Spår I Sanden – En Tänkvärd Och Vacker Berättelse // Kao

DEN BÄRANDE PRINCIPENav Lars LundellEn man hade en dröm. Han drömde att han promenerade längs stranden med vår Herre. Över himlen flammade scener ur hans liv. För varje scen, noterade han två par fotspår i sanden. Ett par som tillhörde honom själv och ett par som tillhörde Vår Herre.När den sista scenen av hans liv passerade framför honom, såg han tillbaka på spåren i sanden. Han märkte då att det vid flera ställen längs livsstigen endast fanns ett par spår. Han noterade också att detta inträffade vid de svåraste och sorgligaste stunderna i livet.Detta bekymrade honom och han frågade Vår Herre: ”Du har sagt att du skulle följa mig hela vägen livet. Men jag har märkt att under de svåraste stunderna i livet så är det bara ett par fotspår i sanden. Jag förstår inte varför du övergav mig när jag som mest behövde dig” Vår Herre svarade: ”Min käre son, jag skulle aldrig lämna dig. Under tider av prövning och lidanden, när du hade det som svårast, och då du bara ser ett par spår i sanden. Det var då jag bar dig.” (Okänd författare)
Annonser

4 svar till “Spår I Sanden – En Tänkvärd Och Vacker Berättelse // Kao

  • Man behöver väl inte vara varken det ena eller det andra för att gilla dikten. Den kan ses ur flera olika aspekter (med olika ‘deltagare’). Men jag ser den ur ett religiöst perspektiv och den gör mej varm om hjärtat. Det är dessutom ett filosofiskt ställningstagande. Hur vill DU se på dikten?

   Men även en god vän, riktigt god partner eller förälder kan det ‘ensamma’ fotspåret naturligtvis gestalta. I alla fall tänker jag så när jag ser det ur olika vinklar. Men jag tror ju på en Högre Kraft, starkare än någon annan av oss vanliga dödliga.

   PS. Läs hos Kyrksyster om ”Gudspartikeln”.

   Kram
   Kao

  • Tro ÄR sån. Äkta tro. Men människor är heller inte mer än just människor, inte heller präster och prelater. De ska vara ett slags guds uttolkare, men många beter sej väldigt illa. Samma som hos icke-kristna, alltså.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s