Penningvärdet Kontra Människovärdet // Kao

Citat av hemmafilosofen Sixten Landby(1912-1997) i ett gerillabroderi av Annika Burman som jag citerar från AB 20/6-12:
 
” NU NÄR PENNINGVÄRDET ÖVERSKRIDIT MÄNNISKOVÄRDET,
RÅDER DEN VERKLIGA FATTIGDOMEN”.
 
Glupska, iskalla kapitalister får aldrig nog, de vet att de bestämmer i ett samhälle likt vårt just nu. De blir aldrig nöjda, mycket vill ha mer, rikedom ger även makt – och det sker på vår bekostnad. De skiter fullständigt i oss arbetare och tjänstemän som bär upp samhället – gör det möjligt för dem att  köpa och konsumera. Men skänker de någonsin en tanke till dem som gör det möjligt att konsumera?
 
Det är inte ju manna som regnar från himlen. Det är vanligt folk som jobbar för skitlöner för att dessa empatibefriade personer ska kunna leva som de gör, äta som de gör och köra sina skrytiga lyxbilar som de gör. Men de verkar tycka allt är i sin ordning.
 
Skänker de någonsin en tacksamhetstanke till dem som utför allt det jobb för de stinnrikas  livsföring? Skulle inte tro det. Tror de anser att det är en självklarhet!
 
Men ett kapitalistiskt samhälle äter till slut upp sej själv. Det har historien visat.

6 svar till “Penningvärdet Kontra Människovärdet // Kao

  • @ SKVITT:
   Lägger mej nog i parken på en filt och solar, lyssnar på ‘mjosik’ i lurarna och läser en god bok idag, M-afton. Enligt våra alltid lika osäkra väderleksrapporter ska både m-dagen och söndagen vara regniga här hos mej. Då är det skönt att bara kunna cykla hem på 5 minuter om de har fel igen…..och det kommer en störtskur redan idag. Regnvatten är bra för håret, hehe. Man får försöka se det från den ljusa sidan.
   😀

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s