Börsen, Facebook Och Blåsningen Av Svenska Folket // Kao

Snålheten bedrar visheten? Ja, det verkar så. Många har satsat sina sista sparade slantar på att i ett desperat försök få dem att föröka sej en aning (helst mycket, förståss). Men så blir de blåsta på rubbet.

Ett exempel: Facebook börsintroducerades, folk köpte och tyckte sej ha gjort en smart affär. Men smarta affärer går inte att göra. De som sitter i toppen skrattar åt oss och tar våra pengar. I skurkligan ingår givetvis bankerna med sina lånekaruseller.

På bara tre dagar försvann 18 miljarder ur Facebookaktierna på börsen som i ett trollslag, men Mark Zuckerberg, skaparen av tjattersajten hade lägligt sålt sina egna aktier för ofantliga summor, bara ett par dagar innan aktien sjönk dramatiskt och Zuckerberg blev därmed världens 29:e rikaste man.

Inte bara han sålde, det gjorde även andra storinvesterare mycket diskret alldeles innan börsraset -och så går det till. Hela tiden.

Efter IT-bubblan och Teliaktierna, för att ta ytterligare exempel, borde det vara uppenbart vad det går ut på: Det hela liknar en bluffspelhåla,  och de som agerar i denna vet precis vad de gör och skrattar hela vägen till banken åt dumskallarna de skinnat på ÄNNU mer pengar.

Allt är ett fulspel. De enda som vinner på börsen är de största maktgubbarna med tillgång till hur mycket  INSIDERINFORMATION, (förbjudet i svensk lag) som möjligt. Men hur kan man kolla sånt?

Dough Hemwood, vänsterekonom, beskriver också detta  i boken ”Wall Street”.

”Svenska börsen är full av hemligt fusk”, konstaterade SVD i Mars. 30% av alla kursrörelser föregås på ett mystiskt sätt av ovannämnda innan det blir offentligt. Och då är det redan för sent för den ‘lille mannen’ (reller kvinnan. DE har inga såna kontakter som berättar för dem att de måste sälja NU!

Av 100 fall som anmäldes 2011 gick inte ett enda(!) till åtal! För faktum är att domstolarna inte vet hälften av vad kapitalistsvinen (de som aldrig får nog av pengar och makt) och deras advokater vet, och därför blir de överkörda redan från start.

Det är så här det går till. Inte ens i USA gör man på det här sättet – men här i Sverige fortgår det. Tar aldrig slut. Varför har vi t.ex A- och B-aktier?  Vad jag vet finns det ingen annan stans och A-aktierna får inte vi vanliga dödliga ens köpa….

Varför skapas inte skarpare lagar? Varför tar man inte itu med det som är uppenbart förbjudet? Men det bär klart:

På logerna och rikemansklubbarna kliar man rygg och viskar i varandras öron vad som är på gång och då hinner de sälja. Kvar står de som förlorat hus och hem, allt de jobbat ihop under ett långt, ofta strävsamt arbetsliv. UTBLOTTADE!

De borde sättas dit, de jävlarna som raserat livet för så många människor och sedan bara skrattar både dem och politikerna rakt i ansiktet. Det är börsen och banbkerna som äger detta land, de äger även alla som är skuldsatta. Tro inget annat.

På alla sätt och vis försöker även poolitikerna genom lagar de stiftar att skinna oss inpå bara skelettet. Sen får vi veta att vi är ‘arbetsskygga’ och hånas som ‘bidragstagare’. Hur tänker de?

Som SKVITT så riktigt påstod är det bara att läsa ”Det sovande Folket” och ”Den sista stenen” så fattar man hurdant samhälle högern vill ha.

www.alliansfrittsverige.nu/det sovande folket

6 svar till “Börsen, Facebook Och Blåsningen Av Svenska Folket // Kao

  • Visst är det för jävligt? Men det är ju inget nytt att det går till så här.
   ———-
   Ska kolla din blogg lite senare. UNder tiden önskar jag dej god hälsa och att du fått den hjälp du behöver.

   Kaoskramar

  • Alla såna ras är , om inte högst väntade, så blir det åtminstone ‘den lilla medborgaren ‘ som torskar. Alla andra får ju besked ett par dar i förväg och hinner sälja. Med brakvinst. Det är därför man inte ska lägga sina pengar på Skurkarnas Paradis. Bättre att ha dem i madrassen.

   Kram//Kao

   • Och de allra största aktörerna startar rasen då de säljer enorma poster på en gång.

    De står själva även för fantasiuppgången som föregår raset genom att köpa ofattbart stora poster.

    Dessa aktörer behöver inte inside info. Det är de som bestämmer uppgång och fall!

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s