Tjock-TV-Mobbing Och Konsumtionshysteri // Kao

Har varit med om det själv ; lite spydiga kommentarer typ: ” Har du en gammal tjockteve???? Varför köper du inte en ny”? Jag svarar givetvis att jag tänker ha den kvar tills den självdör. Varför ska jag kasta ut en TV med perfekt bild och ljud för att alla andra gör det?

Aftonbladets nöjesreporter Markus Larsson skrev om just ‘tjock-tv-mobbing’ i söndagens pappersbilaga och jag älskade hans funderingar kring detta. Hans mamma, norrländska ”uppväxt på potatis, skorpor med marmelad och med en förkärlek till allt som blommar”, var på besök hemma hos  honom och attackerade genast TV:n med en rad verbala anledningar till att han skulle kasta ut den och skaffa en platt-TV i stället. Hon hade just fått en egen installerad (efter en massa besvär) långt uppe i Tjottaheiti där hon bor och är född.

”Det duger inte att hålla fast vid en gammal tjockis som står i hörnet och ‘tar plats’….o.s.v”

Markus fortsätter: ”Konsumtion handlar om status, grupptryck och den starkes rätt och det kallar jag mobbing!”, skriver han och jämför med skoltiden:
”Att inte ha en I-Phone är att bli vald sist i gympan. Att inte delta i tjattret på Facebook och Twitter är som att ha fel jeans på mellanstadiet. Frågar man sej om man verkligen behöver allt det här nya kallas man bakåtsträvare och ses som mindre värd.

Eller om en nyliberal dåre får bestämma kan man t.o.m kallas KOMMUNIST om man har tjock-TV. ”Även om man inte ens är det. (Hur man nu kan få till den kopplingen…= min anm.)

Markus: ”En smal kropp och makt är idealet, för man visar då att man äter rätt, motionerar rätt, använder tandtråd, dricker måttligt, följer arbetslinjen och är en lydig soldat som aldrig säger NEJ till chefen.

Är man däremot tjock haglar misstankarna: såsom  dålig karaktär, man kanske äter skräpmat, röker, lever rövare och lyssnar på hårdrock!”.

Men, men: snart är även platt-TV:s tid förbi. Det kommer alltid något nytt. Nästa år  kommer Philips ‘smart-tv’, en interaktiv grej med både dator, tv-spel, satellitradio, läsplatta och mobiltelefon – allt! Då får smal-tv:n samma taskiga status som tjockisen har idag och man är en nolla om man inte hänger med i utvecklingen.

KÖPA, KÖPA, KÖPA! Konsumera dej till lycka – eller kanske till döds? Sätt ungarna framför TV:n i timtals så kan du jobba hemma under tiden och slipper umgås med de små gaphalsarna.

Markus avslutar: ” Fan vet om den nya smart-TV:n  även kan rasta hunden, vakta barnen, laga mat och ligga med din partner. Möjligheterna är ju oändliga!. Ursäkta, men jag gillar min gamla tjock-TV – den är så förbannat mänsklig. Och i vårt samhälle är både du och jag lika utbytbara som tjock-TV:n, tro inget annat. Det är bara en tidsfråga.”

————–

Jag undrar i mitt stilla sinne när vi då ska få tid och anledning till våra mellanmänskliga relationer – inte minst våra barn och gamla mormor på hemmet.

TACK MARKUS för ett suveränt inlägg!

20 svar till “Tjock-TV-Mobbing Och Konsumtionshysteri // Kao

 1. ”Det duger inte att hålla fast vid en gammal tjockis som står i hörnet och ”tar plats’…”

  Men, alltså, så korkat! En platt-TV i hörnet tar lika mycket plats, såvida man inte viker den på mitten i 90 graders vinkel.
  Eftersom jag har prövat det så kan jag rekommendera starkt att inte göra så! Jag får numera bara får in gamla dåliga b-filmer som spelats in i Hollywood utan ljud och utan film i kameran!

  Kram!
  /Skvitt

 2. Jodå, tjock-TV och kommunism hänger visst ihop, i alla fall hemma hos mig!
  Nu i dessa högervindars tid är jag på jakt efter en ännu tjockare TV så att jag vrids ännu mera åt vänster. Det kan behövas!

  Låt ropen skalla – en tjock-TV åt alla!

  Kram!
  /Skvitt

  • Hehe. Samma här. Min tjock-TV speglar inte bara min taskiga ekonomi utan också mitt förnuft att inte ta lån för konsumtion för att t.ex köpa ett PLATT TV – som ju snart blir omodern och man blir då mer eller mindre vetbalt lynchadför att man – just när man kanske köpt en PLATT – inte köper en SMART TV.

   Jag tror Philips & Co förbannar den långa livslängden på Tjockisarna. Precis som det en gång i tiden när Volvo förbannade de långlivade Amazonerna. Det blev ett himla liv när de i de nya modellerna, då man lade in kemikalier som skulle få bilarna att rosta snabbare – så man fick SÄLJA! Folk tror ju knappt det är sant när man berättar det, men den som minns den minns. Som vanligt gick Volvo då sladelösa ur rättegången och folk fick helt enkelt skylla sej själva som ratade sin gamla Amazon och köpte den nyare modellen. Utan att veta (just då) vad de hade gjort.

