Ondskefull. Elakt. // Kao

För ca 5 år sedan (det var midsommarafton) hade jag fortfarande hyfsat bra med pengar och ville därför bjuda en bekant, som var väldigt deppad av olika orsaker, på en fin upplevelse. Så att hon kom bort ett tag från eländet hon var mitt uppe i.

Hon blev jätteglad för det och jag såg  fram emot att hasa omkring på stället i sakta mak, vara med på meditation och yoga och annat som ingick i priset.

Jag hade hyrt ett rum på ett japanskt spa 2 nätter, varav hon skulle vara där första dan och sova över en natt. Allt var toppen. Det enda som störde mej lite var den översvallande hjärtlighet och tacksamhet från henne, som inte kändes riktigt bra. Det var lite FÖR MYCKET av den varan.

Min magkänsla sa mej därför att det inte skulle sluta bra.

Vi gick långsamt framåt i en korridor och hon berättade om allt elände hon upplevde hemma. Jag lyssnade naturligtvis och nickade då och då för att visa att jag hörde och förstod. Men plötsligt stannar hon i korridoren och skriker åt mej att jag ju inte lyssnar på vad hon säger! ‘Då säger man nåt så den som pratar förstår! Man säger ‘jasså, ‘aha’, ‘för jävligt’ eller nåt’, uppfostrades jag att veta.

Hon blev plötsligt som en omvänd hand från ena sekunden till den andra, och jag fick veta vilken jävla skit jag var som ‘trodde att jag var så jäkla bra’ för att jag hade högre utbildning än hon och att jag hade varit spiknykter i 14 år  för att min dotter skulle slippa se en berusad mamma var också fel, fick jag veta. Plus en hel drös med andra okvädingsord. Osanningar och förvrängningar av fakta.

Jag blev först helt perplex, men sen riktigt förbannad. Här har jag bjudit henne på en underbar upplevelse  för att hon ska komma hemifrån och få lugn och ro och blir i stället insmetad i verbal hundskit!

‘Jag har hört vartenda ord du har sagt, men nu fattar jag inte vad du pratar om’, sa jag. Ska DU bestämma hur JAG ska agera när jag lyssnar??? Tycker du ska packa din väska och dra härifrån på en gång. Du har gått över gränsen för all anständighet och jag fattar inte varifrån din elakhet kommer. Jag har inte gjort dej något illa och inte sagt ett ont ord. Tvärtom tycker jag vi har haft det helt fantastiskt här och jag har lyssnat på dina problem och försökt förstå, men nu vänder du på en femöring och blir plötsligt helt rabiat’.

‘Jag tänker INTE åka hem förrän i morgon som vi bestämt’, skrek hon i detta fridens hus. Jag vände på klacken  och gick iväg till meditationsrummet för att coola ner mej. Vid 22-tiden gick jag till rummet för att lägga mej och sova. Hon var inte där, men dök upp efter en timme, kanonfull, och började härja runt i rummet.

Jag låtsades som jag sov för det var verkligen inte läge för konfrontation och jag insåg att jag hade haft rätt i mina tankar tidigare att hon var en klockren BORDERLINEPERSONLIGHET. Ingen annan svänger  så på en sekund och det hade hänt förut. En bordelinepersonlighet har bara 2 lägen: älska eller hata (med samma intensitet), bra eller dåligt, fin eller ful o.s.v. Utan några mellanlägen, som t.ex ‘tycka ganska bra om’, ‘ganska fin’ etc.

(OBS! Alla med borderline personlighet är INTE så extrema. Störningen har ett mycket brett spektra och är den svåraste störningen att ‘ringa in’).

Jag kisade vad hon pysslade med: Hon satt vid bordet i rummet och skrev. Bredvid henne på bordet låg en kniv. När hon hade skrivit klart tog hon kniven och gick mot min säng med kniven i handen och höjde den över mej. Jag låg på helspänn, beredd på att kasta mej ur sängen och kuta ut ur rummet. Men plötsligt lade hon ner kniven i sin väska och lade sej att sova.

Till slut kunde jag inte hålla mej vaken längre. Hon sov som en gris och jag somnade också. När jag vaknade nästa morgon var hon och hennes grejor borta och jag drog en lättnadens suck. På bordet låg ett brev till mej som var så elakt och rent ondskefullt, där hon skyllde allt på mej. Hela sitt livs elände var mitt fel. Jag blev helt perplex hur man bara kunde skriva något dylikt. Tyvärr har jag inte brevet kvar.

Någon vecka efter händelsen ringde hon mej och lät som vanligt. Inte ett ord om det som hade hänt på midsommarafton. Precis som att det inte hade hänt. Hon undrade om vi kunde gå ut med ungarna till någon park.

Visst kan jag förlåta dumheter, men jag kände att den här människan är inte riktigt klok. Hon är dessutom farlig. Det skulle bli en hel bok om jag skulle beskriva hennes snurriga äktenskap med en karl som börjat punda på amfetamin igen, hennes skadade barn (FAS, av för mycket supande av henne när hon var gravid). 

