FN – En Tandlös Tiger. En Sorglig Historia Som Skulle Kunnat Blivit Mycket Bra….OM Inte… // Kao

Förenta Nationerna var en mycket bra ide’från början, men man började nästan genast klanta till det 1947-1948 då man plötsligt gav bort Palestina till ett folk (judarna) som redan hade bott utspritt över världen i 1000-tals år. Men ändå ansåg att landet egentligen var deras, för det hade Gud sagt.  Hans utvalda folk. Alla andra skulle brinna i helvetets eldar vid tidens slut.

(Den som kallar mej antisemit har inte begripit någonting av det jag skriver. Möjligen är jag anti-sionist. När jag skriver ”israelerna syftar jag på de sistnämnda.)

Visserligen hade det bott många olika folkslag i Palestina under alla dessa år; både muslimer, sionister och kristna judar. Bland annat. Dessa kom hyfsat överens, men plötsligt skulle landet, som alltid hetat Palestina, nu heta Israel – Guds utvaldas folks eget land. Nu började problemen och de övriga länderna i regionen blev naturligtvis förbannade över orättvisorna och ställde sej på palestiniernas sida.

Nu hade israelerna bara fiender runt omkring sej men hade understöd av USA och det tysta medgivandet – eller fegheten från den övriga omvärlden. Man skaffade kärnvapen men inget annat land fick göra det, för det skulle de tydligen inte klara av att hantera…

Jag misstänker att  ett eventuellt tredje världskrig kommer starta när israelerna ‘på knappen’ då de känner sej tillräckligt trängda och paranojan tagit överhanden. De övriga (t.ex Iran) vill säkert upprätthålla en slags terrorbalans för att visa att de och övriga arabländer KAN försvara sej om de måste.

Problemet 1947-48 var  ju att det redan bodde folk i Palestina som FN gav bort, ty judarna hade orättmätigt råkat ut för något av det hemskaste världshistorien skådat(ett scenario många andra folk sedan 2:a världskriget upplevt – och vem talar om romerna som led fruktansvärt? Ska de få en del av Rumänien eller Indien? De kom ju därifrån för ‘bara’ några 100 år sedan. Och folket i Bosnien, då?) .

Visst led judarna, men det gav moraliskt inte FN rätten att ge bort det fattiga landet landet till välutbildade judar som flyttade dit från alla världens hörn, puttade ner palestinierna på samhällsskalan och rev deras bostäder eftersom man själva ville ha marken.  

Genast beväpnade man sej för att inte förlora det de hade fått av FN. Inte heller följde de avtalet från 1967 gällande de nya gränsdragningarna och alla folkens heliga stad Jerusalem. Man fortsätter att ta palestiniernas rättmätiga landområden. MEN VAD GÖR FN ÅT DET???

Israelerna krossade de mödosamt uppbyggda hus där palestinierna byggt, verkat och bott  under alla år, och byggandet av bosättningar pågår ständigt och palestiniernas landområden de fortfarande har kvar krymper alltmer. Israelerna anser visst att palestinierna anfaller dem, men vilka har vapnen? Vad är stenkastande ungdomar i jämförelse med de tunga vapen israelerna skickar tillbaks? Även till sina grannländer för att man misstänker att där finns ‘fienden gömda i buskarna. Är det konstigt att palestinierna inte bara sitter på sina bakar och låter sej köras över. Utplånas? Vilket verkar vara israelernas syfte, som jag har förstått det.

Man försvårar palestiniernas dagliga liv och förnedrar dem dagligen vid checkpointsen som finns längs hela gränsen. Peter, en kille ur ett ekumeniskt sällskap, som var ute för att resa i ”det heliga landet” och dokumentera det han trodde, underbara han skulle få se, blev förkrossad över den förnedring han med egna ögon såg ske vid checkpointsen. Bara för att folk skulle till sina arbeten i bl.a Jerusalem fick de stå i stekande hetta i timtals i burar och vänta. VARJE DAG. Dessutom blev de förnedrade på andra sätt och slagna.

Dessutom finns det alltför många odemokratiska (läs:diktatoriska) stater som medlemmar i FN. VARFÖR finns de där och varför finns denna VETO-rätt för ett fåtal länder som omöjliggör att vettiga demokratiska och moraliskt rätta beslut kan komma till stånd?

