”Gunde – Svan-Sjukan?” // Kao

Börjar tro jag har fått Gunde-Svan-sjukan (twar eller wad det nu war)…..symptomen stämmer helt in i hans sjukdomsbild och jag har varit helt slut i över  ett år nu. Orkar ingenting. Knappt gå utanför dörren.

Symptomen:

* Hosta

* Rinnande näsa

* Tryck över bröstet

* Ibland svårt att andas

* Segt slem

* Orkeslöshet

Flera läkare har redan kollat mej. Lungröntgen med extrakoll för några månader sen. På första röntgen kunde man se ”något som  ser ut som twar eller mycoplasma”, sa doktorn. Fick antibiotika men blev inte bra, trots att andra lungröntgen visade att det var borta.

Sen kom astmaattacken 30/11-11 då ambulansen var här och gav mej andningshjälp. Då sattes diagnosen ASTMA. Sen är det en annan doktor som påstår att det ‘nog inte alls är astma utan säkert  K.O.L’ (kronisk obstruktiv lungsjukdom) – utan att ens ha skickat mej på spirometri för att undersöka sin teori.

Eftersom jag bytt vårdcentral har det blivit flera olika doktorer och ingen är riktigt beredd att undersöka mej vidare. Herregud, så konstigt va?! 

Nej, faktiskt inte.  Jag är ju INTE LÖNSAM , så mej kan man ju skita i. Jag är inte samhällsduglig längre. Det gäller att prioritera de arbetsföra i en högerregering.

PS. Nej, jag är inte bitter som det kanske låter. Men jag börjar bli ordentligt förbannad. Snart får jag köra igång med Stora Kao-artilleriet igen. Då brukar jag få som jag vill till slut.

Jag kan bli mycket besvärlig om man jävlas med mej för länge 🙂….

22 svar till “”Gunde – Svan-Sjukan?” // Kao

 1. Men så här kan du inte ha det! Hoppas du får en vettig diagnos så att du vet vad du drabbats av och kan få rätt medicinering och rätt sorts vård. Hoppas i alla fall att det blir bättre snart oavsett vad det än må vara. Det måste ju ta på dina krafter, och speciellt när ingenting vettigt händer inom den knapphänta vården du får.

  Styrkekramar

  • Var hos doktorn i morse. Ska göras spirometri och lungröntgen. Slemlösande medicin har jag fått. Men det var en massa tjafsande innan. Manliga läkare verkar ha svårt att greppa att man kan ha 2 olika besvär, som jag har. Egentligen har jag flera, men andningen är ju prio ett.

   Kul att du tittade in.
   Kram t-baks.

  • Öh? Så har jag oxå fått hjälp – så ”shot,man”! Fattar inte vad det var för fel med Tjalle <tvärviggbloggen. Den var ju perfekt i vårt 'nobla' sällskap och (bl.a)jag har ju uppmärksammat den sen den kom. ;Låt oss få ha dej kvar, för vi behöver dej!

   Kao

   • Kolla kommentarerna till sådan husse sådan hund på nya bloggen så får du en förklaring.
    Svante

  • Jag är oxå teknisk idiot. Så du behöver inte förklara….jag hade ett helvete med att få min AB-b blogg ok, men sen flytta allting till WP några år senare – vilket ingen kunde hjälpa mej med.

   Och där försvann allt det bästa jag nånsin skrivit (förutom min story på Ordbehandlaren,. som är inne på sid.300 ungefär och som jag ej ser nåt slut på….).

   Men never mind! Livet går vidare och jag vägrar ta på mej bitterhetens taggiga kappa. Vad gör du?

   Kram
   Kao

  • ÖHHHH! Kul att du är trillbaks efter ditt kortare uppehåll.Du fattar nu att du är både välkommen och att dina åsikter är välbehövliga här?

   OK?
   Så lägg ej ner igen. Stanna kvar.

   Kao

 2. -Hej Kao, det är ju så dystert att det ska vara så som du beskriver. Tror jag det att en TV-serie som ”House” måste bli till, det vill säga drömmen om läkaren som hittar en lösning också i det komplexa. För man vill ju ha läkare för att bli frisk men det är något som liknar en paradox när Alliansens tänkande styr. Bra att du kommit ett steg närmare ”House” i och med lungröntgen och spirometri.

  • ja tänk om de var så intresserade numera! Men idag satte jag hårt mot hårt och kommer få både lungrönygen och spirometri inom en snar framtid – efter en del tjafs.

   Om de inte kan sköta sina jobb får jag väl hjälpa dem på traven 😉 – oavsett vad de anser om kostnader hit eller dit.

   ”House”-läkarna är väl såna de var förr, när de följde Läkar-eden? Satte patienterna i första rummet. alltså. Men nu gäller ju allt bara pengar även för dem, men det accepterar jag INTE.

   Snart får jag ett datum för dessa undersökningar 🙂

   Tack för din support.

   Ciao’
   Kao

 3. Kommer aldrig att glömma en sportreporter på sportspegeln eller vad det hette då som kallade den sjukdomen för TARW, han försvann ur rutan efter det, dråpligt var det iaf. Läskig sjukdom är det iaf.