Så jag sa att det nog var bäst att vi inte träffades mer. Hon blev rasande och jag fick återigen höra vilken djävul jag var. ‘Ring mej aldrig igen, hör aldrig av dej mer till mej’, sa jag och lade på luren.

————-

Jag var nämndeman på den tiden och hon ringde kansliet och sa att jag var både tjuv och knarkare. Tack och lov förstod de att de hade med en person att göra som bara ville mej illa.

Hon ringde sociala och sa samma sak och att min dotter mådde dåligt och att jag inte borde ha henne hos mej, så en dag när vi satt och åt middag ringde det på dörren och det var 2 personer från soc. De gick igenom hela lägenheten, de förhörde mej och tittade vaksamt på min dotter. Det blev en utredning, som sedan lades ner eftersom det inte fanns någon substans i anklagelserna.

Sen har jag fått en massa feta länkar från  den här människan, som jag inte öppnat. Typiska viruslänkar, har jag fått veta.

—————-

Sen gick det fem år – och….

—————-

Härom dagen råkade jag få ett mail från en för mej obekant person, som skulle skrivit till den där kvinnan men ‘råkade’ skicka det till flera personer. Min f.d bekant/vän jag berättade om, ställde upp som vittne i en rättegång där en alkoholiserad man (granne till bekantingen) hade misshandlat sin kvinna (hon som skrev mailet) svårt.  Min f.d bekant/vän ställde sej på mannens sida, och efter att ha manipulerat tingsrätten förlorade den misshandlade kvinnan sitt barn och mannen gick fri och fick hela vårdnaden av barnet!!!.

Det var en massa turer däremellan också och i mailet jag råkade få från den misshandlade kvinnan, men som skulle till min f.d bekant/vän, berättade denna kvinna hur hela hennes liv hade kraschat pga detta vittnesmål och en korkad jury.

Är inte detta ett ondskefullt bettende så vet inte jag vad ondska och elakhet är…..

 

 

 

 

Annonser

53 svar till “Ondskefull. Elakt. // Kao

 1. Fyttifan för störda människor!
  Borderline låter som en riktig diagnos i det här fallet.

  Inkompetenta myndigheter handlar det också om, men är det så ovanligt?
  Dyker det upp en psykopat står alla myndigheter på tå för att få utföra sina drängtjänster åt psykopaten! Borde de inte nån djävla gång få gå en utbildning och lära sig hur sådana fungerar, eftersom de så ofta har med dem att göra och oftast faktiskt för att gå deras ärenden, inte tvärt om!

  Kram!
  /Skvitt

  • Jag har träffat den kvinnan såpass många gånger så jag fattar att det måste vara borderline….utan att för den skull sätta en diagnos med alla kriterier som ska uppfyllas – men jag SER ju. Jag HÖR ju.

   Eftersom jag suttit i Tingsrätten som nämndeman har jag ju med egna ögon hört och sett hur okunniga de gamla stötarna, även lagmannen, är när det gäller den här sortens problematik. ALLA nämndemän (och domare, åklagare och advokater och socialarbetare) borde lära sej vad personlighetsstörningar är och hur de yttrar sej. Om psykopati fattar de intet. De faller direkt i ‘den trevliga personens’ armar noch märker inte att de är manipulerade. Men t.o.m ‘proffsen’ är ju oeniga ibland. Se bara hur det yttrat sej i fallet Anders Behring Breivik! Tre olika diagnoser. Hur kan man bara tro att en paranoid schizofren person skulle kunna planera så länge och utföra det vidriga brott han har begått? Förmodligen har han en dubbeldiagnos, där narcissism ingår som en del. Kanske också tvångsmässig, men det är bara en vild gissning….men de kan ju pula med saker i all oändlighet utan att bli nöjda. Men kanske ABB:s narcissistiska sida var den som slutligen utlöste det vidriga dådet?

   (Nu hamnade jag utanför ämnet igen, som jag brukar. Vad har jag för störning, tro 😀

   Kram
   Kao

 2. “En psykopat förgör sin omgivning, det må vara ett företag, sin familj eller ett helt land. Se därför till att det inte är du som utgör omgivningen!” Hämtat från: http://www.psykopati.se/16914094
  Den strategin kan i stort sett även gälla om det rör sig om en borderline.
  Kram!
  /Skvitt

  • Vissa ska man bara akta sej för om man inte vill bli indragen i problem. Så är det bara.
   Men är politikern eller bankmannen psykopat kan man inte göra mycket åt det. Man puffar gärna upp en sån person (narc/psyk)på ledande post, för de står ut med att ta skiten eftersom de inte tar åt sej. Det är ju alla andra som är korkade som inte gör likadant, i dennes ögon…

   Kram
   Kao

   • Håller med, bortsett från att dessa ledare utan besvär manipulerar sig uppåt istället för puffas uppåt. Man får ju inte glömma att deras medtävlare har samma ambitioner och ”bäste man vinner”.
    ”Bäste man” är den som är bäst på att manipulera.

