Notis i AB onsd.22/2-12: Köp En Sprillans Ny Honda Fitta // Kao

Ibland blir det bara så fel, så fel. Hondas nya bilmodell heter Honda Fitta. Det som hos oss är slang för ett könsord betyder ”tät” på italienska….

Det blir ännu roligare när man läser att den är ”liten utanpå och stor inuti”.

Snabbt bytte man namnet i de nordiska länderna till Honda Jazz, det var väl lika bra det. För vem vill skryta med att de just har köpt en ny bil med det något ekivoka ursprungsnamnet?

http://www.oddee.com/contrib_12711.aspx

18 svar till “Notis i AB onsd.22/2-12: Köp En Sprillans Ny Honda Fitta // Kao

 1. ”Fitta” är ett fornnordiskt namn med betydelsen träsk eller våtmark.
  Även ”kuk” är fornnordiskt med betydelsen kvist.

  Men det är ju klart att man inte vill skryta med att köpa fitta. Det är ju förbjudet.

  Lille Kalle ville retas med Greta och visade sin lille, medan han sa:
  ”En sån här har inte du!”
  ”Nä, men ha man en sån här får man hur många såna där som helst!”

  Delade på FB.

  Kram!
  /Skvitt

  • Träsk? Våtmark? Ja, varför inte? Kul.

   Rolig liten story som påminner mej om jag och min tjejkompis och två killkompisar under en balkong. Vi var väl i 6-7-årsåldern. Killarna ville att vi skulle visa varandra vad vi hade innanför byxorna. ”Ni först”, sa vi och de drog villigt ner byxorna. När det var vår tur sprang vi bara skrattande därifrån 🙂

   Mitt mellannamn betyder kuk på albanska, fick jag veta på AB-bloggen. Heh!

   Kram
   Kao

   • Man kan ju skratta sej fördärvad när man ser sånt som av misstag. Annars är jag inte alls förtjust i underlivshumor.
    Klädesbutiken Gina Tricot (eller var det H&M) hade en ny jeansmodell de kallade ”fit sliq”. Inte så lämpligt det heller och ger ju en del skojiga associationer.

    Om du klickar på inläggets länk kommer du till fler galna felaktigheter. Länken heter ODDEE och där finns mängder av galna fel. Eller som jag skrev till Skvitt här nedan: I Norge kan man inte kalla en flicka ”Du är en rar liten tös” – för det betyder ”du är en konstig liten hora”.
    Ha en fin helg
    Ciao
    Kao

   • Tänk så fel det kan bli ibland.
    ”Du är en rar tös”, kan man inte säga till en norsk flicka. Det betyder ”Du är en konstig hora”.
    😀

    Kao

 2. 🙂

  BS Kan mycket väl förstå att man kan växa ifrån varann, är inte född igår och därför gör “vänskapsslut” eller vad man ska kalla det. Tror inte det hade med min sjukdom att göra alls, eller så “pratar” ni med varann och du vet mera än mig.Har inte missbrukat vare sig det ena eller det andra och jag talar inte vitt och brett om någon som talar med mig. Även om jag var hur osams med en person som helst så skulle jag inte göra det, det är jag för klok för.
  Jag är ingen man slänger med eller en som framhåller mig själv på andras bekostnad, det håller jag mig för god för. Varför försvarar jag mig inför dig förresten ??? Det har jag ingen anledning till alls. Har inte fått någon förklaring till varför och det tycker jag är dåligt.

  Kram

  • Jag skrev att den förklaring jag gav gällde MEJ. Som ett exempel på hur det kan vara. Att det finns många anledningar till varför det kan bli så här. Man behöver inte göra ett dugg förrän plötsligt djup vänskap övergår till förakt och ovänskap. Det värsta med alltihop är just när man inte får veta anledningen.

   Kram
   Kao

 3. BS Tack ! Är stolt över att jag övervann rädslan att göra det, det känns stort.

  Ledsen, tänker inte ta bort “not” i bilden för jag tycker det är att man gott kan påminna sig om att : det är ok att inte vara perfekt !

  Kramar

  • Det var bra.
   ——
   Klart det är en bra text. Tyckte bara det kunde vara festligt att ”visa” att man är perfekt, lite narcissistiskt sådär.

   Kram

 4. BS Ibland kommer man på sådana ” humorgrejer ” från förr som faktiskt står sig fortfarande.

  Idag har jag lite att fixa med, torka golv, handla, hämta ut medicin på stamlokuset Apoteket, kolla var vi kan beställa lister till köket mm osv. Känner mig alls inte piggare idag, men är tvungen att uträtta lite iaf, efter det tänker jag inte ut mera idag utan hänga på en liter dropp till redan nu på fm.

  Ha det så gott !

  Kramar

  • Du orkar verkligen mycket, trots att du är såpass sjuk. Menar främst detta med att torka golv. Starkt. Önskar ibland jag hade bil.

   Var på akuten igår med MIN jäkla mage. Ska inte gå in på detaljer, har haft ont i magen plus lite till….. sen drygt ett år. Men igår var botten nådd. Ingen läkare har ens brytt sej tidigare, för det har ju varit så mycket annat med mej också. Nu fick jag plötsligt alla prover tagna, utom ett odlingsprov för tropiska sjukdomar (antagligen sen Kuba i dec-10, för när jag var där blev jag magsjuk och har varit det sen dess.)
   ————-
   Antar att du nu har liter nr.2 påhängd och mår lite bättre. Hoppas det i.a.f. // Kaoskramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s