  BS Ja, läste iaf en del om din psykopolare i AB, man har tur om man blir av med dom och har hälsan och psyket i hyfsat behåll.
  Min huvudvärk sitter i bihålorna, men är bättre idag och jag är tacksam för det. Ajdå, har du gjort en sån ??? Carotisdissektion alltså, men skulle du inte må bättre av det efteråt ???? NU är ju inte jag så hemma på det området precis, men undrar ändå.
  Inte får jag sån huvudvärk av lillprinsen, men är man dålig redan orkar man inte jaga såna älsklingar heller. Om jag säger så här : det finns en anledning till att jag har svårt att släppa folk inpå livet.

  Kramar

 4. Om du har andningsbesvär undvik Paris!!!! En sàdan luftförorening som det är här nuförtiden…

  Jag tror nog att läkarna har blivit tillsagda att inte bry sig om sina patienter… Här hade jag en läkare som inte gav sig när jag hade mitt magproblem, som faktiskt är kroniskt, alla dessa undersökningar för att finna en bakterie som inte hörde hemma i tarmarna… Magen spökar iaf emellanàt… Borde sluta som chaufför… Finna en toalett pà den franska landsbygden är inte det lättaste… 😦

  Om den svenska högern var som den franska sà skulle prioriteten vara den allmänna sjukvàrden, här försvara högern den allmänna sjukvàrden…

  Sköt om dig

  Örnstyrkekramar ♥

  • Så den franska högern försvarar en allmän sjukvårdsreform??? Ja, detb är verkligen olika från land till land.

   EU är skit som inte tar hänsyn till folks olikheter.

   Kram // Kao

  • Fattar! Får väl vara tacksam för ‘detb lille’ men det är jag ej. Kräver den gamla sjukvården och engagerade läkare t-baks.

   Kram
   Kao

 5. TWAR är allt som oftast en co-infektion till Borrelia och den är ansvarig för att man utvecklar KOL i längden, så du är halvvägs att få diagnosen.

  Men det krävs inte mer än ett enkelt blodprov för att få veta.

  Jag har aktiv TWAR och maken har antikroppar och har haft det.

  Båda har vi fått svaren när vi tog proverna på Borrelia i OSLO. Då ingick det testet.

  Och Gunde Svan har Borrelia i botten – You mark my words.

  Hemikram

  • Det var som….
   Men varför vet inte läkarna detta, tro? Skandalöst! Borde ju finnas någon även i Sverige som forskat på TWAR och Borrelia, kan man tycka. Eller i.a.f gått på föreläsningar i ämnet.

   Har Gunde Svan Borrelia i botten? VET du det?

   Idag har jag gjort vanlig hjärt/lungröntgen. Nästa vecka blir det spirometri.

   Kram
   Kao

   • Gunnar Falck som är Sveriges främste expert på TWAR pensionerade sig i höstas och han är en av TVÅ i Sverige som verkligen förstår TWAR.

    Jag vet så där som man bara kan veta utan att veta, att Gunde har Borrelia i botten och jag har slagit vad om det. Men eftersom man inte kan ta de prover som behövs i Sverige, så kommer han inte få veta det. jag och några till har försökt att förmedla vad han behöver göra, men han lyssnar inte.

    Jag hoppas att du får svaren men jag råder dig att åka till Norge.

    Hemikram

   • Många kanske är förtidspensionerade pga twar, utan att få riktig hjälp? Man skriver diagnosen ‘utmattningssyndrom’, kanske?
    Men twarfallen verkare ju öka? Hur kan det då finnas sånt ointresse för sjukdomen? Det är mycket konstigt.

    När jag gjorde lungröntgen i höstas visade det på twar/mycoplasma. Fick antibiotika, 10-dagarskur.
    4 veckor senare gjordes kontrollröntgen, som inte visade nåt alls.
    Nu är jag tillbaks på ruta ett 😦 och har svårt att andas. Förra läkaren sa att min astma inte ens är astma. Därför ska jag gå igenom spirometri. Får se vad som händer sen…

    Kan inte åka till Norge nu. Men om det behövs ska jag be dej om adressen. Var så säker 😉
    ———-
    Vill Gunde Svan inte lyssna – skit i honom, i så fall.

    Kaoskramar

   • Inte ointresse – Okunskap.

    jag gissar på att du har en kombo av både Mycoplasma och TWAR – BÅDA co-infektioner till Borrelia.

    Du har Borrelia, jag blir mer och mer övertygad om det. Du kan följa med oss i bilen till Oslo nästa gång om några veckor. Men du måste ordna pengar till provet ca 8 500 Sek.

    Hemikram

   • Oj. Det har jag inte pengar till. DEssutom är jag inte alls säker på att jag har Borrelia i botten, e-som jag alltid skyddat mej VÄLDIGT ordentligt med kläder då jag varit ute i skog och mark.

    Twar och mycoplasma kommer väl inte enbart ur borrelia.

    Men tack för erbjudandet.

    Kaoskramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s