‘Been There. Done That’ ( Bin där!) // Kao

Bee lover? Or be a lover?

I förra veckan, onsdagen, hände något ovanligt  mitt i Stockholm.  Varför? Se videon.

http://video.se.msn.com/watch/video/bin-letade-bostad-i-stockholm/1nkx6yyu5?cpkey=672f044c-aa4e-4ed7-b50a-1d5c351d21a6%7c%7c%7c%7c

Sen hände detta två dagar senare:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15118523.ab

Jg tycker det är rätt kul, men ovanligt. I Sthlms innerstad har man börjat sätta upp bikupor på enstaka hustak, det är bra för parkernas träd och blommor.

Men de här bina är tydligen inte därifrån. De här kommer från annat håll och de har helt enkelt ingen drottning och blir då förvirrade och söker ny bostad 😀

Annonser

3 svar till “‘Been There. Done That’ ( Bin där!) // Kao

  • Visst är det så.Det finns viktigare saker i världen/samhället/närförorten att bry sej om rent politiskt. Och jag har även läst om det som står i länken ”ovana biodlare” igår. Men de som har kupor på sthlms-hustaken i city lär vara kunniga. Så svärmarna kommer nån annanstans ifrån.

   Tänker också på rådjuren här mitt inne i stan för ett par veckor sedan. Varför stannade de inte kvar i de jätteskogar som finns utanför stan där det finns gott om mat och skydd för dem? Vad driver dem att ta sej in hit? Det är ju inte första gången det händer – minns du älgen på t-banespåret i B-mossen för ett antal år sen? Det är nåt som händer. Men är det pga VÅR påverkan på miljön eller sker det av annan orsak?

   Kao

  • På hustaken ‘vingklipper’ (!!!!)experterna drottningen, så hon ska stanna kvar. Hur nu det går till.

   Så vad har hänt? Ovana odlare med den där 7-10-dagarskursen i bi-hantering? Eller nåt annat? Jag misstänker att det har hänt flera gånger förut, men innan vi har minnen från detta. Vi som är barn eller vuxna nu.

   Kanske våra äldsta medborgare kan berätta. Är övertygad om att de sett liknande fenomen massor av gånger under sin livstid.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s