Reinfeldt Skiter I De Som Har Det Sämst För Att… // Kao

….på grund av skattesänkningarna för medelklassen och de rika har pengarna naturligtvis tagits från en massa andra håll.  Maxtaxan på Apoteket var 1.800kr före frikortet förut. Nu är den 2.200kr. Samma med frikortet hos läkare och därför uppsökte jag nu, medan jag fortfarande har frikort, specialister för hälsokontroller, eftersom deras arvode nu höjts till  350:-/besök.

Allt för att försämra vår mödosamt uppbyggda välfärd och mata ner mer pengar i strupen på de som redan har det bra, har dessa 4 skattesänkningar gjorts. Maten  smyghöjs stup i ett. Hyrorna i min stad ökade med 3,45% = 275:- mer / månad för just mej och min lilla familj i vår lägenhet vi är på gång att försöka byta till 2 mindre – om inget strular på vägen i byteskedjan.

Försämringar inom skola och omsorg. 3½ köttbulle /person på äldreboendet – vatten till maten i.st.f mjölk eller lättöl (mycket gamla människor ska inte äta alltför fettsnål mat, då magrar de och mår sämre. De ska äta som de alltid gjort! Inte pasta carbonara och liknande.)

Men kanske det är meningen att de ska dö snabbt? De är ju numera ‘tärande’, inte ‘närande’ för samhället…..enligt Alliansens syn att se på medborgarna. De betalar ju ingen skatt! De jobbar ju inte! Kan inte tolka det på annat sätt när man gör så här. Trots att dessa människor sen tonåren betalt in pengar till just pensionen så sänks den, försämras. Dessa pengar spekuleras med av banker och försäkringsbolag, så ingen vet hur det går i slutänden. När pensionen verkligen är en realitet.

Barn ska naturligtvis också ha näringsriktig mat. Det kanske är det enda riktiga mål mat de får under en hel dag! De ska heller inte behöva springa omkring i hemkvarteret året runt, utan annan stimulans. De har rätt till samma ‘goda’ standard i skolan som vilken unge som helst i landet och ska inte behöva få lektiononer av icke-behöriga lärare i svenska som inte kan skilja på verb och substantiv, dativ, interjektioner, accusativ, accusativobjekt och genitiv….

En lågavlönad och en pensionär betalar %-uellt mer av sin inkomst i skatt än de Reinfeldt & Co vurmar för. De förstnämnda drar ju inte in något till staten – de kostar ju bara en massa pengar…och de som får ta den värsta smällen är barnen. Hur i helvete kan man skilja på barn och barn??? Alla barn måste få samma chans.

Ska man spy, skratta  eller ska man gråta åt eländet som breder ut sig alltmer?

”Låg ekonomisk standard” betyder att man tjänar 60% av mediankomsten i landet. Det är med EU-mått räknat.  Varför ska någon alls behöva uppleva detta i vårt tidigare så mycket bättre Sverige?

(När min dotter var liten skickade jag iväg henne på kollo ett par veckor medan jag själv arbetade. Det kostade inte så mycket, men hon hade jättekul. Trivdes. När jag hade semester gnetade jag fram stålar (ibland via fondmedel) till några dagar här och där under sommaren, då vi kunde bo på vandrarhem vid nån härlig sjö eller  på Gotland. Alltid så fort lönen hade kommit, räkningarna var betalda och  jag hade råd. Eller också hade vi picknick och lekte i någon av stadens fina lummiga parker. Det sistnämnda kostar ingenting men är supertrevligt! Barn behöver främst sina föräldrars intresse och kärlek och att få leka och utvecklas..) PS: Stoppa ner mobilen när du drar iväg med din unge. VAR NÄRVARANDE! Det är vad barnen behöver.

————————

Under några få år hade vi lite mer pengar än vanligt  och kunde resa långt bort flera gånger. (Några av bilderna jag hittills hunnit lägga ut kan du se på min andra blogg  www.metrobloggen.djupdykning.se  en bit ner (Venezuela). Det kommer mer…

Jag valde att resa framför att spekulera i aktier med slantarna och bli blåst av de giriga  bankerna och själv riskera att bli det på köpet. ‘Upplevelser är mer värda än girighet efter att föröka kapital, där man ändå blir blåst i slutänden av banken’, tänkte jag….och så reste vi och upplevde världen under 6-7 år.

————————

Regeringen har själva räknat ut och ‘beställt’ att barnfamiljer (med låg lön och dålig ekonomi) ska ha det så här. Det är bestämt redan innan skattesänkningarna att någon måste betala kalaset. Allt står redan skrivet i Reinfeldts s.k  ‘böcker’ . (SE LÄNKEN NEDAN), gå till ”Det  sovande folket” och ”Den första stenen” så förstår du Reinfeldts tankesätt; ett sätt att bedöma sina medmänniskor som är hans rättesnöre i livet även idag…..www.alliansfrittsverige.nu

En annan som näppeligen förstår hur det är att leva fattigt är Annie Lööf (C). En mer cynisk person är svår att hitta.  Hon vet inte ett dugg om livet och livets svårigheter – ännu. Jag önskar inte någon människa olycka, men däremot ger svårigheter vissa  färdigheter och ett nytt kanske ödmjukare sätt att tänka när man kommit ur eländet. Det kan gälla vad som helst av sorg och förtvivlan, rädsla, skuld och skam i livet.

