer konservativ bana. På 124 sidor sammanfattar Reinfeldt sina visioner efter sina två år i riksdagen. I fem kapitel presenterar han först dystopin, sedan handlingsprogrammet, dess implementering i det dagliga livet, de moraliska ståndpunkterna de bygger på samt avslutar med ett ”exempel från verkligheten”.
 
En slagkraftig vision från en ungkonservativ tänkare, kan man tänka, redigerad av ingen mindre än den framtida vapendragaren Per Schlingmann. Men ändå är Det sovande folket, två år in i Fredrik Reinfeldts regeringstid, mycket svår att få tag på. Trots att dess författare intagit den mäktigaste posten i Sverige har den inte kommit i nytryck, och på de få bibliotek i Sverige där den funnits är den registrerad som försvunnen eller sedan länge borttagen ur hyllorna. Vad beror detta på?
 
Först och främst borde det kanske påpekas att publikationen i fråga knappt kan ses som en ”bok”, utan om den skulle publiceras i standardformat med normalstora sidor, marginaler och typsnitt mer skulle bli ett ”häfte”. Alla som dessutom försökt köra Det Sovande Folket genom en kopieringsmaskin vet dessutom att det är ett exempel på mycket dåligt bokbinderi. Vidare är den mogna dispositionen vi presenterade senare mer en illusion i vår mening att visa välvilja – egentligen är ”boken” ett hopkok av spridda texter. ” Slut citat.
 
 Men läs resten, dvs själva Reinfeldts häfte på runt 120-130 sidor. Man baxnar över en sån blåbrun högerideologi och ett sånt förakt för vanligt folk som visar sej därsom döljer sej i den mannens skalle och att han kan lura svenska folket att rösta på honom – för hans ärliga bruna ögons skull??? Eller va fan!
—————-

Det finns en avgörande skillnad mellan välgörenhet (som låter väldigt tjusigt) och bidrag. Visst är det gulligt att lägga några kronor i hatten eller kartongen till en uteliggare eller importerad tiggare och sen känna sej nöjd och belåten att man gjort något gott. Det har man förvisso. För stunden. Kanske det också lättar på samvetet att man har mer än någon annan, trots allt?

Den som drabbats av den sortens välgörenhet har efter en dags tiggande råd att köpa sej en hamburgare på Donken. Kanske en pava rödtjut eller ett halvt gram amfetamin, om det är den typen av person som man ser näsan på under hatten eller täcket. Men långt ifrån alla som ligger där är alkoholister eller narkomaner eller psykiskt sjuka. Vissa har haft det lika bra i livet som den som lägger pengarna i hatten eller kartongen, en gång i tiden. Men de har hamnat i trubbel och förlorat allt. Ofta oförskyllt. Vad man än tror om detta så ligger det  alltså en och annan direktör eller f.d it-miljonär på kartongbädd vid värmefläktarna i  städerna, huttrandes i kylan, förnedrade.

Rolf Nilsson är talesman och forskare gällande de hemlösa i Stockholm. Googla och kolla vad han säger…..eller ring honom på 08-6001299 eller 0736-764286 / 0771-204671 om du vill ha mer fakta.

Sen finns det ju både rika och medelklass med några spänn över,  som ger pengar till olika organisationer och det tycker jag de ska fortsätta med, för det har de råd med.

MEN:   Den som tycker att välgörenhet är bättre än bidrag och välstånd ska ha klart för sej en viktig sak:  Den som är s.k ‘välgörare’ kan plötsligt sluta ge pengar av olika anledningar de själva bestämmer över.  Vanligt folk ska alltså bestämma andras öden!!!

Ska vi ha det systemet i framtiden så kan det bli både politiska och sociala påtryckningar på mottagaren av välgörenhetsslanten eller käket. (Jag har rest runt halva klotet och sett hur förnedrande det är för folk att ta emot nålpengar). 

NEJ, vi ska inte alls ha det så: Vi ska återuppbygga vårt sociala skyddsnät med bidrag till dem som verkligen behöver det. Under viss koll, givetvis för det finns ju även fuskare, även om dessa utgör en minoritet. Vilket ju inte  Alliansen tror. De tror att ALLA som behöver bidrag är fuskare på något sätt.  Fy tusan för att folk ska behöva buga och bocka och tacka för att få överleva i ett välfärdssamhälle!.

Välfärd däremot, är anpassat så att folk som är sjuka, arbetslösa eller har ekonomiska problem av annan anledning, ska ha såpass mycket pengar att de klarar räkningar och mat och lite till: Som mediciner, sjukvård och kanske att få åka till Tjottaheiti och hälsa på hos faster Märta en gång per år. Det ska stat och kommun sköta efter givna regler och normer och dessa ska vara såpass generösa att folk inte behöver tänka på pengar varenda dag. Så ska även lönerna vara..

Och att barnen kan få en ny vinteroverall  i.a.f när de växt ur den gamla och få vara på kollo ett par veckor varje sommar ska vara en självklarhet i ett välfärdssamhälle. Som Sverige var innan borgarna tog över makten – eller rättare sagt: fick den av aningslösa politiskt okunniga personer ur medelklassen..

Välfärd handlar inte om att  leva slött och överkonsumera på skattebetalarnas bekostnad. Det handlar om att de  av Alliansen ‘marginaliserade’ människorna måste få bättre levnadsvillkor. ALLA måste få det lika bra som vi hade det under Sveriges glansdagar på 70-talet fram till Palmes död 1986.

Det handlar enbart om politiska prioriteringar med våra skattemedel. I stället för sänkt krogmoms kunde man lagt de pengarna på fler vuxna i skolan, en äldrevård värd namnet och utbildning till dem som behöver och vill ha det. Men Reinfeldt & Co vill ha ett 2/3-samhälle.

Men man försöker lura folket att det inte finns pengar. Det finns VISST pengar. När det verkligen visar sej skänker man ju bort miljarders miljarder till idiotprojekt.

——————-

Har du orkat läsa allt detta är du guld värd. Tack för det.

(Kanske jag ska återuppta mitt gamla inlägg om A,B,C och D-människor igen? Hmmm.)

 

12 svar till “Välfärd Eller Välgörenhet? Ett Jävligt Långt Inlägg. // Kao

 1. ”Vi här uppe, ni därnere” hette en av en serie böcker av västtysken Gunter Wallraff (därav ordet att ‘valraffa’) på 70-taler. Att djupgräva i en story.

  Han är /var totaltysk journalist och utgav sej för att vara invandrare. Han visade att det västerländska samhället gjorde mycket stor skillnad på folk och folk….Nån som är så gammal att de minns det?

  KAO

 2. Det finns ett mycket viktig skillnad mellan välgörenhet som system och välfärdssystem (skulle jag heller säga än bidrag eftersom det väsentligen handlar om ett försäkringssystem), nämligen att välgörenheten som system förutsätter ojämlika förhållanden medan system som bygger på försäkringar vill avskaffa ojämlikheterna. Välgörenhet är med andra ord ett högerkoncept medan välfärd är ett vänsterkoncept.

  • Så sant som det är sagt. Visst. Det var mitt sätt att uttrycka mej i skrivandets heta stund. Är inte den typen som tänker efter före, direkt;-). Men mina åsikter finns ju redan där.

   Vi menar ju egentligen samma sak. Det var bra det där med ‘höger- kontra vänsterord’. För just så är det ju. Det är bara att se hur Alliansen använder ordet ‘arbetarklass’, så fattar väl vem som helst hur det ligger till.

   Ciao’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s