Per Ahlmark vs Carl Bildt // Kao

Den stridbare f.d (FP)-ledaren och israelvännen Per Ahlmark (bilden) gillar uppenbarligen inte Carl Bildt. På (FP:s)  riksmöte i Västerås förra söndagen gick han till hård attack mot utrikesministern. På torsdagen 13/3-12 i AB står att läsa att han, i sin vanliga attackerande stil tycker att C.B  är ”reaktionär, avskyvärd och obildad”.

Det är han inte ensam om att tycka.

Bland annat tycker han att C.B varit alltför tyst, för att inte säga knäpptyst, gällande den obehagliga politiska utvecklingen i Ungern där Jobbik-partiets medlemmar marscherar fram i nazistil och slår ihjäl såna som inte ser ut som de själva.

”Troligen teg han för att han är och förblir en ytterst okänslig, reaktionär och obildad politiker”, sa Ahlmark . C.B svarade i vanlig C.B-stil: ”Obildad? Jag får väl ta och läsa en bok, då.”

Man baxnar inför svaret!

Ahlmark kritiserade även C.B 2007 på DN:s debattsida : ”Det mest välkända uttrycket för Carl Bildts känslokyla är just hans likgiltighet inför folkmord”, sa han då.

I mina ögon och öron låter det som en mycket bträffande beskrivning av C.B, och hans svar ger till handen att han är just sådan som Per Ahlmark säger. Att säga något till Carl Bildt som han inte gillar, är som att hälla vatten på en gås.

Jag ryser inför tanken att träffa en sån person (igen). Numera finns de bara i mina mardrömmar, inte i min omedelbara närhet.

4 svar till “Per Ahlmark vs Carl Bildt // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s