Vapenaffären och Missilfabriken i Saudiarabien Och Sten Tolgfors’ Avgång. Det Stinker Skit Och Offer // Kao

Med lite gråt och tandagnissel, upplagt så vi förmodligen ska känna lite sympati för Sten Tolgfors (som skyller sin avgång på sina barn, ganska vanligt inom avgående högerpolitiker, kanske för att vi ska se dem som mänskliga?), verkar Fredrik Reinfeldt tro att vi nu ska sluta rikta våra blickar mot vapenaffären/missilfabriken med Saudiarabien.

Idiotiskt! Tolgfors offrades på skammens altare för att ta bort ljuset från övriga inblandade.

Självklart visste både handelsminister Ewa Björling, statsminister Fredrik Reinfeldt om affären. Och inte minst ‘Mannen I Skuggorna’, som jag kallar honom – utrikesminister Carl Bildt, att detta pågick!  Att tro att de var ovetande är bara löjligt.

(S) startade affären med Saudiarabien, men på en helt annan nivå. Högern hakade ju gladeligen på. Det skulle inte förvåna mej om det blir (S) som får ta all skit i slutänden av denna smutsiga historia.

Men Alliansen tog affären med Saudiarabien till en  högre nivå – att planera en missilfabrik i diktaturen och ställa upp med svensk expertis.

Man hänvisar nu i ett försök med verbal akrobatik till ‘demokrait’ och ‘folkvilja’ på ett icke avsett  parodiskt  sätt. Men 87% av svenska folket säger blankt NEJ till affären med Saudiarabien, enligt Demoskops mätningar. Affären har skötts bakom dimridåer, bakom kulisserna och utan insyn. Man har t.o.m skaffat ett bulvanföretag (SSTI) som sköter det hela, så det inte ska synas.

”Problemet med svensk vapenexport och slutenheten kring detta försvinner inte för att Sten Tolgfors avgår”, skriver ANNA EK (ordför.för Svenska Freds-och Skiljedomsföreningen)på  AB debatt idag 30/3.

Så sant!

Själv tycker jag också det är hög tid att släpa Carl Bildt inför Konstitutionsutskottet (KU). Han har alltid haft ett fett finger med i liknande gräsliga affärer (inte minst Lundin Oil).

Fredrik Reinfeldt kan man också släpa fram till skampålen. Han har naturligtvis vetat allt. Det vore väldigt märkligt annars.

13 svar till “Vapenaffären och Missilfabriken i Saudiarabien Och Sten Tolgfors’ Avgång. Det Stinker Skit Och Offer // Kao

 1. – Man läser om Eliasson, att han hindrades av Carl Bildt att göra vad han kunde för de fängslade svenskarna i höstas, och inte en alliansparter ropar högt när don hör det! Så maktkåta, så ynkliga. Sten Tolgfors puttades fram, ynklig, med svansen mellan benen som en blöt pudel.
  -Sen är det också skit hur svenska politiker ställer upp för vapenindustrin. Kalla kriget finns inte längre, därför uppfann man ”hotet från terroristerna” för att kunna fortsätta att tjäna pengar på högteknologiska vapen.

 2. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – TOLGFORS RYKER, MEN INGEN RÖK UTAN ELD. « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

  • Bra, då ska jag ta bort Tjalle Tvärvigg och lägga till den här.
   Jag vet. Ahlins uttalande var minst sagt svävande. Annars tycker jag han är bra. Han vågar säga saker som andra håller tyst om.

   Kao

  • Ska läsa. Tack för länkarna.
   Det verkar bli värre och värre ju mer man nystar i eländet. Inte heller kommer det bli någon ändring om vi får en ny regering, tyvärr. De ”vill inte bryta kontraktet”, som det heter. Det som de ingick med Saudi 2005. Att gå genom IPS (via MUSTs försorg) var ju bara en mörkläggning av affärerna och IPS hänvisar till sekretessen. De är ju t.o.m ett fristående företag och att ett sånt ska få ha med vapenhandel att göra är skrämmande.

   Kram
   Kao

 3. @ SKVITT.
  Visst. Men nu läser jag länkar hela dagarna och får inte till det med min story….den står stilla….

  Kram
  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s