    Kram!
    /Skvitt

   • Så kan det väl vara, kanske allt som oftast. Men i många fall (t.ex Lars…vad han nu hette i efternamn) som Scandiaskandalen för ett antal år sen, var en man som blev upputtad på tronen när det började blåsa ordentligt i media. Endast ett par svettpärlor syntes på hans överläpp, annars såg han bara frågande ut när media ansatte honom. Det finns fler exempel som jag inte vill nämna vid namn, pga risken för förtal.

    Kram
    Kao

   • ”Lars…vad han nu hette i efternamn) som Scandiaskandalen”

    Jag minns inga detaljer från detta, bara att det var NÅGOT. Kollade alltså här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Skandiaaff%C3%A4ren där 2 Lars, en med dubbelnamn, figurerar. Vidare sök ger säkert större klarhet, men det som i första hand slår mig när ja läser Wikipedia är hur aktieägarna skor sig på försäkringstagarna genom ren stöld på ett alldeles extra utstuderat sätt.

    Å andra sidan, så går det ju till även inom fackföreningsrörelsen.

    Och på slutet av 80-talet lurades bostadsrättsinnehavarna av Riksbyggen att teckna aktier i någon nypåhittad och delvis separerad del av RB. Jag minns inte vad det hette. Aktierna var bundna i två år och strax innan tiden löpte ut såldes denna del av RB och aktierna värderades plötsligt till endast en fjutt av värdet de hade innan försäljningen. På kuppen gjorde RB en miljardvinst på medlemmarnas bekostnad.
    Hela upplägget var planerat från början!
    Ingen moral, ingen heder, inget samvete – men är det psykopati?

    Kram!
    /Skvitt

   • Det MÅSTE inte vara psykopati, det kan vara vanlig jäkla girighet också. Plus dessa insideraffärer där man vill lura skjortan av folk, som tror de kanske kan tjäna en spänn på att vara med. Den vanliga medborgaren förlorar ALLTID dessa kamper, eftersom vi inte har de kontakterna som viskar i örat på oss att sälja omedelbart. För att aktien kommer rasa efter kl.24.00. För att ta ett exempel.

    Så de redan besuttna tjänar skjortan och övriga förlorar sitt sparkapital. ”Den som har ska varda givet”, står det i Bibeln. Inte för att det i resten av texten menas att det ska vara så. Endast att det finns en överklass som armbågar sej fram och tar ALLT – och dem går inte att mätta. De tar ingen hänsyn. Men det står också att den dagen vi dör (för ingen undkommer ju döden) så är alla ägodelar och pengar inte värda ett dugg för den döende. Möjligen till arvingarna. Men vad lär de sej av det, kan jag undra.

    De rikaste skrattar hånfullt åt dem som försökte utöka sitt lilla kapital en aning….men även där får man se upp med sej själv: girighet kan sluta illa pga girighetens natur, men det gör ju sällan de rikaste. De bara samlar på hög och rikedom ger även politisk makt i slutänden.

    De kan förlora några miljoner om de skulle råka göra ‘fel’, men det gör de ju sällan pga det jag skrev ovan.

    Kram
    Kao

   • Nej, det måste inte vara psykopater. Du har rätt. Och ingen av oss har påstått det.

    Jag är försiktig med diagnosen och det ska man vara.
    Tragiskt nog får alltför många misshagliga personer epitetet ”psykopat”, helt utan grund. Men när det väl dyker upp en riktig psykopat, då säger folk nästan alltid: ”Åh, nej du inte han inte!”

    Just detta faktum är en anledning till att jag gärna försöker upplysa om psykopati när tillfälle ges. Och jag som du tycker att http://www.psykopati.se/ är enastående i sitt slag.

    Kram!
    /Skvitt

   • @ SKVITT
    Just det. Folk har svårt att se och sker det som utspelar sej mitt framför näsan på dem – när det gäller andra som blivit utsatta – tills de själva råkar ut för en så störd person. DÅ begriper de. Förhoppningsvis.

    Kao

  • Psykopati.se är en väldigt bra blogg och jag tittar in där emellanåt. Där står ALLT!

   Var du med på AB-bloggen för ca 4-5 år sen när en klockren psykopat höll på att ta knäcken på halva bloggbyn? Det var samtidigt som pedofildebatten rasade som värst, för andra gången. Det som var bra var att vi ringade in dem och de blev polisanmälda och åkte dit 🙂 Pluppa var en av de drivande krafterna, plus Queeenia och flera andra. Vi var ett gäng som gick till Rosenbad med 10.000 namnunderskrifter för högre straff för peddosar, för att lämna till jusitieministern. Men vi fick nöja oss med hennes springpojke som artigt tog emot bibban med namnunderskrifter. Idag är straffen också högre för pedofiler. Kanske vi gjorde skillnad ändå.