Inte ens Kongo eller andra blodtörstiga diktaturer kunde de mesiga nutida generalsekreterarna komma till rätta med. Man sköt ju ner planet med av de få vettiga som suttit på posten: Dag Hammarskjöld 1962. Nu hoppas jag  att Jan Eliasson kan göra något vettigt, även om han bara är vice.

Annars kan de lika gärna lägga ner och riva det kostsamma skrytbygget som ändå inte gör något vettigt. Bara tjafsar inbördes och kostar medlemsstaterna massor med pengar.

Pengarna kan man i stället använda till att bygga upp de pga europeernas kolonisation grymma stater som fått Afrika att ligga långt efter i utvecklingen just pga detta långa historiska koloniserande mörker. Men då ska pengarna fördelas och förvaltas av pålitliga hjälporganisationer, så de inte åker rakt ner i fickorna på och göder diktatorernas lyxliv, vapen- och knarkhandel.

24 svar till “FN – En Tandlös Tiger. En Sorglig Historia Som Skulle Kunnat Blivit Mycket Bra….OM Inte… // Kao

  • Vet inte varför, men din kommentar hamnade bland skräpposten och jag upptäckte den just nu av en slump. Ingen kommentar brukar ju hamna där annars….Och jag tackar för den support jag fick.

   Kramar och en solig fin helg önskar jag dej. Hoppas vädret får dej att må lite bättre till kropp och själ. Jag har legat både i parken och på balkongen och solat i flera dagar och börjar se ‘greklandsbrun’ ut :-). Det känns bättre att ha lite färg, tycker jag. Bara man är försiktig och inte bränner sej.
   ————
   En annan sak: En f.d killkompis i en annan del av landet terroriserar mej med sms, där han projicerar all sin egen skit på mej. Allt skit han själv gör och har gjort i livet tillskriver han mej. Jag är t.ex både langare och hachrökare, tjuv och bedragare. Nu mbörjar jag tröttna på det här. Hur kan man få en sån att sluta? Han ska polisanmäla mej för langning, säger han….så sjukt att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Själv bär han nu fotboja efter att ha kört med 3,5 promille(!!!) i blodet och krockat med en kvinna – och det är inte första gången… Det är en massa saker, de flesta oerhört tragiska för den ensamma människan han är men all sin skit projicerar han som sagt på mej, som om det vore jag som hade gjort de här sakerna.

   Vad kan jag göra? Vet du det? Har smsen kvar, samt mina svar (men nu svarar jag inte längre på hans elakheter). Kan jag polisanmäla honom så han förhoppningsvis lägger av? Vill helst inte det, men hans bitterhet över sitt ruttna ensamma liv, sin snurriga familj och hemska barndom ska inte jag behöva lida för. Jag har gjort allt som står i min makt för att hjälpa honom och hans familj, men de tycks vilja ha det som de har det, för då händer det ju saker…. – man han stör mitt liv och förolämpar mej å det grövsta. Han måste stoppas!

   Kram igen
   Kao

   Hur gör jag för att få honom att sluta terrorisera mej?

 1. antingen anmäler du eller byter telefon.

  Jag hade nog bytt telefonen men sparat den ifall anmälan ska göras i senare skede…

  Hemikram ♥

  • Finns det verkligen en möjlighet att polisen gör något åt det här? Byta telefon/telefonnummer kan jag ju inte göra..Det skulle innebära en massa praktiska problem. Speciellt nu när jag har en intensiv mobilkommunikation med flera personer gällande lägenhetsbytet (vi ska skriva kontrakt före midsommar och flyttar 1/9).
   Kanske jag ska ringa polisen och fråga? Har ju smsen som bevis.

   Kramar
   Kao

   • Ok spara dem men svara inte… och och jag hjälpte en väninna till mig att få fast en kille för trakasserier via sms, så omöjligt är det inte…

    Hemikram

   • Tack. Det låter betryggande….och det är just vad jag kommer göra om han hör av sej så mycket som en enda gång till.