   Än idag rullar finfina Amazoner kring på gatorna men säg den ,vafan den nu hette, modellen som kom efter, som syns idag? None!

   Det är skönt med folk som vägrar konsumera ihjäl sej 😀

   Kram
   Kao

   • Så hette den kanske, ja! Minns du skandalen då de bytte ut Amazonmodellen mot den modell du nämner här? Men som sagt: högdjuren, superkapitalisterna kommer ju alltid undan. De har ju ett helt koppel av advokater som själva tycks sakna samvete. Samhället är uppbyggt så. Den ‘lille’ mot den ‘store’ har inte en chans. Det har vi sett alltför många exempel ,och tyvärr är både media och svenska folket snabba på att glömma liknande händelser. Eller just därför.

    Kram
    Kao

   • ”Samhället är uppbyggt så” – att vi snarast måste slänga det på skräphögen. Ut med det gamla – in med nya!
    Det är rätt att göra uppror!
    Det är nödvändigt att göra revolution!
    Det är ett måste med kommunism!

    /Skvitt

   • Nej, ut med det nya som inte behövs – eller skaffa det aldrig! Ibland handlar det inte om ifall man har pengar eller ej. Fattar bara inte varför jag ska köpa saker för att ANDRA tycker det är olämpligt med ‘gammalt skit’ – även om det fungerar för mej och jag vill behålla det.

    Självklart är också att det behövs en omställning och ett nytänkande på de flesta fronter i samhället, annars går vi alla under. Även de med medelinkomster men stora huslån och lån på en massa annat. Bankerna kan plötsligt göra ‘höger vänster om’ och ruinera hela sveriges befolkning. För det är ju bankerna, inte politikerna som bestämmer. Politikerna är bara marionetter för kapitalet och dansar villigt efter deras pipa – för de har inget val. Och nationalekonomerna är bödlarna som slår sista spiken i kistan för den som de lurat att förköpa sej.
    ….så jag sitter här och är såååå nöjd med min tjock-tv och allt annat jag har hittat i grovsoprum, fina grejor, som min lägenhet till största delen är möblerad med. Jag trivs med det..
    Dessutom är jag skuldfri 😀
    Kram
    Kao

 3. Jag håller på att utveckla en ännu smartare smart-TV. Man ska kunna fälla ut en motionscykel så att man kan känna hur man cyklar ute i den fria naturen utan att behöva lämna soffan. Och så ingår primusskök, öppen eld och doft av lägereldens rök och skogens dofter, samt en fläkt så man man känner hur vinden smeker tittaren i ansiktet.

  Runt tittaren kan också spelas upp ett digitalt tält och i taket ser man stjärnhimlen, givetvis med varje stjärnas namn skrivet med fluoriserande bokstäver för allmänbildningens skull.

  Endast med en knapptryckning kommer en rullista fram med alla man känner. Det är bara att scrolla i listan och trycka på OK, så dyker de upp i digitala virtuella versioner så att man kan umgås med dem när man tycker och vill.

  En annan knapptryckning trolla fram alla de vackraste kändisar och så är det bara att på samma sätt välja den man vill ha och gå till sängs med.

  Det här kommer givetvis att göra det helt onödigt att bilda förhållanden i den verkliga världen och på så vis löser man jorden överbefolkning.

  Finns det då inga nackdelar med att utveckla en sådan TV? Jo, Philips gör allt de kan för att på juridisk väg stoppa min innovation!

  Kram!
  /Skvitt

  • HAHAHA!!! :D:D:D
   Din fantasi och humor är oöverträffbar. Ja, vad ska man med människor till om man har en smartsmartsmart-TV? Relationer? Vad är det? Ingen behöver väl närhet och kärlek och ömhet i ett framtida samhälle?

   Snart kommer väl (svindyr) mat, fast i pillerform som i ”1984”, så man slipper besvära sej med att tugga en massa mat. Bara att dricka vatten, svälja pillren och komma i den kondition och hälsa de styrande vill att man ska vara….De bästa pillren får givetvis de som anses viktigast i samhället.

   Men de har då glömt en viktig sak: Vem fan ska stå för produktionen av pillren? Av hus? Av infrastrukturen? Av sjukvården? ETC ETC. Eller ska vi skjuta de jävlarna direkt, som har oförskämdheten att drabbas av cancer och andra behandlingsdyrbara sjukdomar likt förbannat?

   För att inte tala om de kriminella? Med denna framtidsvision i åtanke behövs ju varken fängelser eller fångvårdare, så fångvårdarna kan man ju skjuta dem också. De duger ju inte till annat än att möjligen gräva fångarnas och sina egna gravar….

   Det här kan vi ju spinna vidare på i all oändlighet, käre Skvitt!
   🙂

   Kramar
   Kao

   • Alldeles gratis kan vem som helst ta sig en joggingrunda i skogen. Men nu har man skapat rullband på gym där man mot betalning kan göra samma sak, men man slipper den obehagliga lukten av frisk luft och tallbarr.