   Se! Nu hamnade jag återigen utanför ämnet! Säg mej doktorn: vad har jag för störning, tro 😀

   Kao

   Kram
   Kao

   • Nej, så långt tillbaka var jag inte med. Den striden hade redan stått. Däremot dök det upp en pedofil som ville diskutera pedofili, men jag uppfattade det inte som att han ville försvara den, om jag minns rätt. Men kanske var det dit han trots allt strävade eftersom han gav sig in i debatten.
    Du måste minnas honom. Rätta mig om jag minns fel (eller – vi kan ju ha uppfattat hans intention olika, ska väl tilläggas vara en möjlighet) om vad han egentligen ville.

    Jag hade lite diskussioner med honom för att få veta mera om hur de funkar, vilket fick vissa att mena att jag bara borde tiga ihjäl honom. Andra öste ren skit över honom och det tycker jag var fel, även om jag förstår det. Men min inställning var och är att människan ska respekteras, inte gärningarna en sådan kan utföra. Och det står jag fortfarande för.

    Jag ställde också en fråga, som antagligen ingen egentligen har svaret på: ”Kan det finnas pedofiler som vet att deras läggning är fel och därför rättar sig efter samhällets regler, dvs att de inte rör barnen?” Om det är så att sådana ”smygpedofiler” finns så hedrar det dem att de håller sig i skinnet. Och för att förtydliga, de får inte ens konsumera barnpornografi, därför att bakom den finns det alltid också ett offer!

    Men jag förde också fram en annan tanke. Att pedofiler som återfaller i brott ska låsas in på livstid. De ska aldrig släppas ut! Men de kan gärna få ha det bekvämt bakom sina murar. De rår ju inte för sin läggning/störning, som driver dem till övergrepp. Och någon bot finns ju inte!

    Ytterligare en sak förde jag fram. Rättssäkerheten! Antagligen sitter många män oskyldigt inspärrade för incest därför att kärringen har ljugit i avsikt att bli av med gubben. I en del fall kan det röra sig om en tvättäkta psykopat och det vet vi ju hur lätt en sådan blir trodd i en rättegång.
    Därför ska det alltså till otvetydiga bevis på pedofili för att bura in dem för tid och evighet.
    Sådana bevis är nog tillräckligt säkra om samme person har överbevisats två gånger mot två olika offer som inte har någon anknytning till varandra och pekas ut av olika vittnen (som inte heller har någon anknytning till varandra) vid dessa olika tidpunkter. Det finns ju också tester för att se om personer blir upphetsade av att se på barnbilder och sådan tester kan ju göras som en sista åtgärd för att säkra upp bevisningen ytterligare.
    Livstid bara för att samma kvinna drar samma story ännu en gång ska inte kunna leda till livstids förvaring annat än om bevisen verkligen är helt vattentäta, vilket de ju sällan är.

    På tid och evighet, exakt så menar jag, det är ju trots allt barnens trygghet det handlar om. Men bevisen måste vara absolut säkra. Finns det ingen som helst tveksamhet har de inte mera något ute i samhället att göra, så enkelt är det. Den skada de orsakar har ett alldeles för högt pris, helt enkelt!

    Det var ungefär så jag sa och jag fick en del mothugg, men även medhåll. Jag försvarar ju inte pedofili, jag försvarar barnen, men även rättssäkerheten.

    (Nu blir det väl liv i luckan igen efter denna utläggning)

    Kram!
    /Skvitt

   • DET minns jag!
    Själv fick jag på pälsen av den mest pedofilrabiata hatgruppen för att jag ville förklara att det var en störning. Tycker att kunskapen kring pedofili är viktig, det skyddar också barnen. Det tog lång tid innan jag fick flocken att förstå att jag naturligtvis inte höll med pedofilerna på något sätt. I deras gärningar. Men det var en tuff tid då på AB-bloggen! Det har varit åtminstone 3 stora bråk om pedofiler som jag känner till, varav ett var värre än alla andra i hat och okunskap. Det var mordhot från båda håll och folk var som vilddjur.

    Men med en av grupperna hängde jag med till Rosenbad och lämnade namnlistan till justitieministerns sekreterare, där kravet var högre straff för pedofili. Runt 10.000 namn hade vi med oss.

    Några skickliga bloggare ringade in pedofillobbyn, polisanmälde dem – och de åkte fast allihop :-). Allt fanns ju nedskrivet och kopierat. IP-nummer tagna osv. Det var en tuff strid. Ojojoj!

    Kram
    Kao

   • Bra jobb som ni gjorde!
    Men, som du förstår av det jag ovan skrev, så räcker det inte med straff, varken när det gäller pedofiler eller psykopater. De ska låsas in för resten av livet! För att göra det lite uthärdligt för dem i ett sådant förvar kan det ju utformas trevligare än fängelsemiljöer annars är.
    Ett sådant läger för pedofiler har man i USA.

    Jag såg ett TV-program om det. Det var som ett litet minisamhälle med café och annat som finns ute i samhället, men de var avskilda från det övriga samhället och det var det som var avsikten med hela anläggningen. Det handlar alltså inte om straff utan skydd av barnen ute i samhället.