    Kaoskramar

   • Om du inte svarar så slutar han efter en tid. Han kommer efterhand att utgå i från att du kanske har bytt nummer. Eller så inser han i vart fall att det är meningslöst att skriva fler sms eftersom inget händer.
    Om du inte läser hans sms så påverkar det dig inte på samma sätt som om du läser dem.
    Kram!
    /Skvitt

   • Han har inte skrivit på månader, men plötsligt drog han igång igår igen med bl.a okvädingsord och att kalla mej langare, missbrukare, alkoholist, galen kärring, hora, bidragsfuskare etc etc. Så jag svarade men inte på de sista galenskaperna. Själv sitter han med fotboja efter att ha krockat med en kvinna då han hade 3,5 promille i kroppen, stjäl patiienternas mediciner och en jävla massa annat. Fattar inte hur en god vän kan vända så totalt. Dessutom minns han inte ett dugg av vad som hände när jag var hos honom, eftersom han var dyngpackad dygnet runt (en stor besvikelse). Men jag minns ALLT. Precis allt….och han ska polisanmäla mej? Idiotiskt. Finns inget att anmäla medan jag skulle kunna anmäla honom för både det ena och andra. Hittills har jag inte gjort det, men om han fortsätter så gör jag det. Självklart svarar jag inte på fler sms. Är övertygad om att det är han som hackade min dator. Har inga bevis, men det kan inte vara någon annan. Det är helt enkelt omöjligt.

    Tack för dina tips. Men OM jag anmäler honom: ska jag då dra hela listan med vad han har gjort och hur han lurar sej fram i livet (som han påstår att jag gör)?

    Kram
    Kao

   • Ha inga förhoppningar om att polisen gör någonting alls. Jag har otaliga exempel på det ifrån min bekantskapskrets.
    En som misshandlades ca 200 m från polisstationen, men lyckas under misshandeln ändå ringa och tala med polisen. Men de kunde inte komma!
    En annan fick sin båt stulen. Marknadsvärde ca 45.000:-, gärningsmannen känd till namn, personnummer och telefonnummer. Nedlagt på grund av att ”spaningsuppslag saknas”! En sådan slutsats kan bara dras om man inte ens läser vad det står i anmälan.

    Bedrägeri åtföljt av olaga hot och misshandel i flera fall, samt övergrepp i rättsak. Bedragaren känd till namn, personnummer, bostadsadress, telefonnummer. Nedlagt, motiverat som ”ej utredningsbart”.

    Falsk tillvitelse ledde till fällande dom! Yeah mam! Och den som fälldes var den som råkade ut för den falska tillvitelsen! Då agerade minsann rättsväsendet, givetvis till stöd för den kriminelle!

    Se verkligheten som den är. Polisen saknar kunskap om vilken funktion den har i samhället och vad arbetet går ut på.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det är precis det jag tänker på : att den här intriganta människan ska försöka få allt till min nackdel. Men de känner honom och hans familj däruppe där de bor och det har varit trassel med hela familjen sen 35 år tillbaks…. och nu går han med fotboja för att slippa fängelse för rattfyllan. Jag har aldrig varit i närheten av det han anklagar mej för. Visst, jag är inget helgon. Men det jag gjorde i min ungdom var inget särskilt som inte ‘alla andra’ gjorde på 70-talet, det är preskriberat nu – och han är 20 år yngre än jag.

    Hela hans liv är ett stort ‘mess’. Hela familjen är sjuk: mamma, pappa och systrar som åker ut och in på avgiftningsbehandlingar mot missbruk, kommer ut igen och fortsätter i gamla banor. Det handlar om mordförsök, misshandel och fan och hans moster. Visst, det är tragiskt, men jag tänker inte vara hans slagpåse. Den han projicerar all skit på för en nyckelknippa han själv strulat bort.

    Ändå försöker han få det till att det är JAG som är skurken och att jag snott hans nycklar, vilket inte är sant. Vad ska jag med dem till???

    Hans hot om polisanmälan är nästan välkommet för mej, för då kan rätten, i händelse av rättegång, få veta vad han egentligen pysslar med – och jag kommer då berätta ALLT! Precis allt! Eftersom han hotat mej. Jag som försökt hjälpa hela den familjen i åratal! Hade han inte hållit på så här hade jag inte sagt ett ljud till någon, men någon gång måste det ju ta slut.