    Om man nu låter folk komma in på långvårdsinrättningar och liknade mot att man har köpt sig ett årskort för 15.000:- så kommer de att hjälpa åldringarna gratis.

    Självklart kan man göra samma sak med fångvårdsanstalterna. Och jag tror det är ännu mer spännande med psyket, så årskorten kommer nog att betinga ett pris av minst 20-25.000:-. Men kan något smälla högre än rättspsyk? Tänk så djävla spännande att möta riktigt galna mördare. Huga, riktig spökrysare! Minst 50.000 för ett sådant årskort.

    Å andra sidan, folk är ju lite olika vad gäller tycke och smak. Jag håller därför inte för otroligt att man kan behöva betala uppåt 100.000 eller mer för att få nöjet att utföra hushållsnär tjänster åt de rikaste samhällsmedborgarna och mot en betalning på 250.000:- kanske man både kan få klippa gräs och skotta snö på något av landets slott och herresäten.

    AFTONBLADET gör ett reportage om saken en dag in i en snar framtid. Sibylla har berättat lite för mig om deras artikel:
    Reportern frågar – Hur kommer det sig att du lägger ut så mycket pengar på att skura golven hemma hos Jakob Wallenberg?
    Jo, du vet, det blir som ett gift efter ett tag. Man kan bara inte låta bli!

    Kram!
    /Skvitt

   • Otroligt bra! Men vad gör de med de stackars satarna som inte har råd att betala dessa summor (som säkert blir verklighet en dag)? Ska man skotta ner dem i massgravar med skylten: ”De hade inte råd att betala det de borde sett till att kunna göra. De borde sparat en årslön på banken så de hade kunnat betala för oföutsedda utgifter och sina släktingars begravvningar. VE DEM, de slösaktiga skithögarna! Må de ruttna i helvetet.”
    Rut-pigan idag kan se sej i stjärnorna efter ev.giftermål med husets herre. Även om han bleve änkling. Han skulle bara ge henne en spark där bak om hon inte ville sära på benen när han krävde det… Och är det någon som tjänar på RUT-systemet är det knappast pigan – det är herrskapet som kan göra avdragen. Piganb tjänar blott knappt 110:-/timme och då får hon slita som ett djur. Dessutom är det inte ens säkert hon får 8 timmar om dagen. Hon lär få fortsätta slava (för hon är den moderna tidens slav) för en skitlön för att försörja sej och sina barn – och får ‘skylla sej själv’ och hånfullt benämnas bidagstagare. Men att greva<r och baroner med sina slott och herresäten får 100 ggr mer är det visst ingen som refelekterar över. Samt att det också är bidrag i allra högsta grad – jordbruksbidrag för att ibland INTE odla (pga överproduktionen) men däremot se till att hålla landskapet öppet. Då kan de ju bara ta lite pynt av grannen som låter dennes kor beta av sly och annat. Så tjänar herrskapen ÄNNU mer pengar.
    osv osv osv.

    Som jag skrev: Detta kan vi dra i evigheter, för så mycket orättvisor finns det och nämner man det kallas man kommunistjävel. Det verkarb som om alla som vill ha rättvisa i samhället och världen i övrigt per automatik är kommunister. Då är de övriga EGOISTER enligt mitt sätt att se det.

    Kram
    Kao
    PS. Ev. felskrivningar beror INTE på berusning idag – jag kan inte hitta de rätta glasögonen. That's it!

   • ”Det verkar som om alla som vill ha rättvisa i samhället och världen i övrigt per automatik är kommunister.”
    Jovisst, är det en ny upptäckt för dig? Vilka övriga skulle vilja det vi kommunister vill utan att vara kommunister? Det måste vara kommunister som är kommunister utan att veta om det! Jag rekommenderar dem att läsa på lite granna här: http://marxistisktforum.cjb.net/

    ”PS. Ev. felskrivningar beror INTE på berusning idag …”
    Jasså, min inte fan kan det bero på en eventuell berusning i morgon! 🙂

    Kram!
    /Skvitt

   • Sant är definitivt att många är kommunister (har de åsikterna i.a.f) men inte vill erkänna faktum.

    Nä, idag är det lugnt. Jag har så mycket papper att fixa med och då duger varken berusning eller bakrus. Då fattar jag inte vad det står på pappren jag ska fylla i 😀

    Kram
    Kao

  • Kul att du gillar den. Man kan flyta ut i hur mycket som helst gällande detta. Tjock-TV-mobbingen är bara en liten bit av hur vårt samhälle är på väg mot ruinens brant för de som inte ÄGER och/eller är högavlönade. För de kan ju köpa vad fan de vill. Det får de gärna göra. Bara jag får ha min tjock-TV kvar och köpa det JAG behöver – inte det ANDRA anser att jag behöver. Kapitalismen är desperat och vi måste visa att vi ska ha lön för den möda vi gör. Utan att behöva köpa deras skit, för det kommer ju nytt hela tiden och vad fan ska vi med det till? Jag köper bara det jag absolut behöver. Inget mer. Äger inte ens en elvisp, hahaha!!!.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s