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, för vad fan ska man göra mot dessa individer som smyger i buskarna och väljer ut ett barn att förgripa sej på? Det värsta är att de måste ge sej på så många barn som möjligt, så det är mycket själslig smärta en pedofil sprider ut. Sin egen smärta de måste sprida på andra barn – säkerligen vad de själva har upplevt som barn. De för fanstyget vidare.

    Ska jag berätta om vad 3 kanadensiska kvinnor (nu vuxna) gjorde när deras nemesis kom ut ur fängelset efter ett pedofilstraff?. De (och fler med dem) hade alla blivit utsatta för karln och nu jagade de honom. Mina känslor är mycket dubbla för det de håller på med….Har du hört det eller ska jag skriva om det, tycker du?

    Kram
    Kao

   • ….det där pedofilsamhället i USA låter väldigt bra för dem som inte klarar behandlingen (vilket nästan är hopplöst).
    Huvudsaken är ju att de aldrig nånsin kommer åt ett barn igen. Låsa in dem och kasta nyckeln? Ja, då kan vi ju ha ett psykopatläger också, typ Alcatraz.

   • Har glömt detaljerna, minns bara att alla försäkringstagare i Skandia blev blåsta. Så skriv gärna om det.

    Kram
    Kao

   • Jag tror du missuppfattade. Du frågade mig, jag citerade dig. Vill du skriva om de tre kanadensiska kvinnorna så gör det.
    Så var mitt svar.
    Kram!
    /Skvitt

   • Kanske jag gör det en dag. Just nu vill jag inte göra någonting alls, trots det fina vädret.

    Kram
    Kao

 3. @ SKVITT. Visst kan en borderline person ställa till det lika mycket som en psykopat (nästan). Men det finns en avgörande skillnad mellan de två: Borderlinepersonen har ett känsloliv, även om det är förvirrat och stört.

  Kao

  • Jo, nästan, men bara nästan. Givetvis generaliserar jag. Det är ju ett brett spektra och den värste borderline kan vara mycket värre än en relativt oförarglig psykopat, för sådana finns också.

   Sant om känslolivet! Men det finns en annan avgörande skillnad också, psykopaten vill ondska och borderline-personen åstadkommer den utan uppsåt.

   Sen skiljer ju mer än så, men det är väl det som är relevant som svar just nu.

   Kram!
   /Skvitt

   • Tack för svaret.
    Men denna kvinna var mycket väl medveten om vad hon gjorde och sa. Så där fanns det uppsåt. Nu terrar hon mej med mail. Senast igår fick jag ett igen. Trodde jag hade blivit av med henne en gång för alla eftersom jag inte hört något på 5 år…

    Men jag kan bli riktigt förbannad, så om hon inte slutar skicka mej mail kommer fan släppas lös. Det lovar jag dej.
    ————-
    Kan man stoppa ovälkomna mail?

    Kao

   • @ SKVITT.
    Man ska inte glömma att det finns pedofiler som aldrig gett sej på ett barn och som är olyckliga och skäms över sin störning.

    Detta diskuterade vi också när bråket flammade upp som värst. Pedofillobbyn ville ha pedofili till en läggning, vuilket vi andra motsatte oss med full kraft och även skrev till berörda myndigheter angående det.

    Skulle pedofili klassas som en läggning skulle det förr eller senare bli tillåtet – jag menar: s/m, homosexualitet och liknande är LÄGGNINGAR. Det drabbar ingen annan och är vedertaget idagens samhälle. Det är en sak mellan två människor som är överens.Men en STÖRNING, vilket t.ex sadism, pedofili, alla p-störnigar etc är får Aldrig hamna i facket ‘läggning’. Det skulle bli katastrofalt!

    För ca 1 år sen skrev en kvinnlig journalist en kortare artikel om pedofiler och kallade det en ‘läggning’. Jag blev rosenrasande, skrev ett mail till henne och förklarade skillnaden och att hon borde gå ut och dementera. Men det tänkte hon inte göra, skrev hon tillbaks. Hon hade ju fått uppgifterna från en psykolog!!! Man tar sej för pannan.
    ———–
    NU: Tidningen och en kopp te på balkongen 🙂
    Kram
    Kao

   • Tycks finnas ett stalkinginslag i hennes störning.

    Det brukar ju finnas spamfilter som man kan ställa in. Hur det funkar och hur effektivt det är beror ju på vilken mail du anlitar. Kolla ”Inställningar”. Det måste ju finnas någon sådan ”knapp” att trycka på för att justera.

    Kram!
    /Skvitt

 4. Ja, du. Jag har själv en psykopat i min närmaste omgivning. Vad en sådan person är i stånd att genomdriva mot en människa går inte att beskriva i ord. Försöker man så blir man inte trodd. Får man en psykopat på halsen kan man hälsa hem och bara försöka inse att hela ens tillvaro raseras i ett nafs och ens liv är sedan förstört för alla framtid. Det går aldrig att reparera vad en sådan sjuk och störd person är kapabel att ställa till.