    Vid en ev.rättegång faller många käglor, det kan jag lova. Han har ingenting att sätta dit mej för. INga bevis – för det finns ingenting jag kan anklagas och åka dit för. Vilken lekman som helst i en rättegång kan ju se vad det är för människa de har att göra med. Det blir han själv som åker dit. Inte jag.Vill han ha strid så ska han få det.

    Tack för ditt stöd.

    Kram
    Kao

 2. @ SKVITT
  Tråkigt för din vän, men det kanske beror på i vilket distrikt man bor och vilken polisman/kvinna som råkar få handha ärendet. Hur engagerade eller inte de är. Visst är jag misstänksam mot polisens engagemang allt som oftast, men jag måste ju tvingas lita på dem om detta fortsätter. Har sparat sms:en från honom som bevis och även mina svar till honom. Nu ska jag kolla mailen och se om något kommit dit också. MSN, som han använder flitigt, har jag slutat använda….

  Det är ju själva f-n att jag, som aldrig haft med ‘övermakten’ att göra annat än vid demonstrationer o.dyl., nu vid denna höga ålder ska behöva utsättas för en sån dåre. Allt han själv gör och har gjort är det tydligen jag som gör/har gjort. Låter väldigt mycket ‘borderlineskt’ förhållningssätt i mina öron…..Hata eller älska. Svart eller vitt. osv.

  Kram
  Kao

  • Slår jag samman alla jag känner genom jobbet och rent privat så blir det ett antal hundratal personer. Hur ska jag kunna räkna dem alla? Jag får väl gissa på i vart fall 500.
   Det är inte konstigt att flera av dessa någon gång under alla åren har haft anledning att kontakta polisen om hjälp. I en del fall har det blivit Hisingspolisen. INGEN har fått någon hjälp, eller (för att vara snäll mot polisen) kanske de som fått hjälp inte brytt sig om att berätta om det. Vad vet jag?

   Det här har dock fått mig att spetsa öronen så fort jag hör något om polisen och deras brist på göranden och låtanden. Och då blir det förbannat mycket som jag har samlat på mig genom åren.

   Jag kan då säga att här handlar det inte om enskilda polisers brist på engagemang och inkompetens. Det rör sig om hela kåren1

   I några fall av de jag nämnde har målsägaren stött på tiotals gånger utan resultat.

   Här kommer fler fall:
   En notorisk rattfyllerist som dagligen körde samma väg vid samma tidpunkt. Hisingspolisen tipsas om bilmodell och bilens färg, rattfylleristens namn och körväg, samt tidpunkt då han kan stoppas. Den aktuella körvägen ligger på ett ställe endast ca två kilometer från polishuset på Hisingen.
   Vad svarar polisen när de ombeds att ställa sig utefter vägen och stoppa honom, tror du?
   ”Vi jobbar inte så!”
   Nej, så klart inte. De jobbar inte alls, kan man ju tro.

   Här är två berättelser om tips om narkotikalangning i och i anslutning till Östra Nordstan.
   I det första fallet antastas en person som upplever det hotfullt när de försöker att mot dennes vilja köpa narkotika. Eventuellt syftade hotet till att få personen så rädd att han trots att han inte brukar narkotika ändå ta upp sin plånbok för att betala. Han hade säkert blivit av med pengarna, men inte fått varan. Han undkommer med blotta förskräckelsen därför att säger att han inte har några pengar.
   Två minuter senare stöter han på tre poliser som patrullerar i Nordstan. Han ber dem gå till platsen där gruppen hade hejdat honom. Vad säger poliserna, tror du?
   ”Vi har annat att göra just nu!”
   Och vad var det som var så angeläget för poliserna att göra tror du? Jo de strosade i lugn och ro vidare och slank in på McDonalds!

   Den andra berättelsen rör en person som hejdas av en narkotikalangare inne i Nordstan när han är på väg hem från krogen en sen kväll. Även han säger att han inte har några pengar och går bort mot två poliser som patrullerar innetorget. Han pekar ut langaren för dem och berättar vad som har hänt.
   Vad tror du poliserna säger till tipsaren?
   ”Kom igen i morgon när du är nykter!”

