Svenska Freds skriver i Sitt Nyhetsbrev: Vapenskandal, Misstroendeförklaring och Teatererbjudande! // Kao


Saudiarabiens kung Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud och FOI:s logotyp
Sverige hjälper Saudiarabien att bygga vapenfabrik

I veckan avslöjades att den svenska myndigheten FOI planerar att hjälpa Saudiarabien, en av världens strängaste diktaturer, att bygga en avancerad vapenfabrik. Svenska Freds kräver att det militära samarbetet med Saudiarabien upphör och att alla korten läggs på bordet i skandalen. Dessutom måste öppenheten i den här typen av frågor öka.

Misstroendeförklaring mot vapenexporten
Misstroendeförklaring mot vapenexporten

Känner du vanmakt och ilska över den svenska vapenexporten? Trots riksdagens beslut förra året om att skärpa vapenexporten till diktaturer ökar den istället dramatiskt. Detta måste nu få ett slut. Skriv under misstroendeförklaringen.

Erbjudande: föreställning om svensk vapenexport

Teater Tribunalen i Stockholm sätter upp ”En föreställning om svensk vapenexport” som har urpremiär den 12 mars. Svenska Freds medlemmar och sympatisörer erbjuds att gå två och betala för en. Boka via telefon: 08-84 94 33 och ange kod ”SF”.

Vapensamarbete med diktaturer – Hur kan lagstiftningen skärpas?

Välkommen på seminarium i Stockholm den 14 mars, om svensk vapenexport till ickedemokratiska stater, som Svenska Freds arrangerar tillsammans med Miljöpartiet och Folkpartiet.

Stöd Svenska Freds arbete - bli medlem
Dela nyhetsbrev via: Mail Twitter Facebook
——————————-
GÅ MED I SVENSKA FREDS. UTAN VAPEN INGET KRIG. DET ÄR EN SKAM FÖR SVERIGE ATT VI Ö.H.T TILLVERKAR OCH SÄLJER VAPEN. VAPEN BEHÖVS INGENSTANS. //kao

14 svar till “Svenska Freds skriver i Sitt Nyhetsbrev: Vapenskandal, Misstroendeförklaring och Teatererbjudande! // Kao

  • Tack. Men det är Svenska Freds som skrivit texten. De vet att jag ibland lägger ut deras nyhetsbrev jag får per mail.
   Så join them!

   Kram/Kao

   • Visst. Men det fungertar inte hur länge som helst. När man vänder på så många stenar som möjligt hittar man alltid nån ful gegga därunder. Det är vad Sv.Freds gör och de drar fram det i ljuset. Nu är även media med, fast så länge det behagar dem. Även Lundin Oil granskas nu. Jag skrev tidigare till AB:s redaktion och undrade hur en Toblerone på regeringskortet och Juholts akrobatiska abrovinker kunde vara viktigare än Lundin Oils skitiga affärer. Nu skriver man äntligen om det. ‘Alltid nåt, sa fan när han såg Åmål’.
    Yours
    Kao
    😉

    Kram/Kao

   • Krig har alltid funnits. Men vad säger att det som alltid funnits alltid måste fortsätta finnas?

    Ska kolla länken.

    Kram/Kao

   • @ SKVITT:
    Har skummat länken, den var ju förskräckligt lång. Men där finns alla de frågetecken jag själv ställt mej angående förhållandena runt terrorbombningarna. Får känslan av att sanningen ligger i det fördplda. Precis som gällande estoniakatastrofen.

    Det skulle inte förbåna mej det minsta om det är USA själva som ligger bakom detta – för att skylla på Bin Laden och muslimer i största allmänhet. Så resonerade jag mej fram ju fler frågetexcknen blev med hjälp av de få upplysningar som kom fram – ex.detta med alla tomma stolar på planen.

    Kao

 1. -Jag skrev på. 8848, lika många som Mount Everst är hög, har skrivit på tills nu. Snart når vi himlen och knyter vi näven under näsan på – nån jävel där uppe i ett plan.

  • Precis mina takter! Nån gång måste vapnen brytas, krigen ta slut.

   Minns en historia ur en Bamsetidning jag läste för min dotter när hon var liten, där Bamse mötte en general i full mundering, som beordrade sina mannar att skjuta på nån fiende med sina kanoner. Då tog Bamse en av kanonkulorna ur högen och släppte den rakt på generalens fot. Denne hoppade omkring och skrek ”ajajajaj’. ”Vad gnäller du för”? sa Bamse. ”Precis så där känner sej de som du skjuter dina kanonkulor på”.

   I den andan är också min dotter uppväxt ;-)Vi prenumererade på Bamse och hon ÄLSKADE honom! Det var på den tiden Rune Andreasson, Bamses skapare fortfarande levde. Nu har tyvärr tidningen kommersialiserats. Fredsbudskapet går inte fram. Det är väl Bonnier som slukat tidningen, som de gör med de flesta publikationer.

   Ha en fin söndag
   Kao

 2. Ping: skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s