Professor Mattias Gardell – Vittne Som Behring Brivik Kallat Till Rättegången // Kao

(Bilder: Bing. Överst: Professor Mattias Gardell. Bild 2: A.B.B:s och hans syn på sej själv. Bild 3: En av Norges alla fjordar)

——————————

Man kan ju undra varför Anders Behring Brevik väljer en sådan person som Professor Mattias Gardell som sitt vittne i rättegången 5/6-12. (En granne till mej, för övrigt).

Av sex vittnen drog sej fyra ur denna dag. De orkade inte. Breivik måste ha ett mycket konstigt sätt att tänka, jaja, det har vi ju redan förstått. Men varför just en professor i religionshistoria som vittne?

Gardell, lugn, sansad och mycket kunnig i flera ämnen satte sej i vittnesbåset och berättade; och åklagarna jublade, där fick de en stor fördel. Gardell vet vad han pratar om. 

Försvaret måste tagit sej för pannan oxch stönat när denne man klev in, och under  två timmar  lugnt, sansat och pedagogiskt förklarade  spänningen mellan religion och politik, extremism, rasism och terrorism. (Gardell är för övrigt arrangör av ”Ship to Gaza.”)

Det som rör sej i huvudet på Behring Breivik mosades elegant med fakta. Undrar vad Behring Breivik tänkte när Gardell berättar om hur massmördaren drömmer sej tillbaks till ett idealiserat 50-tal, då ‘män var män och kvinnor och barn visste sin plats’.

Gardell talade om ‘den förödande feminismen’  som Breivik anser och mycket mer. Han var oerhört skicklig, lugn. Kunnig. Han anser att Behring Breivik har vanföreställningar, som uppstått i hans eget huvud som lett till konspirationsteorier o.s.v.

Efter rättegången överöstes Mattias Gardell av lovord från åklagarna, vilket är fullt naturligt i det här fallet. Först ville man bevisa att A.B.B är galen, men efter detta vittnesmål  öppnas dörrarnan för fängelse.  Och livstids fängelse  i Norge är 21 år!

Breivik lär aldrig mer få se dagens ljus och uppleva det vackra norska landskapet igen. Få andas den rena friska luften. Jag tror att han kommer få sitta där resten av sitt ynkliga liv, om ingen där inne förpassar honom till Dödsriket innan. Vilket är mycket möjligt. Inom kriminella kretsar finns det lagar som säger att man gör inte vad som helst…..(pedofiler är ett annat exempel på ett klientel som ligger mycket risigt till på ett fängelse).

Vem vill hjärtligt ta emot en sån idiot om han skulle bli fri om just 21 år och kliver ut genom fängelseportarna? Tror inte ens hans mamma vill det. Hans pappa har tagit avstånd för länge sedan. Vänner har han inga och har egentligen aldrig haft. Varför´, kan man fråga sej.

Bara sina sjuka fantasier har varit hans vänner och när det gäller en sån som han, så ligger min normala empati slumrande i en malpåse. Kanske har jag fel, men såna är mina känslor inför detta vansinnesdåd som A.B.B begått. Särskilt om han döms som frisk!

ONDSKA, brukar jag kalla såna handlingar som han, under åratal, suttit och totat ihop och det där jäkla manifestet som bevisar hur han är och tänker. Man kan inte skylla på sina föräldrar för en taskig barndom. Många har haft det mycket värre än A.B.B menb lever ett förhållandevis bra liv ändå.

Det finns alltid chanser att välja andra vägar i livet. Alltid!

Rätta mej om jag har fel.

6 svar till “Professor Mattias Gardell – Vittne Som Behring Brivik Kallat Till Rättegången // Kao

  • Precis så är det Inte minst förtal och elakt skvaller är en form av ondska och visst har vi väl alla någon gång i livet sagt något ofördelaktigt om en person, som kanske inte stämmer helt med verkligheten. För att vi själva ska hamna i en bättre dager. Den som svär sej fri från all synd och alla former av ondska ljuger.

   Kao

 1. ABB är säkert också nöjd med Gardell. Han VILL ju ha fängelse. Han vill INTE bli psyk-förklarad. Och han ÄR inte psykiskt sjuk vill jag med bestämdhet påstå, förvisso med förbehållet att jag inte har undersökt honom eller läst utredningarna. Men jag tycker att pressen har lämnat en sådan god bild av hela händelseförloppet att jag har väl på fötter för mina påståenden.

  Den första undersökning kom fram till paranoid psykos. Det är dock helt orimligt att tänka sig att en person med en sådan diagnos kan hålla på att planera i 10 år för sådana här dåd och det är lika omöjligt att han skulle ha kunnat planera och utföra dem utan att väcka uppmärksamhet om han hade en sådan diagnos.