Hoppas Alliansen åker ur med dunder och brak vid nästa val. Allt annat vore katastrofalt!

16 svar till “Reinfeldt Skiter I De Som Har Det Sämst För Att… // Kao

 1. – Har skrivit i likande ord om borgarpatrasket som två perioder i sträck slösat med skattepengar samtidigt som de sparkar på den som ligger. Är precis hemkommen från jobbet och går nu på semester. Troligen inte mer internet under denna tid.
  Medan jag skriver nu lyssnar jag på Povl Dissing, Svantes lykkelige dar http://www.youtube.com/watch?v=GhrPgbIHVAQ
  ”livet är inte det värsta man har” filosoferar Svante medan han väntar på att morgonkaffet ska bli klart.
  En mycket glad midsommar, Kao (och alla andra)!

  • @ SKVITT

   Tack detsamma :-). Jag ska vara ensam. Dottern åkte ut i skärgården idag, torsdag. Lägger mej nog på en filt och medtar mat och dryck i en lummig park här i stan.

   På måndag drar jag själv till skärgården några dagar. UTAN dator och mobil 🙂 KLart och beställt, men det är en jäkla resväg och en del byten som plågar min sargade kropp. Men so what? Jag får väl kämpa!

   Önskar dej allt gott
   Kramar
   Kao

   • Tack!

    Du vet, det gäller och spara och snåla och ett gyllene tillfälle är midsommar.
    Över helgen ska jag nog lyckas med att trycka ned 10 öl per dag, á 42:-. Det blir 1260 spänn. Och så är det ju taxi hem á 350:- X 3 = 1050 spänn.
    Summa summarum öl och taxi: 2310:-!

    Eftersom jag nu inte ska ta en droppe och inte åka taxi sparar jag ju de pengarna.
    Det gäller att vara om sig och kring sig och därför kanske jag kan tänka mig att bjuda hej friskt också, då sparar jag ännu mera om jag inte bjuder!

    Låter mina ord som galematias?
    Jasså?

    Men det är inget mot den galematias som Reinfeldt & Co kommer med varje gång de öppnar truten och ändå är det så djävla många som tror dem!

    Folk kan inte tänka!
    Kram!
    /Skvitt

    Pssst!
    Delade på fejjan!

   • Nej, det låter mycket vettigt. Så kul är det inte att supa sej full på en krog och ta taxi hem. Då gör jag hellre som du: spar till ett kalas för vänner ( som jag inte har några kvar), eller reser för pengarna.

    Midsommaren blir lugn för mej. Inget festande. Spar mej till måndagen efter helgen och utforskar Utö i Sthlms södra skärgård per cykel i stället, några dagar för ungefär samma belopp. Dessutom slipper jag bli bakis 🙂

    Det är bra mycket roligare. Är jag flitig i sparandet kanske jag kan åka några dar (EJ charter) till Barcelona. Finns ett perfekt vandrarhem där och kanske kan resa i början av september när jag förhoppningsvis just flyttat in i den nya lyan.

    Minus krog och minus nya skor och kläder så kanske det fixar sej 🙂

    Midsommarkram och strålande sol till dej.
    Kao

   • Detb kommer den att göra idag, sanna mina ord. Har däremot inte lyckats sova på hela natten, så ska försöka ett par timmar nu.
    ”Gäääääsp”

 2. ….Jag undrar var Alliansen haft sina äckliga fingrar innan de fattar sina beslut. Först har de väl rotat sönder pannloben, sen tryckt in fingret nånstans där solen aldrig skit…förlåt, skiner…..det är väl därför det blir så fel och dåligt allt de (inte)gör för vanligt folk….och i stället fyller sina egna redan feta plånböcker.

  HMPF!

  KAO

 3. Ping: Hemimammas bloggvandringar – Två flugor på smällen – KAO och Helga Von Pitbull « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 4. Ett hej.
  Hittade dig på en annan blogg.

  Hoppas allt är bra med dig och att du haft en fin Midsommar.

  Kram ( fd Birdette – PippiFia AB )

  • Hejsan 🙂 Undrade just vart du hade tagit vägen. Saknar dej och dina texzter och fågelbilder. Men nu har jag dej här, hehe.

   Midsommarhelgen har jag sysselsatt mej med att spy, vara magsjuk. Så det var inte så kul. Och just nu brände jag skivade grönsaker i wookpannan, glömdfe bort det. Kände det nyss på lukten….så nu struntar jag i det.

   Har datorproblem och har nu fått så många kommentarer och länkar att jag blivit ännu snurrigare än vanligt.Har hänt en massa, både bra och dåligt. Ska förhoppningsvis flytta 1/9 – dottern och jag ska flytta isär. Hoppas allt klaffar i detta 3-byte.

   Ha det gott framöver. Vi hörs igen. Tack för kommentaren.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s