Fortsättning Från Förra Borneoinlägget // Kao

Bild 1: Solnedgång som i guld. Nordvästra Borneo

Bild 2: Orangutang, farligt nära….

Bild 3: Mount Kinabalu, drygt 4000 meter högt, taget från flygplanet. Heligt berg.

Bild 4: Vår underbara guide Gilbert, som vi hyrde i staden Sandakan och som var med oss hela julen, berättade och förklarade allt. Han var auktoriserad guide, men hade bara hand om oss. Fick tips om honom av några i staden som verkade pålitliga och det var ett perfekt val! I båten ser man han som kör och ett par från sydafrika på bröllopsresa. Sen  var det bara vi. På natten sov vi i en skranglig hydda i djungeln. Det fanns fler såna små hus, men det var bara vi och bröllopsparet – och alla unga killar som jobbade där och lagade underbart god mat 🙂

Bild 5:  Pustar ut på en liten ö (Sapi) utanför nordvästra Borneo. Över 40 grader varmt och en luftfuktighet på 97% den dagen….tropiskt klimat. (Puh!)

Bild 6: Flodtur på norra Borneo. Man ser lite av fören på båten och en av de tiotusentals kanaler som finns på ön. Många sitter fast sen 100-tals år tillbaks, då de paddlat vilse och inte hittat tillbaks. Ibland hittar lokalbefolningen, när de är ute och fiskar,  skelett och ruttna båtar. Man måste vara infödd för att klara av den naturen.

(Alla bilder är privata)

6 svar till “Fortsättning Från Förra Borneoinlägget // Kao

  • Är det ett gratisprogram?
   (Försöker minimera mina kostnader på alla plan så jag har råd att resa någonstans där det är väldigt billigt, i vinter). // Kao

   • Bra. Tack. Då kör jag det programmet. Sen tar jag en cykeltur utmed vattnet. Tror jag. Om jag orkar. Har absolut ingen energi, men måste ju röra på mej.

    Kao

   • Vad jag kan se är det inte alls ett gratisprogram. När man kommit en bit på väg med ”Download” så hittar man att det efter en tid kostar 50 USD. Nu får jag inte bort skiten, trots att jag försöker med ”cancel” så rutan ska försvinna. Men det gör den inte. Jag har inte laddat ner och ”Accepted”, inte kommit så långt i nedladdningen. Så jag fattar inte varför rutan är kvar.

    Jag skiter i det här. Men tack för ditt goda uppsåt ändå.

    Kao

   • Det började regna och blev ingen cykeltur. Skulle gett mej iväg tidigare, då solen tittade fram då och då bakom svagt ljusgrå moln. I stället hastade jag ner till närlivs och köpte AB&Expressen.
    ————
    När jag körde det där programmet gick det inte få bort rutan innan jag hade gjort det slutliga klicket. Vill inte ha de där programmen när det visarn sej att det ÄNDÅ kostar pengar i slutänden.

    Mina ambitioner för tillfället är att minimera mina kostnader, så jag kanske kan spara lite pengar och åka nånstans. Helst Barcelona, om jag får ihop pengar. Annars en billig/billig-resa till Indien i vinter. Men de förestående flytt&flyttstädkostnaderna kommer slå sönder mina planer, är jag rädd.

    Nu ska jag läsa. Jag springer runt i lägenheten liksom mellan olika ‘stationer’ = sovrummet= läsa. Vardagsrummet= datorn (eller tv:n senare på kvällarna). Eller balkongen för att röka och spana på folket som rör sej på gatan utanför. Börjar tröttna på det, vill ut i skärgården och plocka svamp, men åker ingenstans när vädret är så ostadigt som det är.

    Men man ska väl inte gnälla om vädret: Det har ett litet helvete i Småland med omnejd och ännu mer regn väntas komma där.

    Kao

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s