  Han är inte heller psykopat. Sådana har ju aldrig en agenda, annat än att tillfredsställa sina egna behov. Visserligen vill de ha sina ego-trippar, men de är allt för impulsiva för att planera i 10 år och det de gör gynnar dem själva på ett eller annat sätt, vanligtvis ekonomiskt, men annars är det behovet av spänning som styr dem eller så styrs de av sina sadistiska böjelser.

  ABB har inte haft ekonomisk vinning. Möjligen har han kanske tyckt att det var en maxad spänning han fick en euforisk känsla av, men det tycks inte som att han var exalterad när han greps. Dådet har inte heller något med sadism att göra, även om han har skapat stort lidande bland både direkta och indirekta offer, samt skapat djupa sår i den norska folksjälen och detta utan ett uns av ånger- eller skamkänslor efteråt. Hans samvete är fortfarande obefläckat!

  Hans politiska idévärld ryms inom det national-fascistiska spektrumet, vars spirande rötter är 150 år gamla och utgör idé-material till sionismen, som styr Israel. Liknande idéer styrde apartheidpolitiken i Sydafrika och gjorde detta land till Israels bästa partner vid sidan av USA, vilket som bekant också har byggt sin politik på delar av detta ide-material.
  Och så har vi ju självklart Francos Spanien, Mussolinis Italien (och Berlusconi) och Hitlers Tyskland, Latinamerikas talrika 70-talsdiktaturer, samt många diktaturer runt om i världen som har kommit till makten och stöttats av USA världen över.
  Till slut har vi alla ny-fascistiska rörelser och partier som numera poppar upp i hela Europa.

  ABB är alltså på intet sätt unik. Det enda unika är att omfattningen av dådet och det är unikt på så sätt att det tycks vara en mans verk.
  Frågan är då vad han har för egenskap som möjliggjorde detta. Jag håller för troligt att det handlar om aspergers syndrom, vilket i och för sig är en psykiatrisk diagnos, dock i gränslandet mellan autism och personlighetsstörning (det sistanämnda är en psykologisk diagnos som alltså inte är en psykiatrisk diagnos och alltså inte en sjukdom).

  Det Gardell gjorde var alltså att vittna till stöd för samma synsätt som jag har, att han är fullt frisk, eller i vart fall så frisk i rättspsykiatriskt hänseende att han har haft full kontroll över sina gärningar och därmed uppfyller kravet att vara ansvarig för sina handlingar och således skall dömas till fängelse.

  Max blir det då 21 års fängelse.
  Men jag läste strax efter attentaten att det finns någon paragraf i norsk lagstiftning som kan förlänga max-straffet till reell livstids förvaring. Om jag således är rätt underrättad måste den paragrafen gälla ABB, annars kan man ju undra när den ska tillämpas.

  Norsk kriminalvård har ansvaret för ABBs liv och hälsa om han döms till fängelse. Det kan betyda att han hålls helt isolerad i många år framöver, vilket skulle få de flesta att förlora förståndet, eller begå självmord. Det är dock inte sannolikt att det gäller ABB.

  Precis som du skriver så har han inga vänner och har inte haft det före dåden heller. Jag tror att det beror på den aspergersyndromet, som jag ju vill ha det till att han har. Observera att jag inte skriver att han lider av det. Han har nämligen inte själv ont av det, på samma sätt som att psykopater INTE LIDER av psykopati, eftersom de själva bara ser psykopatin som enorm tillgång! Därmed inte sagt att asperger-personer ser sitt handikapp som en tillgång. Snarast reflekterar de inte något särskilt kring sitt handikapp.

  ABB har helt enkelt inte, i likhet med psykopater, förmåga att knyta an till andra människor på ett känslomässigt plan. Därför har han inte heller ett uttalat behov av det. Och då blir han inte galen av åratals isolering. Han är säkert helt nöjd med en tillvaro bakom galler, bara han får utbyta idéer med likasinnade genom brev och Internet, samt fortsätta att skriva på sitt manifest.

  Att han skulle bli ihjälslagen i fängelset om han får umgås med andra fångar anser jag inte vara en överhängande risk. Många kriminella har viss empatisk förmåga som gör att ABBs illdåd väcker både ilska och hat, men de fångarna skulle aldrig slå ihjäl honom för vad han har gjort.
  Påfallande många fängelsedömda är psykopater. Dessa skulle utan tvekan kunna slå ihjäl honom, men inte för vad han har gjort. I så fall sker det för att han råkar trampa någon av dessa på tårna och den risker löper alla fångar oavsett vad de har begått för brott.

  Inte ens pedofiler slås ihjäl i fängelserna för sin pedofili, men de är enormt hatade och utsätts regelbundet för misshandel och mobbning om de inte samlas på specialanstalter för sexbrottslingar. Därför finns sådan specialavdelningar för att de ska skyddas.

  Mobbning och misshandel av pedofiler i fängelser är en sak som psykopater gärna deltar i med liv och lust därför att det tillfredsställer deras egna sadistiska lustar och behov av spänning, men inte för att psykopater tycker att pedofilerna har gjort något stötande brott! Det är bara det att den sortens pennalism sällan avslöjas av medfångar med sund moral och empati för pedofilers offer.

