Reinfeldts Visioner Om Hur Vårt Samhälle Ska Se Ut // Kao

(OBS! Är  inte jag som har gjort de röda understrukna markeringarna i detta inlägg. Det är något reklamföretag som försöker inbilla mej/dej/oss att vi kan tjäna 30.000:-/vecka utan att göra nånting!!! Vem tror på sånt? Självklart fungerar det inte så. Dessutom får jag inte bort skiten från inlägget. Fattar inte hur de kan komma in på min blogg och att jag sen inte kan bli av med dem! Nån som vet hur man gör? Så SKIPPA  DE RÖDA UNDERSTRYKNINGARNA, de kommer inte från mej!)
—————————
Det var detta jag ville skriva här:
 
Den s.k boken, som mer liknar ett häfte, som Reinfeldt skrev som 22-åring, då han fortfarande hade hår på huvudet,  ”Det sovande folket” , kolla här  www.alliansfrittsverige.nu gäller fortfarande i hans visioner om hur Sverige ska se ut.
 
I häftet står bland annat ungefär så här: ”Folk ska inte svälta, men staten ska inte bidra med några subventioner”.
 
Vilket innebär att bland annat alla bidrag ska tas bort. Vilket i sin tur betyder att arbetslösa och långtidssjukskrivna inte ska få någon form av bidrag. Inga andra personer heller. Här kan man alltså  se en person som antingen inte vet hur samhället ser ut EGENTLIGEN.  En som aldrig på riktigt träffat en arbetarfamilj och sett hur de får slita för att få livet att fungera. Hur de än jobbar räcker ändå lönen bara till räkningar, mat och överlevnad. TROTS att de arbetar!
 
Hur de tidigare nämnda kämpar för att få ihop till räkningar och kanske gamla lån som ska avbetalas.
 
Men var ska dessa människor bo, när det är lika dyrt med hyresrätter överallt?
 
Dessutom måste Andersson och Pettersson, som blivit arbetslösa för att företag gått i konkurs eller för att de varit övertaliga, sälja allt de äger och har innan de ens har rätt till socialbidrag. Andersson, som kanske jobbat hela sitt liv och lyckats spara till ett litet sommartorp, har bil och lite annat som vi här i Sverige anser som normalt leverne. Nej, han får inte äga detta, om han har fräckheten att bli arbetslös eller skadad (kanske i jobbet) och långtidssjukskriven!
 
Samtidigt måste ju alla ha Internet för att kunna kommunicera med myndigheterna och internet kostar pengar! En Moment 22-liknande situation!
 
ALLT som Andersson och Pettersson kämpat för i hela sitt liv, måste de alltså först sälja, och sen leva på de pengarna tills allt är slut (kanske ett par år, max). Sen, när de är helt utblottade – då får de på nåder komma in på socialen och förnedras för att få nålpengar till sitt uppehälle. Fylla i papper, tigga pengar till barnens glasögon,. Till läkarbesök och mediciner etc etc. Trots att det inte ens är deras eget fel att de blivit arbetslösa och är de dessutom 50+ blir det stört omöjligt att få nytt arbete. Är det deras eget fel om företaget flyttar sin produktion utomlands för att maximera sina vinster? Är de, som då blivit arbetslösa  slöa, lata, arbetsovilliga typer?
 
Den som råkar ha en bostadsrätt måste sälja den – men var de då ska bo: det skiter väl Reinfeldt & Co i, men man måste ju BO någonstans, men hyreslägenheter finns ju inte heller. Trots att Sverige fortfarande är ett av världens rikaste länder (men A.Borg sitter på VÅRA skattepengar, som han delar ut till de som har det BÄST – Inte till de som har det SÄMST!) drar man ned 1/3 av befolkningen till svältgränsen. Hur kan man göra det utan att skämmas???
 
Vi kommer bli det 2/3-samhälle som Reinfeldt planerat sen över 20 år tillbaks, där 1/3 av befolkningen kommer få ett litet helvete för att alls överleva.
 
Varför röstar man på dem? För att den, som har tur och har ett arbete, få några hundringar själv extra pga sänkt skatt? Tänker man inte på andra människor? Ett parti (en allians) som vill ha en fattig underklass (‘du ska inte tro att du är något’), medan de högavlönade och deras polare har hur hög lön som helst, premierar varandra och kan låta sina barn åka på skidsemester och själva leva ett gott liv.
 
De där bruna hundögonen som Reinfeldt har tycker jag mest liknar bottenlösa svarta brunnar där empati och solidaritet bara är löjliga ord som man skrattar åt. Hånar.
 
Reinfeldt är för fan inte sund i huvudet!
Annonser

2 svar till “Reinfeldts Visioner Om Hur Vårt Samhälle Ska Se Ut // Kao

  1. Kan inte annat än hålla med! men de röda länkarna du pratar om finns bara i din webbläsare, du måste avinstallera den och installera om den för den har fått ett virus. Det händer ibland när man laddar ner och installerar program från internet. Ladda ner en annan webbläsare och avinstallera den gamla.

    • Aha! Kruxet är bara att jag inte vet vet hur man gör. Är kollosalt oteknisk. Har varit inne på en sida för att kolla hur man gör, men det fungerar inte. Det är jag som inte begriper dataspråket.

      Är t.ex webbläsare och browser samma sak?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s