   Det finns mycket mer att berätta, men detta får räcka.

   Polisens slöhet i Göteborg är en KULTUR och inget annat!

   Kram!
   /Skvitt

   • Det är ju fasansfulla berättelser du kommer med. Det är ju inte förbjudet att vara onykter, men är man det är man på något sätt inte trovärdig – och den verklige gärningsmannen får gå fri!
    Vet inte om det är likadant i den här stan, eftersom jag inte har några vänner och mycket få bekanta som kan berätta liknande saker.
    Visst är det väl skönare atta sitta i en varm polisbil och käka hamburgare än att göra sitt jobb :-)? Så verkar polisen arbeta och de enda som verkar bry sej är Leig GW och Jrzy Sanecki. Och i viss mån Jan Guillou.
    ”Vem ska man lita på”?

    Här är lite gammal proggmusik till dej, om du inte har annat för dej.

    Kram
    Kao

  • Nästa story är snart två år gammal.

   En person som är yrkeskriminell har hotat en annan person ett antal gånger. Den hotade är en oförvitlig och skötsam person på alla sätt, men råkade ändå träffa fel person en gång för flera år sedan. Sedan dess har hoten kommit och gått.

   Den hotade känner inte till mer än förnamnet på gangstern.

   Vid ett tillfälligt besök på krogen dyker plötsligt gangstern upp, men inget händer. Däremot går den skötsamme ut på gatan för att stoppa polisen så att de kan gå in och kontrollera vem han är och vad han heter. Avsikten med detta är att kunna komplettera alla nedlagda polisutredningarna efter alla anmälningar som har gjorts.

   Efter en stund kommer en polisbil glidande. Han stoppar den. Han pratar med poliserna och berättar i korthet vad det gäller och följer med in en bit i lokalen och pekar ut gärningsmannen. Sen går han ut igen.

   När poliserna kommer ut frågar han vad de kom fram till. Poliserna har tydligen ”minne som en guldfisk”. De säger åt den oförvitlige, som ju har tagit några öl, att gå därifrån annars ska han tas för fylla. Den oförvitlige säger att han måste få veta namnet på den kriminelle. Poliserna säger att nu varnar vi dig inte mera utan gå härifrån så kommer vi inte att ta dig.
   ”Men det var ju jag som bad er gå in och kolla!” sa den oförvitlige.

   Det räckte!

   Den oförvitlige fick åka med till fyllecell i Mölndal!
   Än i dag vet han inte vad gärningsmannen heter. Polisen hade inte sparat några uppgifter om det, så när han släpptes ur en fyllecell som han aldrig hade behövt sitta i, vara han lika klok som innan!

   Denna händelse har berättats för mig av en bekant som var på plats och känner den oförvitlige och känner också till allt om hoten.

   Jag vet inte om det är detta som polisen menar att deras arbete ska gå ut på, försvårande av utredning! Och jag vet inte heller om det är detta som polisen menar när de säger att de måste ha allmänhetens hjälp!

   Vad jag däremot vet är att till och med utvecklingsstörda skulle ha skött saken bättre.

   Kram!
   /Skvitt

   • En vidrig historia, men också typisk för hur många poliser arbetar. De var säkert rädda för gangstern och gick den lätta vägen: de tog offret, för att denna hade druckit öl! Det är inte första gången det händer och för mej ser det ut som att man tar den enklaste utvägen och kan lägga till sina ‘bedrifter’ i protokollet.

    Att ‘den oförvitlige’ hamnade i fyllecell för att han druckit något den nuvarande regeringen har stor skuld till, genom att tillåta alkoholreklam, är symptomatiskt för ett sjukt samhälle. Nu har denne man ett fylleomhändertagande på sej själv, för att han sökte sanningen, som polisen var helt ointresserad av.

    Reklamen skriker ut att man ska köpa deras varor, men sen får man inte bli påverkad av det man köpt! Detsamma gäller tobaksindustrin: ”Köp våra cigaretter, men rök dem inte för det är skadligt och ni skitar ner med era fimpar!”