  Kram!
  /Skvitt

  • Har själv släppt tanken på psykopati för länge sen. Just pga det du nämner att en sån inte kan gå så till väga under så lång tid. Men självklart har karln en slags störning. Inte en normal person gör liknande fasansfulla våldsbrott. Han har suttit ensam på sin kammare under alla år med enbart internet’kompisar’ att prata med. T.o.m flera av dem blev förskräckta över dådet – för vart skulle det leda, vem i Norge skulle applådera hans mordorgie? En handfull, kanske? Han har levt i en fantasivärld där allt skit han råkat ut för i livet är alla andras fel och landet styrs av fel partier, antagligen vem som än skulle styra Norge. Hans problem ligger på ett personligt plan.
   I det här fallet är det muslimernas, vänsterns och därmed multikulturalismens fel. Men märkligt nog är det vanliga norska ungdomar han mördat på löpande band. Samma med bombdådet i Oslo.Ingen flyktingförläggning eller liknande. Han har fått för sej att om han bara tar bort den växande generationen av vänstern genom att skjuta skallen av dem, så har han fritt fram…..

   Jag tror som du att ABB lider (njuter?) i sin värld där hans tankegångar är ett mysterium för oss andra. Visst: någonstans inom det autistiska spektrat finner man ABBS:s problem. Men endast en med de problemen eller en narcissist skulle stå ut under den pressen han utsätts för under 10 veckor.Delar din uppfattning där. Det är ju vanligt att autister kan sitta hur länge som helst och pula med en och samma sak. Att sitta 10 år och skriva ett 1500 sidor långt ‘manifest’ i hemlighet. I ensamhet – det säger i.a.f mej att han har en störning. En mycket kraftig sådan. Det behöver inte vara svårt att dölja en sån plan som hans.
   ————–
   En autistisk man i England kunde hela Londons telefonkatalog utantill! Namn, adresser, telefonnummer.(Snacka om onödigt vetande!) En liten pojke, 7 år, även han bodde i London, åkte buss förbi Buckingham Palace med sin vårdare. De stannade någon minut vid rött ljus. Pojken memorerade kåken. När de kom tillbaks till institutionen där pojken bodde ritade han av Buckingham Palace, varenda sten och vartenda fönster, taken, tornen. ALLT var exakt på pricken. Som ett foto ungefär.Makalöst! Det finns ju många flera såna exempel. Man påstår t.o.m att Einstein hade en lättare form av autism, men det vet jag inte – det finns så många teorier om allt och alla.
   ———-
   Jag vet ju också att det finns flera specialfängelser för pedofiler – just för att de inte ska bli så utsatta av andra fångar. Särskilt ”De fixerade” pedofilerna som smyger i buskarna innann de väljer sitt offer, inte har socialt umgänge osv. De har det oerhört svårt i fängelserna. Med ”De regredierade” pedofilerna kan det vara annorlunda – det har ju oftast ett vanligt liv, men regredierar till tillfällen då de begår pedofili. T.ex vid sorg och ilska, skilsmässor och ekonomiska problem. Mycket mer finns att säga om dessa typer. De regredierade skulle klara en fängelsedom och sitta i ett vanligt fängelse mycket bättre än en fixerad. Men OK. Detta inlägg har ju inte med pedofiler att göra.
   —————-

   Tack för din uttömmande kommentar. Ska bli intressant att se vart ABB-rättegången leder….och jag tror också ABB skulle trivas rätt bra i fängelset, om han passar sej för de värsta busarna. Där får han ju chansen att sitta och pula vid datorn och skriva ett nytt manifest på några tusen sidor, sen kommer han kanske påbörja något nytt….

   Kram // Kao

 2. – Men på samma sätt som att en dålig barndom inte nödvändigtvis genererar våldsbenägna vuxna så måste inte heller den mest vridna samhälls- eller människosyn generera våld, förefaller det mig. Visst, man blir kanske mer förlåtande mot våld ju mer skruvad syn man har, men varför skulle den gå över i våld? Något annat måste till.
  -Jag kan inte komma ifrån att uppfatta Breivik som sjuk, men diagnosen är förstås en annan femma.

  • Självklart, du har rätt här. Ingen frisk människa kan begå den här typen av brott. Ett mord (dråp) i affekt och självförsvar, kanske. Men inte att i åratal planera ett så vidrigt brott som ABB begått. Han måste totalt sakna spärrar och vad det beror på tvistar de lärde. Sju psykiatriker ska höras idag, eller om det var igår(?) gällande hans psykiska hälsa. Han verkar helt skruvad när man ser honom, flinandes och inte visar några som helst känslor. Den enda han frukatr är sin egen mamma, har han själv sagt. Ska bli intressant att se vad de kommer fram till…

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s