Japanska Toaletter – Man Tror Inte Sina Ögon // KAO

Skvitt skriver om reklam och  pissoarer (se länken längst ner) men jag måste berätta:
Jag gästade för ett par år sen Åhle’ns i Stockholm och behövde uppsöka toaletten. För det första kostade det 5 spänn att lätta på trycket, men det kunde jag ju avvara. Men det som skedde inne på toa fick mej att skratta mej halvt fördärvad:

När jag lyfte på toalocket började toaletten spola. Toa-ringen åkte in i en maskin bakom och ut kom en ny. Sen kom det ut ett papper, format efter ringen (snacka om bcillskräck i kvadrat och kubik!).

Jag satte mej och uträttade mina behov.  Jag spolade när jag var klar och då blev jag  blev jag först duschad i baken  till min stora förvåning.   Sen  kom en ström av varmluft som fönade mitt underrede.

Min dottersom var mycket liten då, var med inne på toaletten och ville också prova. Så det fick hon. Vi skrattade gott åt detta, men när vi kom ut från supertoaletten  tittade de som stod i kö, på oss som om vi var galna:-) men de hade ju inte varit inne ännu och fått samma behandling..

http://skvitts.wordpress.com/2012/07/25/reklam-pa-pissoaren/#comment-12493

(Bild: Lars Molin) Japansk supertoalett

Annonser

21 svar till “Japanska Toaletter – Man Tror Inte Sina Ögon // KAO

 1. Detta påminner om det Gustaf Vasa råkade ut för i Ornässtugan, Masarna hade anställt en man, som skulle torka kungen i baken när han uträttat sina behov. De hade däremot inte informerat kungen om åtgärden. Kungen gick på muggen, och när han var klar torkade Masen honom i baken, Kungen, som blev överraskad reste sig och tittade ner i muggen, och då torkade Masen en gång till med samma papper.
  Svante

  • Hahaha! Härligt! En riktig skithistoria, kunde kungligheterna inte torka sej själva i baken??? Vem vill frivilligt bli det, kan man fråga sej.

   Första gången, 1981, första dagen på ett nytt ställe, jag var i Indien skulle jag gå ut på morgonen och uträtta mina behov på utedasset.
   Döm om min förvåning, när jag satt där hörde jag ett underligt grymtande ljud, tittade ner i skittunnan och såg tre gristrynen som väntade på frukosten och tittade längtansfullt upp mot min bakdel ….De gick i en murad ränna bakom dasset och grisarna var snabba på att vara på plats när de märkte att någon skulle på toa.

   Detta hände i Goa 1981,
   Kao

 2. Nu är jag i Stockholm, hos Hemimamma… Men jag har ju upplevt olika toaletter genom mina resor. I Vitryssland sà var det gamla… Men i Paris sà finns det gott om gamla toaletter…

  Örnkramar

  • Ja, diverse toaletter finns från riktiga skithål till de japanska överdrivna.

   Kul att du är i Sthlm. Ska ni in till Söder? Kontakta mej så hänger jag gärna med ut, om ni ska göra det. För du ska väl till innerstaden också? Det vore jättekul.

   Hur länge stannar du?
   Kram// Kao

   • Jag kommer nog att titta in i helgen, jag stannar tills Fredag nästa vecka… Hemimamma àker till Göteborg imorgon…

    Jag ska troligtvis köra hennes dotter till Stockholm imorgon…

    Örnkram

   • Det vore jättekul! Är verkligen inte världens roligaste person nu när jag är så sjuk, men en kort promenad på max 300-400 meter och en fika ska vi väl klara av.

    Be Hemi om mitt mob.nr. Kan ju inte skriva det här….

   • Jag kommer imorgon förmiddag, Hemis bil… Jag slår en signal när jag lämnar min väninna på Södersjukhuset. Runt 11-tiden…

    Örnkramar

   • OK.Låter bra. Tar bara lång tid på mej pga sömnbristen när jag vaknat. Men ring när du vill. Hemi kan väl hänga med? Eller varför inte?
    Hoppas det går bra för din kompis. Sös-akuten är fruktad, om det är dit din hon ska.! Hoppas hon har remiss till undersökning Då går det ju bättre.
    Vi ses och hoppas att vädrets makter håller sin vänligaste hand över oss :-).

    Kram
    Kao

   • Onsdag var väl senaste budet, så ni kan komma båda två? Fika och sallad i parken, annars hos mej.

    Eller har jag missuppfattat?

    Kram // Kao

  • ………den värsta toalett jag nånsin upplevt var i staden Choras Fakion på södra Kreta, där det var skit ända upp i taket! I Asien har de i de flesta fall bideer med duschslang, så vi ska inte brösta upp oss att vi är så bra här. För det är vi inte.
   😉

   Kaoskramar

  • Tyvärr är videon du skickade om japanska toaletter inte tillgänglig just nu. De ber mej vänta några minuter. Kan knappt vänta, det måste vara något extraordinärt när det kommer från dej 😉

   Kram
   Kao

   • Nänä. Jag tror faktiskt det är naturligt för dem, inte ett dugg pinsamt. De tycker nog det är bra, så slipper de tvätta baken när de kommer hem 😉

    De har så många andra lustiga saker för sej, men skrattar inte riktigt åt samma saker som vi, kanske….har du sett japanska tv-shower?

    Dessutom är de artiga och beundransvärda på många sätt. De flesta är ju zen-buddhister. Eller i.a.f buddhister, och när en katastrof som översvämningen och kärnkraftsverkets kollaps tog de det på ett sätt som var just beundransvärt. De liksom finner sej i sitt öde och lever i skuggan och strålningen från atombomben 1945. Vad har de för val, liksom?

    Kram
    Kao

 3. Hihi den var underbar vilken överraskning! Värsta toalett minnet då, var ett hål i golvet och när man drog i snöret för att spola kom vattnet – från ovan! 😀
  Det var utomlands på en strand och efter det såg jag flera turister komma ut blöta så det var inte bara jag som missat det hela..

  • Jag kan fortfarande inte kommentera eller ‘läsa vidare’ på din blogg. Jag ser inläggen men så fort jag ska göra nåt av ovanstående så blir sidan helt vit – eller så syns bara smultronstrået längst upp. Inget mer. Testade precis nu. Vad kan det vara för fel? Är du säker på du inte råkat blockera mej på nåt sätt?
   ———–
   Så mycket har jag i.a.f fattar att ni haft en skön semester, av det lilla jag kan läsa på din blogg.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s