Förtydligande: Övergrepp I Lagens Namn. Charta 2008 // Kao

ÖVERGREPP  I LAGENS NAMN

 – är namnet på en föreläsning anordnad av tidningen FIB/Kulturfront och  föreningen Afghanistan solidaritet, där Gösta Hultén talar om terroristbevakningen i Sverige och övriga världen.

 ”Terroristjaktens svarta bok” har Hulte’n och Lena Sonne skrivit och har den som utgångspunkt i nedantående föredrag (föreläsning). Jag förmodar att  föredraget kommer handla om både Sveriges, övriga Europas och USA:s ‘hemliga’ utväxling av ännu inte dömda men misstänkta terrorister. Liksom det som hände med de icke dömda svenska egyptierna salig Anna Lindh en gång i lönndom mitt i natten skickade till Egypten och tortyr i ett CIA-plan. Utan rättegång och mitt i natten, så ingen skulle kunna försöka förhindra det och reagera.

”Charta 2008” är däremot ett FÖRDRAG (inte föredrag), liksom den som minns fördraget Charta 77 angående Tjeckoslovakien 1977. Charta 2008 förmodar jag är ett fördrag människorättsorganisationer och  FN kommer ta del av. Om de inte redan har gjort det.

”Han vill inget se”, säger de bl.a om  Carl Bildt, som är väldigt snabb på att blunda för icke-demokratiska metoder mot alla med icke-europeiska namn och utseenden.

Ännu värre för dessa personer om de är muslimer, romer eller andra specifika folkgrupper.

Jag säger: Han ser vad han VILL se.Inget annat. Det är inte bara (SD) som är paranoida mot t.ex muslimer…..

 Föredraget hålls:

torsdag 22 mars 2012

Tid:

18.00

Plats:

 Solna Stadsbibliotek,

T-Solna Centrum. (Alldeles utanför sthlm.)

Arrangörer:

FIB/Kulturfront,

Föreningen Afghanistansolidaritet

och Charta 2008 i samarbete med Solna Stadsbibliotek.

———————–

Kom dit om du har möjlighet! Det är förbannat viktigt för vår eventuella framtida demokrati och att den inte äts upp av  onda krafter som karvar bort den bit för bit.

Föredraget har ju ännu inte hållits och därför vet inte heller jag mer än så än så länge. Det får jag säkert veta i deras tidning som dimper ner i min brevlåda ett par ggr/månad..

Hoppas det klarnade lite nu, för den tveksamme 😉

 

15 svar till “Förtydligande: Övergrepp I Lagens Namn. Charta 2008 // Kao

 1. Du får nog utveckla detta närmare, för jag hänger inte med. Vad exakt handlar det om, ge en liten tydligare fingervisning.

  Jag kan ju även på en gång säga att jag inte har möjlighet att komma.

  Kram!
  /Skvitt

  • Nu har jag förtydligat så gott jag kan.
   Har tyvärr heller inte möjlighet att komma då,
   men får läsa om det i nästa nummer av tidningen
   Afghanistan Solidaritet när den kommer.

   Kram
   Kao

  • Har redigerat lite i inlägget så det klarnar 😉
   —————
   Klart det alltid är bäst att vara vänner och nu är han helt ok när han skaffat egen blogg. Gillar inte när folk svävar omkring i etern och plötsligt dimper ner på min blogg och använder den som slagfält eller diskussionsklubb, där jag inte ens själv är välkommen att delta till slut.

   Jag blev väldigt misstänksam (och lite rädd) när han först dök upp som gubben
   ur lådan. Han kunde ju varit vem som helst och fejka åsikter för att – ja, jag vet inte vad och varför.

   Eller VEM han var. Och detta med att grunna ut namn och adress på bloggare (mej).Jag har mina skäl att vara ganska misstänksam från förr. Tyvärr. Detta har livet lärt mej, som tidigare i livet råkat ut för tråkigheter som kunde blivit ännu värre, om jag inte hade lyckats dra mej ur i sista sekunden.(Om det värsta gällande sånt har jag skrivit om på AB-bloggen, som du vet)

   Kram
   Kao

 2. Tack, nu förstår jag.
  Sen vill jag nog om Bildt påstå att han inte bara blundar ”för icke-demokratiska metoder mot alla med icke-europeiska namn och utseenden” och för ”muslimer, romer eller andra specifika folkgrupper.”

  Han blundar för precis allting som inte gagnar hans egen plånbok.

  Det är inget konstigt med det. Så blir det per automatik när kapitalister sätts att sköta politik. De omhuldar bara en enda ideologisk princip: ”Sko dig själv så gott du kan!”

  Det är ju egentligen tragiskt att det ska behöva påpekas.

  Kram!
  /Skvitt

  • Stämmer det du skriver om C.B. Pengar och makt är det enda han bryr sej om, verkar det som. I.a.f agerar han ju så jämt.”Söt dej själv och skit i andra”. Eller: ”Allt ditt är mitt och allt mitt ska du ge tusan i”.

   Kram/Kao

   • Den bloggen tycks ha somnat in. Men jag har skrivit på den lite det sista. Jag hoppas fler kommer igång igen. Det är ju Hemi som håller iden. Du kan ju fråga henne om du kan bli medskribent. det tjänar man ju själv på också, ifall man vill bli läst. Det är ju ännu ett fönster att synas i.
    Kram!
    /Skvitt

   • Så kändiskåt är jag inte 🙂 men jag kan skriva i den av andra anledningar: nämligen att jag gillar vad jag läser där.

    Kao

 3. Ping: Övergrepp I Lagens Namn. Charta 2008 « SOLIDARITETSTANKEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s