  • Beklagar att även du råkat ut för en sån person. Jag hade ett förhållande med en psykopat 1½ år, innan jag lyckades bli av med honom (på ett väldigt speciellt sätt, utan att det var meningen….). Trots att det är 25 år sedan går det inte en dag utan att han dyker upp i mina tankar. Eller i mina mardrömmar. Han sa att skulle se till att jag varken hade bostad, arbete eller vänner kvar innan han var färdig med mej, men han lyckades inte p.g.a den här händelsen jag antyder. Båda hans första fruar dog. Jag vet hur, men tänker inte skriva det här. Jag skrev en 3-delad (4-delad) bloggberättelse om min tid med honom och vad som hände. Men tyvärr är den borta tillsammans med min f.d dator som kraschade.

   Som du skriver: den själsliga skadan är irreparabel.

   Tack för din kommentar.

   Kao

  • Tragiskt nog är det ofta så, men inte alltid. Just din psykopat är uppenbarligen av den sort som aldrig ger sig och det är sannolikt inte så att du inte gör vad som kan göras.

   Mitt råd är att aldrig bemöta någonting från psykopaten, visa inga reaktioner, svara inte på tilltal, mail eller telefonsamtal. Låsas som att personen inte finns, till och med om ni råkar finnas i samma rum. Kanske inte ens det hjälper, men du ger inte psykopaten ny näring om du gör så.

   Värst är när (om) psykopaten manipulerar och drar in din omgivning, vänner, släkt, arbetskamrater, grannar osv i spelet, och/eller myndigheter. Psykopater skaffar sig ju bundsförvanter, som i parktiken blir deras omedvetna offer och verktyg.

   Kram!
   /Skvitt

   • @ SKVITT.

    Jag kommer i.af aldrig svara igen. Vad hon än skriver. Skulle hon ringa mej skulle jag bara säga ‘adjöss’ och lägga på. Det värsta man kan göra är att ge sej in i en diskussion med en sån person. Jag vet ju det sen förr, men jag blev så förvånad och förskräckt över detta mail som råkade hamna hos mej och andra, så jag kände mej tvungen att svara både ‘offret’ och denna person. Men nu är det slut. Jag svarar ingen av dem. Det är bäst så. För jävligt bara att denna M blev av med allt – även sitt barn. Detta pga min bekants vittnesmål i rätten.

    Det är så sorgligt att det kan ske. Tänk dej att sitta där i rättsssalen. Veta vad du råkat ut för, men blir tillplattad av en annan psykopat (borderline/psykopat) som ställer sej på förövarens sida och en jury som inte fattar någonting.

    Min ‘bekant/f.d kompis) har tillsammans med M:s karl krossat M:s liv. Barn, arbete, lägenhet. Allt är borta.

    Kram
    Kao

   • Man får ju hoppas att denna diskussion om psykopater läses av NÅGON inom rättsväsendet och får sig en funderare och börjar tänka på att skaffa sig lite information om psykopaters förödande förmåga att göra alla till sina verktyg, då inte minst just olika myndighetspersoner.

    ” ‘Det du inte vet kan du få ont av’
    Citat: Gogilol” Hämtat från http://www.psykopati.se/16914064

    ”Psykopatens första min är en manipulation. Psykopatens första handling är ett bedrägeri. Psykopatens första mening är en lögn. Psykopatens första känsloyttring är hat. Psykopatens första mål är att bli än mer utstuderad.”

    ”Psykopater är alltid manusförfattare, regisörer och huvudrollsinnehavare i den stora teater psykopaterna spelar. Omgivningen är medspelare i denna teater, men lyder regissören och de är samtidigt åskådarna, men framförallt är de publiken som betalar för biljetterna och får teatern att gå runt.”

    ”Jag förklarade att det är något som inte är som det ska med honom, han borde reda ut det är, eftersom hela familjen m.fl. blir lidande som han beter sig. Hans korta svar var: ‘Mitt enda problem är du!’ ”

    ”Manipulation är en konst, och psykopaten är mästaren. Vem som helst kan bli offer.”

    ” Det finns folk som påstår att det inte finns psykopater, men ett så dumt uttalande kommer bara från de som aldrig behövt träffa på en psykopat, eller som fortfarande är ovetande om att de manipuleras av en sådan.”

    Fler citat på http://www.psykopati.se/16914094

    /Skvitt

   • Mycket bra förklaring.

    Som sagt: psykopati.se är ovärderlig om man vill lära sej om hur de fungerar – och vad de lämnar efter sej.

    En som aldrig blivit utsatt själv kan inte föreställa sej det manipulativa spelet och hur psykopaten ständigt vinner terräng och krossar andra på vägen.

    De myndigheter som ger sej på offret borde själva få bli utsatta för en psykopat i sitt privatliv. Kanske de fattar då vad det handlar om. Många kan inte tro att det finns så genuint onda människor.