    Konsensus: ”Köp alkohol och cigaretter (för att göda de multinationella skurkarna), men släng sen det ni köpt. Varför har de inte stora hinkar direkt på Systembolaget där man, efter att ha passerat kassan och betalt, kan hälla ut det man köpt??? Men huvudsaken är tydligen att vi bara ska göda de verkliga skurkarna, som medvetet säljer skit till oss som helt klart är skadligt.

    Berättelsen om din bekant ger mej rysningar när jag tänker på mitt eget dilemma med idioten från nordvästra delen av landet. SKULLE det bli en rättegång (vilket jag i.o.f.s välkomnar) skulle det inte förvåna mej om jag får skulden, eller i.a.f en bit av den. Har aldrig åkt fast för något i hela mitt
    liv och heller aldrig begått brott värre än att köpa lite braj i 20-årsåldern. Det han anklagar mej för saknar helt grund och det kan jag bevisa.

    Alla förtroenden jag en gång gav till min f.d vän använder han nu emot mej. Skulle ALDRIG bete mej så mot en vän. Skvaller är inte min grej. Inte heller hämnd. Han har dessutom ljugit om ett par av sina gamla bögpolare; att de gjort de mest vidriga konstiga saker jag bara inte kan tro är sant – och det är det förmodligen inte heller. Det är bara hans sjuka lust att förnedra gamla vänner som inte längre vill ha med honom att göra. Och nu gäller det mej! Om jag berättade vad lögnerna handlade om skulle du spy rakt ut! Det handlar om såna sexuella perversiteter som bara inte kan vara sanna. Skulle det nu vara sant skulle han inte berättat det för mej, han skulle behållt deras förtroende.

    Jag hoppas att din bekant i hans distrikt, där han bor, kan få upprättelse. Själv är jag rustad till tänderna för en eventuell strid. Min antagonist (f.d vän):s pappa kör taxi och har kört rattfull i jobbet massor av gånger. Men i ett sånt litet samhälle är det tydligen helt ok – även om man i det tillståndet utsätter både passagerare och andra trafikanter och gående för livsfara.
    På mindre orter kan man visst ha tumme med polisen och slippa straff, kanske det handlar om vänskapskorruption, som du nämnde förut?
    —————
    Gillade du låtarna? JU, du har ju hört dem förr 🙂

    Kramar
    Kao

 3. Ping: Skvitt om polisen « skvitts

  • Har inte Facebook (och kommer helletr aldrig skaffa det). Men du har fått ett par låtar av mej som kvällsnöje.

   (Måste skriva om en märklig historia som hände mej i Thailand på väg till flygplatsen, som har just med proggmusik att göra.)

   Lördagskram
   Kao

   • Jag använder inte FB så som det egentligen är tänkt, att hålla kontakt med gamla vänner. Jag uppträder som Skvitt och då kan jag ju inte hittas av gamla vänner.
    FB har jag för att snabbt kunna dela med mig av sådant som är läsvärt. Du skulle kunna göra på samma sätt. Det är mycket smidigt.
    Här har du mig: http://www.facebook.com/skvittis.skvitt

    Jag kikar in senare för att se vad du har skapat.

    Kram!
    /Skvitt

   • Fattar. Men det kommer aldrig ske. Hur många ‘fördelar’ det än finns med FB. Hur mycket man än kan blocka sej hitan eller ditan. Det är inte min grej.

    Jag är som en gammal tjock-TV: det är bra som det är :D. För jag ser övervägande nackdelar med FB och därför kommer jag, som jag skrev, aldrig någonsin bli en del av Facebooktjattret.

    Kram
    Kao

 4. Ping: Polis, polis, potatisgris! « skvitts

  • Kastar mej handlöst in på din blogg för att läsa ditt inlägg.

   Min dotter sa ”polis,polis, potatismos” till ett par patrullerande idioter och jag fick mej en utskällning – som i princip gick ut på att jag var en dålig mamma. Min dotter, som då var ca 4-5 år gammal blev jätterädd och började gråta.

   Man tror knappt det är sant när man upplever sånt. Det är väl små barn och ders mammor och andra ofarliga personer man lägger sitt krut på. Eller på offret i t.ex ett slagsmål som vi diskuterade förut.För de riktiga skurkarna är det inte många poliser som törs konfrontera. Gissa vad min dotter tyckte om polisen efter den händelsen….

   Kaoskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s