Apropå Psykopater Och Rashygien: Doktor Josef Mengele – ‘Dödsängeln’ // Kao

Med ofattbar grymhet tog sej dr. Mengele an (framför allt  judar och romer)  för sina groteska experiment. Redan som barn fick jag höra talas om hans grymheter. Eftersom mina föräldrar ofta påminde mej om krigets fasor, fick min bror jag  berättelser och gamla journalfilmer till livs med jämna mellanrum.

Idag finns bara en spillra gamlingar kvar i livet som upplevt kriget, men vi får aldrig glömma hur det var! Aldrig glömma dessa berättelser.

Särskilt illa berörd blev jag som barn av att läsa och höra om Mengeles tvillingexperiment. Han t.o.m sydde ihop (utan bedövning) romska barn för att SKAPA siamesiska tvillingar. Han injicerade kloroform  (!) i hjärnan och hjärtat på folk. Han bytte kroppsdelar på folk. Människor behandlades sämre än djur i ett slakteri.

Pappa berättade och visade hur människor i koncentrationslägren låg i tusental, utmärglade kroppar, i högar.

Tror du att det inte kan hända igen? Det tror jag att det kan. Krigets fasor fortsätter med oförminskad styrka, alltid på någon plats i världen. Vi har väl inte glömt grymheterna i Rwanda/Burundi? Afghanistan idag? Kongo/Kinshasa?

Ondskan tar sej olika uttryck: ibland i retoriken hos de som har makten. Ibland genom direkta vidriga handlingar. Som just Mengele.  Läs om honom i länken från Wikipedia.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele

Läs också om RASHYGIEN och inse att vi kanske snart är där själva – i vårt tjusiga samhälle där man alltmer gör skillnad på folk och folk….

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rashygien

15 svar till “Apropå Psykopater Och Rashygien: Doktor Josef Mengele – ‘Dödsängeln’ // Kao

 1. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – VEM BESTÄMMER VAD SOM ÄR GOTT ELLER ONT? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

  • Nåt liknande, kanske. Men Mengele hade medarbetare med samma ideal. Det hade inte Breivik.
   Ska kolla din länk nr.2. Nr.1 har jag redan läst med stor behållning.
   Kram
   Kao

 2. – I USA smittade man psyksjuka med syfilis och så gjorde USA med sydamerikaner också. USA-myndigheter steriliserade indianer i små stammar för att de skulle dö ut. I Manchuriet i Kina gjorde japaner experiment med människor under kriget, experiment vars resultat skickades till USA efter kriget. Mengele var alltså en i en mängd tvärs över globen. Och det fortsätter, så som du skriver. I ful djävla art, homo sapiens sapiens.

  • Visst. Jag vet. Men tack för att du uppmärksammat även andra ” icke värdiga” personer som i den rådande hysterin och svinaktiga tänkesättet utsatte även andra s.k ‘mindre värda personer’, för gräsliga handlingar. Övergrepp vi inte ens kan föreställa oss i vår lilla skyddade verkstad här i norr.

   Kanske vi ska skriva mer om detta på bloggen, så att även de som inte har någon riktig connection till fasorna får sej en lektion…..de yngre?

   Inget djur beter sej så illa mot sina artfränder som just människan. Guds största misstag i skapelseberättelsen var väl människan…
   Kao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s