    Kao

 5. ”Min” psykopat finns inom familjen. Så jag har i åratal tvingats leva med skyddad identitet och klippa med hela familjen pga allt jävulskap denne åstadkommit. Den fick t.o.m. postverket att vid upprepade tillfällen eftersända min post till denne och posten vägrade berätta vem de eftersände den till. Denne uppviglade precis alla jag var i kontakt med, mot mig, så jag förlorade många människor omkring mig. Den kontaktade alla, hyresvärd, barntes skolpersonal, name it och lyckades hetsa dessa att fullständigt tappa sina huvuden. Personens förmåga och talang att dupera, manipulera, övertyga och styra/dirigera andra människor som med fjärrkontroll är helt ofattbar. Jag kommer aldrig att begripa hur den bär sig åt. En sak har jag lärt mig: att en psykopat är helt otrolig i sin förmåga att uppvigla hyggliga, trevliga och vettiga personer att själva beté sig som psykopater och fullständigt hjärntvätta dem.
  Både den själsliga, materiella och ekonomiska skadan är irreparabel.

  • Tack, jag märkte det när jag själv var utsatt. Tack och lov hade jag inte barn då, då blir ju allt svårare. Men hon i mitt inlägg – vi hade barn samtidigt. Den manlige psykopaten jag hade ett fasansfullt förhållande med, är en annan story om hur ondskefulla människor beter sej. Problemet är att de själva inte ser att de beter sej så. För dem är det alltid andras fel.
   Det var överjävligt när soc plötsligt klev in i mitt hem, min lugna vrå, och snokade i allt. Men jag fick en ursäkt sen, men det var så dags….jag hade aldrig haft med soc att göra tidigare.

   Jag fattar att du, liksom jag, blev illa sedd av släkt och bekanta när psykopaten hade härjat. Det är ju det de vill: söndra och härska. Det är en sport för dem och de tycker det är KUL! De enda två som stod upp för mej var mina föräldrar, men de förstod inte vad det handlade om. De ville bara skydda mej och jag gjorde alltr som stod i min makt för att han inte skulle ge sej på dem också.

   Några s.k feministiska väninnor blev så tubbade att de t.o.m ställde mej frågan varför jag var ihop med honom. Varför jag inte gjorde slut!! De borde vetat bättre, kan man tycka.Trots att de visste att jag gjorde allt för att bli av med honom, var alltid blåslagen, hade knäckta revben, blåtiror, brutna fingrar, var skuren med kniv, hjärnskakningar etc etc.

   Så visst var mina s.k vänner också hjärntvättade och de uteslöt mej ur vår ‘tjejgrupp’ i.st.f att låta mej ha ett andrum där.
   det var en mycket svår tid.

   kao

  • @morsan svammel: ”… förmåga och talang att dupera, manipulera, övertyga och styra/dirigera andra människor som med fjärrkontroll är helt ofattbar. Jag kommer aldrig att begripa hur den bär sig åt.”
   Det kan upplevas som om de har helt övernaturliga förmågor. Få den som inte kan psykopati att fatta DET! Helt omöjligt!

   Kram!
   /Skvitt

   • Sant. Det är obegripligt om man inte är mycket insatt i ämnet och dessutom i närliggande störningar.

 6. – Vilken monstruös situation som uppstod ur din engagerade handling mot din som du trodde väninna. Hemskt. Obegripligt. Klart man känner igen spår av hennes beteende i den egna erfarenheten, men ett sådant antihistoriskt agerande som hon visade upp när hon inte bara förnekade din engagerade inbjudan utan hon trotsade dig i din existens, hotade med kniv.
  -Tingsrätten är ju amatörernas instans; förhoppningsvis gick saken vidare till högre rätt?

  • Hon går ständigt fri, trots att hon blivit vräkt ett par gånger så har hon ändå en bostad nu. Genom manipulation har hon förstört för andra och fixat det bra för sej själv. Hon är ingen renodlad psykopat, men hennes borderlinepersonlighet har streaka drag av psykopati. Jag känner andra med borderline, men de är inte så här.

   Hur det går för hennes son vågar jag inte ens tänka på. (Ett FAS-barn, skadat sen födseln pga av hennes supande under graviditeten). Han lär vara ca 20 år nu och jag har ju känt honom från han var 2 tills han var ca 12 år. Det är INTE. kul att se.

   GRunden till hennes hat mot mej (som hon påstår jag har mot henne) ligger delvis i avundsjuka.

   Kao

   • Vet ej. Hon kan vara borderline/psykopat. Det är inte omöjligt. Hon beter sej ju som en sån. Du skulle se mailen jag fick nyligen! Helt otroligt. Jag vill skriva lite om PROJEKTIV IDENTIFIKATION, men det är så svårt att förklara, nu när jag inte jobbat på så länge. För det är så hon gör: hon kallar mej hatisk, låter mej ‘suga på den karamellen’ och jag svarar så bra jag kan. Men nu svarar jag inte längre.

    Jag fattar ju att det är AVUNDSJUKA det i själva verket handlar om i grunden. Det hon kastar ur sej är sprunget ur den dödssynden.

    Kram
    Kao

   • Nej.Inte helt säker. Men hon är en dubbeldiagnos, så mycket begriper jag. Det är så mycket i den här historien och jag kan inte berätta allt här.

    Kram//Kao

  • @ PORTOLANSEGLAREN:

   Det var kvinnan (M) som råkade skicka ett mail till flera personer, bl.a mej, som blev utsatt för dessa hemska saker. Bl.a med Tingsrätten. Inte jag. Jag avfärdade min f.d bekant/vän på mitt eget sätt – genom att bara nonchalera henne. Men ändå återkom hon nu efter 5 år med hånfulla, elaka mail. Jag bad henne stryka mej från alla listor och dra åt helvete!

   En gång spelade hon ju vän till mej, men det tog inte länge innan jag insåg vartåt det barkade. Det hände en massa med andra personer inblandade. Inte minst hennes man. Så efter Spa-upplevelsen för 5 år sen fick jag nog och drog mej ur bekantskapen, vilket hon givetvis inte kunde fatta anledningen till.
   ———————
   Ha en fin kväll – och fina dagar som kommer nu framöver. Varmt och svettigt kommer det bli att pyssla med huset 😉 Nu kommer sommaren!

   Kao

 7. Du frågar efter hur man ska slippa oönskade mail, jag har kört ett program som heter Mailwasher free i flera år, gratisprogrammet gör det möjligt att skydda en e-post adress betalversionen ger möjlighet att skydda fler adresser. Man kan läsa mailen direkt på servern, och ta bort dem utan att få in dem i sitt e-postprogram. Man kan svartlista vissa avsändare, då tas mailen bort automatiskt, när man hämtar hem de mail man vill ha. Googla på Mailwasher free, så hittar du ställen att hämta hem programmet.
  Svante

  • Det är bara en av mina mailadresser den här människan har och det är bara där jag behöver denna tjänst.

   Stort tack för tipset, Svante. Ska kolla upp gratisversionen

   Ciao’
   Kao

 8. Verkligen hemska saker ni beskriver här och tyvärr så har jag råkat ut för en del sådana personer också… både i bloggen och verkligheten…

  Hemikram

  • Ja, då tillhör du också skaran av personer här, som blivit svårt ansatta. Grejen är att man tubbas att bli vän med fanskapet först. Man psykas att tro det vederbörande säger är sant – tills man hittar en glipa i hela resonemanget och den märliga verklighetsuppfattningen dessa personer har.

   Sen är det svårt att ta sej loss. Men är man själv stark så kan man klara det, om än svårt sårad både till kropp och själ. Som kommentaren jag fick av M, som så enkelt beskriver det svåra.

   Ibland gör ju också psykopaten fel när denna tror den har hittat en svag, medgörlig person. Lätt att knäcka. Hur lätt som helst. Men ibland tar t.o.m DE fel. Hade inte mitt psyko till karl för 25 år sen missuppfattat mej som människa – hade han haft övertaget från början till slut – då hade han vunnit och fått sin tredje fru/sambo begravd…..

   Lätt var det ej att bli av med honom, men det gick.
   ———-
   Kvinnan jag berättar om har inte alls samma psykologiska problem. Har sett henne som en svår borderliner. Men Skvitt har lärt mej att hon också kan ha starka psykopatiska tendenser. Trots att borderlinepersonligheter oftast är väldigt känslosamma. Men som jag skrev i en annan kommentar: borderline är en mycket komplicerad störning. Svår att diagnosticera och med ett brett spektra av agerande. Oftast pga att de inte kan se att det finns nyanser i känslor: Svart eller vitt, bra eller dåligt, hata eller älska. De kan inte se och känna nyanserna som andra kan. Men en sak är säker: De kan KÄNNA – det är nästan det enda de gör.

   Men sen finns det ju många personer med s.k dubbeldiagnoser….det här är inte lätt! Det krävs mycket studier i ämnet för att fatta ö.h.t någonting.

   Vill du veta mer om BORDELINE? Googla.

   Kramar
   Kao

   • Jag har förstått att det finns många likheter mellan borderline och Psykopater och jag vill helst inte veta av dem alls och när jag upptäcker dem så brukar jag ta mig därifrån snabbare än kvickt…

    Hemikram

   • Det gör du alldeles rätt i, för det skapar garanterat problem. Ju längre tiden går desto värre blir det. Du kan bli helt charmad och tycka att personen är jättetrevlig i början, men plötsligt är du blåst på både känslor, ekonomi och nästan ditt förstånd. Man tror nästan man är tokig själv först.. Att man har fel. och tänker illa om personen. Så börjar det. Sen blir det bara värre och värre.

    Kram och sol
    Kao

   • @ HEMIMAMMA: Hittade din kommentar i skräpposten igen först nu kl 00.35 och är tvungen att godkänna den först, vilket givetvis gör!. Det är så kostigt det här. Varför bara dina och Skvitts kommentarer hamnar där? Men inte alltid.
    (Nytt inlägg idag.)

    Kram
    Kao

   • Ja, jag har ju sagt att vi censureras men det avfärdar en massa människor…

    Jag ska läsa, jag var först tvungen att läsa artikeln som du skickade messet om, tack så ♥ igt för det!!

   • Du såg väl Aftonbladet dagen efter? En artikel där berättade en likartad story om just borreliadrabbade (sms nr 2).

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s